Новолуние във Водолей - нестандартни реформи

Новолунието настъпва на 10 февруари 2024 в 00.59 ч. в знака Водолей. Елемент: Въздух.

Като при всяка нова луна, можете да използвате периода, за да дадете тласък на нови идеи, проекти и начинания. Възползвайте се от акцента, който сега пада върху реформите чрез технологии, иновации и рационализации. Но имайте предвид, че с този транзит идва и нуждата да изследвате всички налични възможности, преди да въведете реформа или нов принцип, преди да отхвърлите стария ред и да наложите новия. Емоционалните решения не са удачни днес, добре е да изчакате преди да вземете крайно решение.

Медитация на Трансформацията и свободата

Днес ще имате особено силно чувство за собствената си уникалност, оригиналност и дори ексцентричност. Новолунието във Водолей изведнъж ще наложи желание да се разделите с обикновеното и рутинното в живота. Ще погледнете нещата през вашите идеали и убеждения и ще поискате да приложите нови подходи към тази визия – необикновени и нетрадиционни, но и с фокус върху напредъка и новаторството.

Възможно е това да доведе до някои наистина оригинални хрумвания, които да задвижат начинания с изненадващ и за самите вас подход или сфера на действие. Може да се впуснете в обществена дейност, социални дела, наука или изкуство. Мащабни проекти в сферата на високите технологии или комуникациите може да ви се видят привлекателни, точно колкото и изследователски такива. Ще търсите истината или ще искате, ако не да извършите сами, то поне да участвате като фактор в значима обществена промяна и прогрес.

Водолеят ще ви подкрепя за работа с групи, приятелски кръгове, обществени дела, нестандартни идеи, идеалистични цели, множество контакти и дейности в сферата на духовното. Няма да ви харесват ограниченията от какъвто и да е вид. Само да не се окажете твърде дистанцирани от реалността. Ще преследвате мечтите си, особено ако са с ореола на служене на човечеството или пък разкриват дълбокия скрит механизъм на случването на нещата.

Цветът на деня е във всички оттенъци на светло синьото и синьо-бялото.

Не е удачно да стоите дълго време прави. Уязвими са прасците, има опасност от възпаление на вените. Не прекалявайте и с мазнините и въглехидратите.

Подходящо е да заредите нови тотеми, като използвате прозрачни, светли и сини скъпоценни камъни – лунен камък, халцедон, седеф, перли, светли опали, прозрачен и син топаз, циркон, кварцов кристал, аквамарин, светли сапфири, целестин, светъл лазурит.

Активни са теменна чакра и трето око. Подходяща е медитация на трансформацията и свободата.

Внимание: периодът 24 часа преди новолуние е Тъмна луна и не е подходящ за взимане на решения и нови начинания. Използвайте тази Тъмна луна, за да се освободите от натрапчиви мисли, лоши навици и да трансформирате миналото; или да напуснете хора, групи и общества, с които не намирате вече връзка или не изповядват вашите собствени принципи.

Алекс Ефисен

Алекс Ефисен

„Мълчана вода“ е авторски проект на Алекс, който тя създава през 2009 година и продължава надграждането му поради спецификата на самата идея. Той обединява страстта й към българските корени на езотеричните практики с холистичната философия, която подкрепя различния ракурс към духовното познание, като се фокусира върху приложимостта му в ежедневието и толерира динамиката и обновлението в съвременния процес на духовно развитие на човека.

 

Форма за контакти

За да се запишете за участие в наше събитие, моля попълнете формата по-долу, като полетата имейл и телефон са задължителни.

Ще се радваме да споделите с нас ефективни методи за медитация или успешни енергийни практики, както и всичко, което ви вдъхновява по пътя на хармоничното свързване със себе си и другите.

Ако имате въпрос относно нашите услуги, ще се радваме да Ви отговорим.