Новолуние в Скорпион – магнетичност, дълбочина, саморефлексия

 
Новолунието настъпва на 25.10.2022 в 13:48 ч. Луната е в Скорпион, елемент Вода. Частично слънчево затъмнение.
Затъмнението ще бъде видимо от София от 12.27 ч. до 14.45 ч., като най-голямо закриване на слънчевия диск – до 32.1% от площта му – ще се наблюдава в 13.36 ч.
 
 

Транзитът днес указва да внимаваме с детайлите преди да поемем риск или да се впуснем в игра, която може да не ни отведе където си мислим. Подготовката и проучването на детайлите са основата на ефективното действие. Това, че нещо е естетически добре планирано, не гарантира същинското му приложение.

Днешното новолуние ще въздейства мощно върху вътрешното осъзнаване на нашата лична сила, дълбоките страсти и чувства, контрола и очакванията ни. Енергията на новолуние в Скорпион ще изисква да използваме личната си сила разумно и отговорно, да преценим кога има нужда да контролираме и кога да се пуснем по течението. Можем да се доверим на внимателната саморефлексия в множеството огледала, които ще ни поднесе периода – емоционални, чувствени, ментални или физически. Може да се изисква да отговорим на някакво предизвикателство в нашия живот. Доверете се на интуицията си и действайте в хармония с вътрешния си съветник. Вслушайте се в това, което идва от собствените ви дълбини, дори да е малко стряскащо или некомфортно. Осъзнайте страховете, тъмните си страни и най-скритите си страсти.

Новолунието в Скорпион ще ви помогне да признавате и уважавате чувствителността, чувствеността и сексуалността си, и да работите с емоционалните си граници. Имайте смелостта да обичате самите себе си и да действате според чувствата си. Излезте от зоната си на комфорт и си позволете нестандартен подход към себе си. Ще търсите зародиша на случващото се около вас и много вероятно е да го намерите. Днес може да ви се разкрият неподозирани истини – както за близките ви, така и за вас самите. Погрижете се да неутрализирате внимателно вътрешното си напрежение.

Денят е изключително подходящ за дейности свързани със (само)анализ, интроспекция, рефлексия и целеполагане в личен аспект. Новолунието в Скорпион ще ви помогне да извършите желана трансформация в себе си, да се отървете от излишен душевен “багаж”, да придобиете самодисциплина, както и да управлявате собствените си кризисни моменти.

Дните на Скорпион се характеризират като влажно-студени и понякога трудно се понасят.

Чувствителни са органите на половата система и пикочният мехур и канал. Възможни са менструални смущения.
Цветът е червен – позитивна страна: сила, негативна: ярост, инстинктивност.
 
Подходящо време за гадаене, магически ритуали, медитация изпълнена с лице на запад, осъзнаване и лечение на чувствата и тялото, лична физическа, психическа и емоционална защита. Можете да правите визуализации свързани с елемента вода, чието нежно въздействие ще ви помогне да се справите с разместването на вътрешните ви пластове.
 
Използвайте енергията на водата, за да подсилите ефекта на вашите магически занимания. Цветове – виолетов, морскосин, червен, индиго, черно. Минерали, които имат подобно действие: аквамарин, аметист, разноцветни кристали, син флуорит, речни камъни, океански скали. Може да използвате сребро и живак, за да засилите интуицията си.

 

Алекс Ефисен

Алекс Ефисен

„Мълчана вода“ е авторски проект на Алекс, който тя създава през 2009 година и продължава надграждането му поради спецификата на самата идея. Той обединява страстта й към българските корени на езотеричните практики с холистичната философия, която подкрепя различния ракурс към духовното познание, като се фокусира върху приложимостта му в ежедневието и толерира динамиката и обновлението в съвременния процес на духовно развитие на човека.

 

Форма за контакти

За да се запишете за участие в наше събитие, моля попълнете формата по-долу, като полетата имейл и телефон са задължителни.

Ще се радваме да споделите с нас ефективни методи за медитация или успешни енергийни практики, както и всичко, което ви вдъхновява по пътя на хармоничното свързване със себе си и другите.

Ако имате въпрос относно нашите услуги, ще се радваме да Ви отговорим.