Новолуние в Телец - стабилност, стратегия, упоритост

Новолунието настъпва на 30 април 2022 в 22:28 ч. Луната е в знака Телец. Елемент Земя. Частично слънчево затъмнение.

Този транзит носи желанието да се рационализира и обясни вдъхновението. Можем да се пристрастим към някоя идея, да се вкопчим в нея и настоятелно да търсим споделянето и изпълнението й. Днес инициативите и новите начинания ще имат малко по-муден, по-стабилен, задълбочен и материален характер. Частичното слънчево затъмнение слага знак за внимание при взимането на решения; може да се окаже, че е процес на проба и грешка напипването на вярното разбиране. Силите на новолунието в Телец, ще ви вдъхновят за реализацията на нови идеи, свързани с дома и бита, с неговата функционалност, удобство и лукс. Може да помислите за ново обзавеждане или подновяване на кухненския или градинския инвентар. Всички дейности свързани с готварство и грижа за прехраната, уюта и сигурността на близките ви ще се увенчаят с успех. Подходящо е за започване на инициативи, които изискват отговорност, устойчивост, търпение и упоритост; такива които ще имат по-бавен и по-дълъг цикъл на развитие и трябва да устоят на превратностите на времето.

 
Ако зациклите в някакъв спор или се чувствате стагнирани – изчакайте до вдругиден; тогава потокът от разнообразие и лекота в смяната на гледните точки на Близнаци ще ви даде енергия да преодолеете препятствията на по-бавното и консервативно излъчване на Телеца. Внимавайте обаче с повърхностните действия, те могат да ви подведат, скривайки от погледа сърцевината на нещата. Ако търсите основи, стратегия, реализъм и стабилни позиции, то започнете още днес, когато енергията е подходяща за това.

Като цяло денят на новолунието е позитивен и жизнерадостен, носи чувство на сигурност, традиционност, задълбоченост, но също и на чувственост, физически и душевен комфорт. Сега е времето за наслада от простите удоволствия на живота, както и за изразяване на благодарност, удовлетворение и признателност към естествените хармонични жизнени сили на природата, която се грижи за нашето благоденствие.

Докато луната е в Телец, качеството на деня е студено, земно, статично, свързано с реалността. Чувството за хлад е засилено. Цветът е наситено син. Активна е гърлена чакра. Чувствителни са щитовидната жлеза, гърлото, сливиците, челюстта, ларинкса, ушите, врата и раменете. Пазете се от простуда на гърлото и схващане на врата, има опасност от пресипване на гласа и болки в ушите. Масажът на тила и раменете е много благотворен днес. Избягвайте всякакви интервенции в тези области обаче, освен ако не са спешни. Също избягвайте операции на сливиците в дни на Телеца и Овена. Ако имате проблем с гърлото – билковите чайове днес са особено лековити – сварете си отвара от резене, черен бъз, лайка, мента, иглика или градински чай. При възпаление на ушите – капнете няколко топли капки масло от жълт кантарион и наложете топъл компрес с лайка външно. При проблеми с щитовидната жлеза, можете да пиете чай от коприва (при намаляваща луна, т.е. дните преди новолунието, които също са в Телец), или по една чаша дневно отвара от мокреш (при нарастваща луна).

Мъдростта на елемента Земя се изразява в практичност, търпение, подреденост, приложно знание, преподаване, знание от символите, ритуали, церемонии за придобиване на мъдрост, използване на магия за ежедневни дела, физически труд, управление на пари и притежания. Посоката, с която се свързва Земята е Север. Подходящи са медитации, които се изпълняват с лице на север и включват заземяване за баланс, зареждане или пречистване. Можете да използвате скъпоценни камъни с кафяв, матов, черен, зелен или тъмносин цвят – опушен кварц, черен турмалин, оникс, обсидиан, авантюрин, малахит, диоптаз, червено-кафяв яспис, а също и глина, купа с чернозем, речни камъни, сол или желязо.

 
По новолуние в Телец можете да направите успешен ритуал за сбъдване на желания, свързани с материалната страна на живота, както и с волята, устойчивостта и реализма. Вземете семена от любимо цвете или растение, или малко растение за разсад и го засадете. Докато го засаждате му пожелайте да ви помогне в реализацията на вашите намерения. Всеки път когато поливате растението визуализирайте вашето желание.

Можете също да нарисувате символи, руни или талисмани върху естествени плоски камъни. Докато рисувате визуализирайте и изпращайте своята енергия към камъка. След като изсъхне носете камъка (ако е малък) със себе си или го сложете в спалнята си, където ще е постоянно пред погледа ви.

Новолунието в Телец ще ви помогне да напредвате стъпка по стъпка без да изгубите целта от обсег.

Внимание: Периодът 24 часа преди новолуние е Тъмна луна и не е подходящ за взимане на решения и нови начинания. Използвайте Тъмната луна в Телец, за да се освободите от излишни и ненужни предмети от дома или офиса си – буквално да изхвърлите боклуците. Също може съзнателно да се отървете от догматични схващания, които ви пречат. Можете да направите медитация в гърлена чакра за лечение на болести свързани с органи в областта на гърлото или за осъзнаване на модели на себеизразяване.

 

Алекс Ефисен

Алекс Ефисен

„Мълчана вода“ е авторски проект на Алекс, който тя създава през 2009 година и продължава надграждането му поради спецификата на самата идея. Той обединява страстта й към българските корени на езотеричните практики с холистичната философия, която подкрепя различния ракурс към духовното познание, като се фокусира върху приложимостта му в ежедневието и толерира динамиката и обновлението в съвременния процес на духовно развитие на човека.

 

Форма за контакти

За да се запишете за участие в наше събитие, моля попълнете формата по-долу, като полетата имейл и телефон са задължителни.

Ще се радваме да споделите с нас ефективни методи за медитация или успешни енергийни практики, както и всичко, което ви вдъхновява по пътя на хармоничното свързване със себе си и другите.

Ако имате въпрос относно нашите услуги, ще се радваме да Ви отговорим.