Медитация и стихии

За да подсилите ефекта от дадена медитация, използвайте енергията на фазата и знака, в който попада луната по това време. Всеки астрологичен знак има свой елементален управител. А елементите/стихиите имат своето най-добро проявление когато медитирате близо до естествените им източници. Този специфичен филтър ще ви ориентира за вибрацията на деня, която може да бъде изцяло в подкрепа /или в опозиция/ на вашата цел в дадена медитация.

Например, когато луната е в земен знак /Козирог, Дева или Телец/, може да ориентирате вашето намерение спрямо енергията на елемента Земя и неговите материални проявления – плановете, стратегиите, бизнеса и финансите, големите структури и мащабните проекти, а също работната среда и професионалните взаимоотношения, здравето и спорта. Медитацията е добре да се направи с лице на Север и да използвате техники за баланс и заземяване, както и такива, които ви свързват с енергията на тялото и разширяват и подсилват аурата. Идеално е за практика на открито, сред природата, по възможност с боси крака, стъпили или седнали директно на земята; или опрени с гръб към скала или дърво. Използвайте подкрепата на майката земя в каквато форма предпочитате – медитации в гората, сред полето, с крака заровени в пясъка или на скални светилища и места на силата.

Когато луната е във въздушен знак /Везни, Водолей или Близнаци/, работете за цели свързани с енергията на елемента Въздух – комуникациите, близките пътувания, връзките и взаимоотношенията, братята и сестрите, съседите, обществения имидж и общественото влияние, ученето и преподаването, интелектуалния труд, творчеството, съдебните дела, дебатите и медиацията, а също и музиката, естетиката, красотата, изкуството и меценатството. Медитирайте с лице на Изток и използвайте различни дихателни техники в своята практика за баланс на енергията в тялото, както и визуализации в енергийните центрове със завихряне. Използвайте природните стихии и въздушни символи – вятър, бриз, дим, пушек, мъгла, вятърни чанове, звънци, хлопки.

Ако луната е във воден знак /Рак, Риби или Скорпион/, тя нежно ще ви приближи до вашите намерения, които отговарят на енергията на елемента Вода – емоционалните ни връзки, чувствата, взаимоотношенията с близките хора, фамилията и рода, дома и домашния уют, сексуалността, табутата и страховете, сънуването, интроспекцията, шаманските пътешествия, женските енергии, гъвкавостта и интуицията. Медитацията се прави с лице на Запад и са удачни техники за успокояване, освобождаване, прочистване и лечение на тялото и ума, както и техники свързани с енергийните потоци в тялото; визуализации с водната стихия. Използвайте за подкрепа естествени водоизточници – река, море, океан, езеро, поток, дъжд, порой.

При луна в огнен знак /Овен, Лъв или Стрелец/, смело се концентрирайте върху вашите лични намерения, свързани с елемента Огън – постиженията, амбициите, мотивацията, личния имидж, харизмата, себеувереността, волята, индивидуалното влияние, лидерството, отношенията с властимащите, образованието, философията, собствената истина, чуждите култури и далечните пътешествия. Медитирайте с лице на Юг и използвайте огнена или слънчева визуализация, както и техники за пречистване, освобождаване, прекратяване, дълбока трансформация и защита. Подходящи помощници са огнище, огън на открито, слънчеви лъчи, светкавица, мълния.

Също така може да се възползвате от необичайната сила на някои съчетания между природни стихии и елементи. Например, гръмотевична буря или дъга, като символ на елементите огън, въздух и вода; едновременно слънчево и дъждовно време – на елементите огън и вода; ветровито и слънчево време или мараня – на елементите огън и въздух; горящи въглени, вулканична магма или едновременно студено и слънчево време – на елементите земя и огън; роса – на елементите вода и земя.

Почитането на природните стихии е сакрален акт, който ще внесе ново измерение в медитативната ви практика, като ви свърже леко и естествено със съответните енергии вътре във вас самите.

А както всички знаем – каквото е в нас, това е и извън нас.

 

Алекс Ефисен

Алекс Ефисен

Алекс Ефисен

„Мълчана вода“ е авторски проект на Алекс, който тя създава през 2009 година и продължава надграждането му поради спецификата на самата идея. Той обединява страстта й към българските корени на езотеричните практики с холистичната философия, която подкрепя различния ракурс към духовното познание, като се фокусира върху приложимостта му в ежедневието и толерира динамиката и обновлението в съвременния процес на духовно развитие на човека.

 

Форма за контакти

За да се запишете за участие в наше събитие, моля попълнете формата по-долу, като полетата имейл и телефон са задължителни.

Ще се радваме да споделите с нас ефективни методи за медитация или успешни енергийни практики, както и всичко, което ви вдъхновява по пътя на хармоничното свързване със себе си и другите.

Ако имате въпрос относно нашите услуги, ще се радваме да Ви отговорим.