Медитация за обучители

За кого е

Това е интензивен тренинг за хора, които искат да прилагат медитативни техники в професионалната си практика на консултанти, коучове, треньори и обучители в различни сфери, както и за всеки, който желае да подобри личните си умения в медитацията.
 
Медитацията намира все по-широко приложение в обученията и интерактивните тренинги не само в областта на личностното развитие, но също и в корпоративни обучения, обучения за треньори и други.
Медитативните и релаксиращи техники и подходи несъмнено обогатяват обученията и доказано повишават ефективността на усвояване на материята, като предоставят лично преживяване, което е на дълбоко същностно ниво и затова е неповторимо като осъзнаване и разбиране.
 

Да водиш медитация е специфичен процес с много практически детайли и опита в това спомага за самоувереността и за повишаване уменията на водещия в обучителната му практика като цяло.


Как ще премине 
В два последователни дена в група ще практикуваме основните стъпки в процеса на провеждане на медитация водена с глас – въведение, описание и инструктиране, релаксация, медитация, процес в тишина, завършване, споделяне. Всяка стъпка включва подробно обяснение и детайли на изпълнение, като след това се практикува от участниците.
В края на обучението участниците ще имат възможност да планират според предварително заложени цели и очаквани резултати и да проведат като водещи една медитация в групата.

Програма на тренинга /разпределена в 2 дена/
 • Какво е медитацията за нас, как и къде я прилагаме в живота и работата си.
 • Планиране на специфични техники и методи, подходящи за нашата индивидуална практика.
 • Процес на въведение и подготовка на групата за медитация – цели, описание и инструктиране;
 • Процес на началото при медитация в група;
 • Процес на релаксация –  техники и методи;
 • Етап/и на същинска медитация – техники и методи;
 • Процес в тишина;
 • Етап на завършване и извеждане от медитация;
 • Процес на споделяне – как да изслушваме и как да отговаряме.
 • Някои детайли, които трябва да знаем при инструктирането с глас – съдържание на инструкцията, интонация, времетраене, паузи, повторения;
 • Помощни материали, музика, място на провеждане.
 • Практика на цялостен процес на водене на медитация в група.
 
Алекс Ефисен

Алекс Ефисен

„Мълчана вода“ е авторски проект на Алекс, който тя създава през 2009 година и продължава надграждането му поради спецификата на самата идея. Той обединява страстта й към българските корени на езотеричните практики с холистичната философия, която подкрепя различния ракурс към духовното познание, като се фокусира върху приложимостта му в ежедневието и толерира динамиката и обновлението в съвременния процес на духовно развитие на човека.

 

Форма за контакти

За да се запишете за участие в наше събитие, моля попълнете формата по-долу, като полетата имейл и телефон са задължителни.

Ще се радваме да споделите с нас ефективни методи за медитация или успешни енергийни практики, както и всичко, което ви вдъхновява по пътя на хармоничното свързване със себе си и другите.

Ако имате въпрос относно нашите услуги, ще се радваме да Ви отговорим.