Новолуние в Близнаци

Себеизразяването - вратата между вътрешния и външния свят

Новолунието настъпва на 18 юни 2023 в 7.37 ч. Луната е в Близнаци. Елемент Въздух. 

Особеността на този транзит е свързана с прагматичното поведение, което не забравя уроците научени от дадено преживяване, помни ги и ги прилага и след това. Прави ни социално предпазливи, именно извличайки поуките на опита на миналото. Както има една приказка – “имаме си обеца на ухото” и благодарение на това ставаме внимателни и обиграни в контактите и общуването си с другите.

Толкова много нови идеи ще ви се родят в главата, че ще трябва да отсеете тези, които наистина са важни за вас. Новолунието ще ви донесе чувство за свобода, разнообразие, изобилие, лекота, гъвкавост и флуидност. Подходящо е за нови проекти, свързани с комуникации, писане, общуване, изразяване, пътуване, творческа и мисловна дейност, креативност и изобретателност. Това е денят на възможностите и на алтернативите. Кажете „не” на традициите /в управлението/. Дайте път на всестранните изяви. Все пак се фокусирайте и си определете център на вашите дейности, тъй като лекотата, с която се сменят разнообразни и пъстри възможности и склонността към непостоянство, може да ви подведе в друга посока. Днес теорията взема превес над практиката. Всичко се променя и всичко е относително. Разговорите, фриволностите, любопитството и безгрижието са ключови думи на новолунието в Близнаци. Може да ви се удаде да направите анализ на чувствата си, без да изпитате никакво чувство! Ако няколко пъти смените настроението си – не се притеснявайте, това ще отмине когато луната напусне знака Близнаци.

Качеството на деня
е светло, искрящо, въздушно, а енергията подвижна, променлива, свързана с мислите. Цветовете са тюркоазен, резеда, лимоненожълт, светлосин до бял. Можете да използвате техните вибрации в интериора, декорациите или облеклото си. Чувствителни са раменете, ръцете и дланите. Избягвайте тяхното натоварване и не предприемайте никакви интервенции в тази област, освен ако не е наложително. Не стойте на течение и щадете ръцете си. Подходящи са масажите, леките физически упражнения и дихателните практики. Ще ви се удават дейности, които се правят с ръце и не изискват усилие.
Активни са сърдечна чакра, гърлена чакра и чакра на третото око.

Мъдростта на елемента Въздух
се изразява във вдъхновението, творческите идеи, озарението, предсказването, осъзнаването, вниманието, умствената работа, разширяването на кръгозора, самоизследването, бързия интелект, себеизразяването. Посоката, с която се свързва Въздуха е Изток. Подходящи са медитации с лице на изток за осъзнаване и творческо стимулиране, за писателско вдъхновение, за предсказания, просветление, за комуникативни умения, а също и за фокусиране на вниманието. Запалете благовоние от лавандула, акация, розмарин, градински чай или мента докато медитирате. Те са билки на Въздуха и ще подпомогнат всякакви дейности по новолуние в Близнаци. Използвайте светли и прозрачни скъпоценни камъни, също жълти, златни, тюркоазено-сини – бял флуорит, лунен камък, тюркоаз, кристали, лазурит, прозрачен топаз, циркон, жълт кехлибар.

Някои практики, които могат да ви помогнат при новолуние в Близнаци: Медитирайте върху енергията на комуникацията и управлявайте процеса си на общуване. Изписвайте листове с желания, дайте свобода на творческите си умения. Слушайте музика или просто попейте някоя любима песен, така че да чувате ясно собствения си глас. Излезте сред природата и наблюдавайте символите на въздуха – облаци, вятър, дим – затворете очи и се заслушайте в звуците на живота. Попитайте Новата луна как да сбъднете вашите желания. Прозренията днес могат да дойдат чрез общуване. Със себе си, с другите, с природата, с Духа.
Лечебни фрази: Аз съм приливът, аз съм и отливът. Аз съм резонансът, аз съм и който резонира.

Внимание:
Периодът 24 часа преди новолуние е Тъмна луна и не е подходящ за взимане на решения и нови начинания. Използвайте Тъмната луна в Близнаци, за да поработите над вашата истина за нещата, над творческата си идентичност или да се освободите от заблуди и да проясните ума си. Подходящо е също за прекратяване на изчерпани взаимоотношения. Можете просто да поседите в мълчание и да се вслушате в себе си.

 
Алекс Ефисен

Алекс Ефисен

„Мълчана вода“ е авторски проект на Алекс, който тя създава през 2009 година и продължава надграждането му поради спецификата на самата идея. Той обединява страстта й към българските корени на езотеричните практики с холистичната философия, която подкрепя различния ракурс към духовното познание, като се фокусира върху приложимостта му в ежедневието и толерира динамиката и обновлението в съвременния процес на духовно развитие на човека.

 

Форма за контакти

За да се запишете за участие в наше събитие, моля попълнете формата по-долу, като полетата имейл и телефон са задължителни.

Ще се радваме да споделите с нас ефективни методи за медитация или успешни енергийни практики, както и всичко, което ви вдъхновява по пътя на хармоничното свързване със себе си и другите.

Ако имате въпрос относно нашите услуги, ще се радваме да Ви отговорим.