Новолуние в Овен - огънят на волята на Аза и трансформацията

Новолунието настъпва на 8 април 2024 в 21:20 ч. Луната е в Овен. Елемент огън. Пълно слънчево затъмнение.

Днешният транзит ни прави инициативни с доза инстинктивна адаптация към предизвикателствата и шокиращите тенденции на периода. Ще се срещнем с проекции отвън доколко сме волеви и доколко имаме кураж да се справим с трудностите. Внимание – може и да можем, може и да не можем, това са проекции. По-скоро е добре да изчакаме преди да действаме.

Спонтанно сте решили да започнете нов бизнес, нова връзка или грандиозен проект – това е естествената енергия на огнения Овен, но днес има знак за внимание. Може да ви споходи вдъхновение за стартирането на „абсурдни” идеи, за мащабни градежи и всичко ще ви се струва възможно. Искате да се впуснете без колебание в новите начинания, да бъдете лидери или разпалени защитници, да увличате околните със заразителен ентусиазъм, да завоювате нови територии. Ако сте от хората, които имат нужда от тласък и стимул, за да се престрашат да започнат нещо – ще усещате, сякаш имате нужното самочувствие и увереност в себе си. Овенът символизира покълването на семената и пробуждането на растенията – затова начинания заложени на новолуние в Овен носят заряд за устойчивост на външни влияния и добра реализация.

Внимавайте обаче с прекаления ентусиазъм, можете лесно да влезете в противоречие с околните, да изпаднете в безсмислен спор или да се разгневите и при най-малката пречка. Търпението ви може да бъде подложено на изпитание. Може да се окаже също, че новите идеи, всъщност не са „вашите” идеи, а просто сте се увлекли по настроението на другите около вас. Ако имате колебание, изчакайте ден-два, когато луната ще навлезе в Телец и нейната земна енергия ще ви даде нужната трезва преценка за вашето участие в дадена ситуация.

Използвайте внимателно силата на деня като се концентрирате върху вашите най-съкровени желания – нещо, което искате да покълне и да видите плодовете му.

Чувствителни са главата, темето, очите и носът. Не ги претоварвайте, възможни са мигрени, главоболия, проблеми със синусите или конюнктивити. Всичко, което направите днес с грижа за областта на главата, е много по-благотворно отколкото в други периоди. Билки, които имат лечебно действие при главоболие, набрани в дните на Овен, са по-ефикасни. Не пропускайте да обновите вашата билкова аптечка. Подходящи са също масла и благовония: за главоболие и мигрена – босилек, лайка, лавандула, майорана, черна мента, розмарин; за очите – евкалипт, кедрово дърво, тамян, лавандула, смирна, чаено дърво; за синусите – босилек, евкалипт, лавандула, мащерка.

Качествата на дните на Овена са огън, топлина и сухота. Цветовете на периода са индигово-синьо, виолетово, червено, бяло. Енергията е експанзивна, нетърпелива, разпалваща се и целенасочена. Друга основна функция на огнената енергия е пречистването, лечението, трансформацията и защитата.

Активни са коренна, теменна и чакра на третото око. Можете да направите „огнена” медитация с лице на юг за стимулиране, лекуване и прочистване в областите управлявани от Овен. Запалете свещи, като изберете бял или червен цвят. Подсилете цвета с „огнени” минерали – червен халцедон, рубин, огнен опал, или злато. Визуализирайте пламък в центъра на всяка от чакрите, като го „разгаряте” бавно към периферията. В края на сеанса се заземете.

Подходящо е за работа върху личността и Аз-а, автономността, себеприемането, самоувереността, волята, лидерството, новаторските и изследователските подходи и умения, инициативността, автентичността и прямотата, също импулсивността и гнева, липсата на толерантност, упорството и ината, безразсъдните рискове и страха от обвързване.
Можете да направите ритуали, при които да засеете семена или да посадите растения, символизиращи вашите нови намерения, а също и да напишете на лист хартия, това което желаете да видите в живота си и да го изгорите ритуално в огнеупорен съд.

Мъдростта и подкрепата на елемента Огън се изразяват в: смелостта да дръзнеш, съзидателността, успеха и усъвършенстването, вярата в себе си, подтика и решителността, предаността и силата, куража, изкуствата и преобразяването, защитниците, устойчивостта в конфликти, отношенията – с другите, себе си и природата, вътрешния огън на живота и сътворяването, самопречистването, пречистването и дълбоката трансформация, силата на преминаване от едно състояние в друго – по-висше, свещените огньове, защитните ритуали.

Внимание: Периодът 24 часа преди новолуние е Тъмна луна и не е подходящ за взимане на решения и нови начинания. Използвайте Тъмната луна в Овен, за да прекратите успешно зависимости, за да си направите защита – лична или на дома, или за лечение на тежки заболявания. Диетата в дните на Тъмна луна и новолуние в огнен знак е изключително силно пречистваща и спомага за ефективно редуциране на теглото.

Алекс Ефисен

Алекс Ефисен

„Мълчана вода“ е авторски проект на Алекс, който тя създава през 2009 година и продължава надграждането му поради спецификата на самата идея. Той обединява страстта й към българските корени на езотеричните практики с холистичната философия, която подкрепя различния ракурс към духовното познание, като се фокусира върху приложимостта му в ежедневието и толерира динамиката и обновлението в съвременния процес на духовно развитие на човека.

 

Форма за контакти

За да се запишете за участие в наше събитие, моля попълнете формата по-долу, като полетата имейл и телефон са задължителни.

Ще се радваме да споделите с нас ефективни методи за медитация или успешни енергийни практики, както и всичко, което ви вдъхновява по пътя на хармоничното свързване със себе си и другите.

Ако имате въпрос относно нашите услуги, ще се радваме да Ви отговорим.