Новолуние в Риби - интуиция и шамански пътешествия

 Новолунието настъпва на 10 март 2024 в 11.00 ч. Луната е в знака Риби. Елемент Вода.

Особеността на този транзит е свързана с откритостта в поведението ни и чувствителността към формалности. Може да се окажем твърде загрижени за поведението си в определени ситуации, което да ни попречи да проявим нещо ново. Кога да сме отворени и кога да изчакаме можем да идентифицираме чрез тона и настроенията на другите. Неформалните отношения ще ни дадат повече свобода да проявим индивидуалността си и да бъдем себе си. И обратно, прекалената формалност може да ограничи откритостта и да сложи край на потенциално значими взаимоотношения.

Днес ще сме по-сензитивни към грубата страна на действителността, ще имаме нужда от повече нежност, внимание, закрила и деликатност във взаимоотношенията си с околните. Мечтателност, нежна лирика, идеализъм, а понякога и неадекватни настроения, свръхчувствителност и зависимости ще характеризират фазата. Ако са засегнати твърде деликатни струни на душата ни, може да ни се стори, че ще намерим изход в творческите абстракции, илюзиите, нереалистичните теории или дори опиатите.

При всички случаи времето не е подходящо за взимане на решения, поради възможното сливане и преплитане на фантазии, въображение и желания. Ако говорим за решения, те могат да се отнасят само до кармични ситуации, които са назрели в нашия живот и ни се дава шанс да прозрем в тях скритите уроци, да вземем даровете им и да продължим нататък, като оставим чувството на вина и простим на себе си и на другите, въвлечени в процеса. Важно е да се освободим от илюзиите, очакванията и напразните надежди на отминалия процес и да поемем отговорност за себе си и това, което ни се случва.

Новите начинания ще са успешни, ако не са започнати под въздействието на емоциите. Подходящо е за дейности свързани с изкуство, музика или меценатство, а също с окултизъм, духовни теории и мистика. Избягвайте обаче подписване на документи и договори, защото има риск от разминаване във визията на опонента или партньора, или от пропуснати детайли, които после да се окажат с обратен знак. Днес можете да контактувате с другите по теми, които ви свързват на ниво чувства, усещане, интуиция, мечтателност и дори хипотези, но избягвайте започване на дейности, които включват точни материални измерения, и които искате да се реализират бързо в действителността, тъй като знакът Риби не е подходящ за уеднаквяване на колективната перцепция на реалността. Силите на деня карат понякога очертанията на нещата да се размият, стабилни позиции да се разклатят, а времето да се смени неочаквано, но пък способстват за развитие на интуитивните и психичните дарби.

По своето качество периодът е влажно-студен. Характеристиката на деня изразява спокойствие, лечение, търпение, грижа. Цветът е синкаво-бял. Чувствителни са стъпалата. Ако страдате от ревматизъм, той може да се влоши поради високата влажност. Избягвайте алкохола и транквилантите – днес те имат много по-силно влияние върху организма отколкото в други периоди. Новолунието в Риби е подходящо за емоционалното и духовно изцеление и терапия с неинвазивни методи, както и за лечение на болести, свързани с течностите или токсините в организма – задържане на вода, интоксикация, кръвоизливи, лимфен застой и др.

Подходящо е за работа с: вътрешното проникновение, въображението, сънуването, емоциите, чувствата, универсалната любов, интроспекцията, шаманските пътешествия, женските енергии, интуицията, гъвкавостта, духовното пречистване. Подходящи са медитации с лице на запад за лечение на емоционални травми и подобряване на лични взаимоотношения, които са свързани с любов, приятелство и подкрепа; за развитие на толерантността, състраданието, приемането и опрощението. Активни са аджна и теменна чакра.

За да подсилите сбъдването на вашите новолунни желания е подходящо да използвате ритуали, които включват елемента Вода. Например, можете да напишете желанието си на светлосин лист хартия и да го пуснете да плува „по вода” – в река, поток, море или друг естествен водоизточник. Или да си вземете топла вана, в която сте добавили извлек от: ябълков цвят, лимон, градинска мента, градински чай, мащерка, евкалипт – за лечение, пречистване, придобиване на мъдрост, защита, сбъдване на желания; или маточина, жасмин, теменужка, перуника, лайка, гардения – за помирение, приятелство, духовност, психическо осъзнаване, добър сън, ясновидски сънища, вътрешно щастие, хармония и красота. Почувствайте как енергиите на билките се смесват с вашите собствени. Концентрирайте се върху вашата цел.

Внимание:
периодът 24 часа преди новолуние е Тъмна луна и не е подходящ за взимане на решения и нови начинания. Използвайте Тъмната луна в Риби, за да се освободите от заблуди и зависимости (психологически, чувствени и физически), осъдително мислене, вредни навици, разочарования; както и да дадете прошка и да напуснете хора, с които не намирате вече емоционална или духовна връзка. Знакът Риби ще ви помогне това да стане без напрежение, с грижа и съчувствие, както и ще ви даде една по-широка, надличностна визия за ситуацията.

 

Алекс Ефисен

Алекс Ефисен

„Мълчана вода“ е авторски проект на Алекс, който тя създава през 2009 година и продължава надграждането му поради спецификата на самата идея. Той обединява страстта й към българските корени на езотеричните практики с холистичната философия, която подкрепя различния ракурс към духовното познание, като се фокусира върху приложимостта му в ежедневието и толерира динамиката и обновлението в съвременния процес на духовно развитие на човека.

 

Форма за контакти

За да се запишете за участие в наше събитие, моля попълнете формата по-долу, като полетата имейл и телефон са задължителни.

Ще се радваме да споделите с нас ефективни методи за медитация или успешни енергийни практики, както и всичко, което ви вдъхновява по пътя на хармоничното свързване със себе си и другите.

Ако имате въпрос относно нашите услуги, ще се радваме да Ви отговорим.