Изкуството да учим

“Заживей дизайна си” е хюман дизайн курс, който сглобява и организира основните компоненти в дизайна, слага стабилно основата, така че да можете да работите с лекота по-нататък с тази материя, било то ако искате просто да разбирате по-добре собствената си графика на тялото с нейните елементи, да вникнете в собствения си дизайн или този на близките ви от една по-ясна перспектива, или пък ако искате да продължите да изучавате науката хюман дизайн. “Заживей дизайна си” е официален курс на международното училище по хюман дизайн, който, след завършването му, ви дава право да продължите в следващите нива на образователно и професионално обучение в системата, ако това е вашият път.

Нещо повече, този курс ви дава възможност да експериментирате с дизайна си осъзнато, защото предлага практически насоки, които могат да бъдат приложени веднага в ежедневието. Отговаря на някои простички, но ключови въпроси като: как да взимате винаги коректни решения в живота си, кое е мястото вътре във вас, което знае това и как да имате достъп до него; и също как да разграничите кое е вашата автентична и надеждна сила от това, което е поле за обучение и развитие във вашия живот.

Този курс е изключително трансформиращо преживяване, защото хвърля светлина върху взаимоотношенията ви с околните и показва начина, по който сте устроени да взаимодействате с тях, без да се загубите в хомогенизацията на това „какво трябва“ и „какво не трябва“, без да се самообвинявате за това, което сте казали и направили или това, което не сте.

„Заживей дизайна си“ очертава за вас нещо много ценно – картата на личната ви житейска мъдрост и инструментите, с които само вие разполагате, за да учите, работите и взаимодействате в тази реалност, като се придвижвате коректно и без съпротивление по траекторията на живота си. И за да не е суха теорията съм предвидила практически упражнения и игри, които да ви свържат с дизайна по приятен и запомнящ се начин.

Курсът ще протече в 6 последователни седмици онлайн в реално време. Занятията са един път седмично. Ще имате запис на всички сесии и ще можете да затвърдите материала в удобно време и след курса, ако имате нужда. Едновременно с това ще имате възможност за дискусия и въпроси по съдържанието на курса и личната ви практика в затворена ФБ група, само за курсисти.

 

Чрез практиките в семинара можем:

  • Да постигаме желаните цели с определено намерение;
  • Да изграждаме защита на физическо и енергийно ниво;
  • Да редуцираме стреса и напрежението и да трансформираме неудовлетворяващи взаимоотношения;
  • Да подобрим здравословното си състояние;
  • Да се научим да релаксираме тялото и ума по подходящ начин;
  • Да достигаме медитативно състояние, чрез разнообразие от техники;
  • Да подобряваме паметта, фокуса и концентрацията си;
  • Да повишим интуицията, самосъзнанието и самочувствието си;
  • Да развием активността на лявата /творческата/ мозъчна половина и да създадем по-креативен и по-цялостен подход към реалността;
  • Да въздействаме пряко върху обкръжаващата ни среда.
Това е интензивен тренинг за хора, които искат да прилагат медитативни техники в практиката си на треньори и обучители в различни сфери.
 
Медитацията намира все по-широко приложение в обученията и интерактивните тренинги не само в областта на личностното развитие, но също и в корпоративни обучения, обучения за треньори и други.
Медитативните и релаксиращи техники и подходи несъмнено обогатяват обученията и доказано повишават ефективността на усвояване на материята, като предоставят лично преживяване, което е на дълбоко същностно ниво и затова е неповторимо като осъзнаване и разбиране.
Да водиш медитация е специфичен процес с много практически детайли и опита в това спомага за самоувереността и за повишаване уменията на водещия в обучителната му практика като цяло.
 

 

Форма за контакти

За да се запишете за участие в наше събитие, моля попълнете формата по-долу, като полетата имейл и телефон са задължителни.

Ще се радваме да споделите с нас ефективни методи за медитация или успешни енергийни практики, както и всичко, което ви вдъхновява по пътя на хармоничното свързване със себе си и другите.

Ако имате въпрос относно нашите услуги, ще се радваме да Ви отговорим.