Новолуние в Дева - практичност, организираност, ефективност

Новолунието настъпва на 15 септември 2023 г. в 4.39 ч. Луната е в Дева. Елемент Земя.

Сърбят ви ръцете за работа? Направили сте дълъг списък с неща за вършене? Искате ново поприще, да стартирате съвсем нов проект, изпипан в детайли; или сте склонни да започнете нова диета, да се подложите на разкрасяващи процедури и масаж; или просто ви се иска по-отрано да започнете есенното почистване? Луната в Дева има пръст в това.

Можете да се възползвате от Медитация на реорганизирането и ефективността тук.

Ще се грижите за малките подробности, за детайла, за перфектното изпълнение и завършеността на нещата. Ще вдигнете собствената си летва, така че сами ще се затрудните да спазите критериите на високите си изисквания, но ако успеете – удовлетворението ще е пълно. Внимавайте все пак да не станете жертва на собствената си придирчивост и критичност. Леко и с редакциите и корекциите – и другите около вас ще са чувствителни на темата 🙂

Мотото на деня е „Малките неща са важни!”.

Работохолиците ще са в разгара си. Ако сте перфекционист, тази склонност ще изпъкне ясно. Все пак, тъй като повечето перфекционисти са отдадени на социални и благотворителни каузи в полза на другите – това ще се приеме добре.

Ако сега започвате проекти, които изискват практичност, организираност, структура, яснота и ред – те ще се увенчаят с успех. Не е време за абстрактни дискусии и планове – концентрирайте се върху неща от опита, неща изпитани и доказани от времето и практиката. Подходящ период за започване на дейности свързани с околната среда, земята и земеделието, чистотата и почистването, здравето и грижата за тялото, офисната и работната среда, както и йерархичните структури. Избягвайте саморекламата и показността. Ще бъдат важни резултатите от вашата работа. Проявете интелигентност и проницателност; бъдете последователни, тактични и покажете ползата за всички страни от вашите действия – професионалните ви партньори ще го оценят.

Ако на днешното новолуние в Дева ви се налага да обработвате или да подавате документи, не се учудвайте, че това може да ви отнеме малко повече време от обичайното, но пък резултатът ще е повече от задоволителен. Въоръжете се с търпение, ако шефът ви иска още една версия на доклада, ще се справите и може дори да отнесете повишение.

Ако днешният ден изисква да подготвите някаква опаковка, било то на подарък, документация или облекло, изберете нещо семпло и обрано. Денят носи лек привкус на старомодност, добри обноски, етикет, изтънченост и чиста линия. Добрият вкус е на почит при луна в Дева. Ще забележите, че и другите ще търсят качеството и функционалността на продуктите, особено ако са еко- или ръчно изработени.

Грижата за себе си и за другите ще идва естествено. Важно е да заявите собствените си нужди и да си позволите да ги удовлетворявате, разбира се. Ще ви достави удоволствие да създадете удобство на партньора си и да го обгрижвате – независимо дали става дума за хубава вечеря от биопродукти, ново спално бельо от чист памук, книгата, която тя или той са търсили от изчерпан тираж, онази специална серия мастилници за писалището, така жадувания порцеланов сервиз за чай, картината рисувана върху дърво, разтвора за чистачките на колата или друг практичен подарък, от който, както зорко сте забелязали, се нуждае вашата половинка. Позволете обаче и на другия да се погрижи за вас.

Чувствителни са органите на храносмилателната система – стомахът, тънкото и дебелото черво, далакът и панкреасът. Полезно е да си зададем въпроса: Какво (от моето минало) не мога да смеля? Избягвайте тежките мазни храни. Изключително подходящ период за лечебно гладуване, прочистване на червата, клизми и всякакви очистващи процедури. Особено ако са направени в периода на Тъмна луна, 24 часа преди новолуние, както и на самото новолуние. Подходящ е чаят от коприва, който оказва благотворен ефект за прочистване на кръвта. Също и други билки или плодове с жълт или оранжев цвят – например: жълт кантарион, лайка, невен, бяло грозде, тиква, круши. Сега можете успешно да регулирате теглото си, като си определите здравословен режим на хранене и като започнете с новолунна диета – 24 часа преди и 24 часа след новолуние е добре да приемате само вода и билков чай, или по-мекия вариант – като прибавите плодове. При хронични заболявания или други смущения винаги се консултирайте със специалист.

Дните на луната в Дева се характеризират като студени и сухи, земни дни в най-чист вид. Новолунието в Дева е подходящо за всякаква градинарска и селскостопанска работа. Особено за есенен разсад и грижа за облагородяване на растенията. Цветовете на периода са жълт, оранжев, зелен, кафяв, златен и виолетов. Използвайте техните вибрации в бита, интериора или облеклото, за да подсилите влиянието на Новата луна в Дева. Можете да се възползвате съответно и от вибрациите на цветните визуализации при медитация. Подходящи са медитации изпълнени сред природата и с лице на север. Можете да използвате почти всички видове скъпоценни и обикновени камъни, за да засилите ефекта на процеса – например някои камъни на елемента Земя: тъмни кристали, опушен кварц, оникс, яспис, авантюрин, нефрит, аметист, цитрин, тигрово око.

Енергията на елемента Земя при новолуние в Дева ще ви помогне:

 • Да се свържете с вътрешната си хармония и мъдрост;
 • Да се погрижите за себе си и личното си пространство;
 • Да се свържете с вашия вътрешен лечител;
 • Да прочистите и лекувате тялото си;
 • Да бъдете търпеливи и практични и с лекота да се справяте с пипкави неща;
 • Да сложите нещата си в ред и да пестите време;
 • Да сте успешни в преподаване, учене и писане;
 • Да се концентрирате върху настоящето;
 • Да си намерите подходяща работа;
 • Да постигнете материален просперитет;
 • Да работите добре със символи;
 • Да правите успешни ритуали и церемонии;
 • Да почитате майката природа и нейните дарове.

 

Новолунието в Дева е подходящ период за работа върху здравословните граници – вашите и тези на другите. Заявете ясно собствените си граници, научете се да казвате „не”. Уважавайте и пространството на другите. Подходящо е също и за работа върху емоционалното напрежение и хаос във връзките ни. Знакът Дева ще ви помогне да се съсредоточите върху себе си, да се отпуснете и да сложите ред във вътрешния си свят.

Лечебни фрази на периода:

Концентрирам се върху настоящето и оставям миналото да си отиде.

Имам достатъчно време за всичко, което обичам да върша с наслада. Животът ми носи радост.

Няма по-голямо приключение от това да погледна действителността в очите – без гняв, съжаление и болка.

Търпелив съм да отгледам значими за мен резултати, в подходящото време за случването им.

Природните и естествени цикли ми носят спокойствие, хармония и удовлетворение. Всичко се случва в точното време.

Уважавам собствените си граници, както и тези на другите.

Със земни символи уча другите и себе си.

С практичност просперирам.

С ритуали подкрепям духовното си израстване.

Подходящ ритуал за новолуние в Дева е написването на списък с желания. Отделете време да се съсредоточите. Напишете или дори изографисайте красиво на отделни листчета вашите новолунни желания (в съответствие с управляваните от Дева области) и ги съхранявайте добре до изпълнението им. На следващата пълна луна в огнен знак можете да ревизирате вашите желания, да видите кои и дали все още са важни за вас, и да изгорите ритуално тези, които са се сбъднали.

Внимание: Периодът 24 часа преди новолуние е Тъмна луна и не е подходящ за взимане на решения и нови начинания. Използвайте Тъмната луна в Дева, за да се освободите от излишни килограми, да прочистите и лекувате тялото си, да подредите или завършите неща, за които все не остава време – било то служебни задачи или просто вещи в къщи, или да извлечете мъдрост от опита и преживяното.

 

Алекс Ефисен

Алекс Ефисен

„Мълчана вода“ е авторски проект на Алекс, който тя създава през 2009 година и продължава надграждането му поради спецификата на самата идея. Той обединява страстта й към българските корени на езотеричните практики с холистичната философия, която подкрепя различния ракурс към духовното познание, като се фокусира върху приложимостта му в ежедневието и толерира динамиката и обновлението в съвременния процес на духовно развитие на човека.

 

Форма за контакти

За да се запишете за участие в наше събитие, моля попълнете формата по-долу, като полетата имейл и телефон са задължителни.

Ще се радваме да споделите с нас ефективни методи за медитация или успешни енергийни практики, както и всичко, което ви вдъхновява по пътя на хармоничното свързване със себе си и другите.

Ако имате въпрос относно нашите услуги, ще се радваме да Ви отговорим.