Шаманът в мен

Медитация Тъмна луна в Риби
 

Медитация Шаманът в мен ще се състои на 19 февруари 2023 от 18.30 ч. в София.

Фазата е Тъмна луна. Луната е в знака Риби. Елемент Вода. Активни са Теменна чакра и Аджна.  

Тъмната луна /времето от последна четвърт до новолуние и особено 24 часа преди новолуние/ е интензивен период на очистване, пускане, приключване, спиране и сбогуване. Но също така е подходящ за дейности, които са към края си и които изискват особено внимание при завършването си, включително сила или защита. Това е най-доброто време за трансформация на процесите.

Тази медитация адресира областта от живота ни, в която имаме способността да виждаме отвъд илюзията на реалността; както и в която се разкриват много от нашите таланти, но и където страдаме от заблуди и объркване. Това е територия на предизвикателства, която можем да овладеем чрез усвояването на мистични техники и практики и където достигаме до съзнанието, че всички сме едно цяло. Тук са и даровете изпратени свише, които идват чрез другите хора, с които ни среща животът.

Медитацията използва визуализации с елемента Вода и е подходяща за практики свързани с пречистване, изцеление и трансформация.

Подходящи теми за работа по време на медитацията са: 

Да преодоляваме чувствителността си и да изразяваме по-лесно емоциите си, без страх че ще станем уязвими. Да показваме обичта си, както и да заявяваме нуждата си от обич, естествено, без притеснение и без драматизъм. Да превъзмогваме свръхсензитивността си към настроенията, мислите и преживяванията на другите около нас; както и зависимостта от чувствата си към определени хора.

Да се освободим от прекалената загриженост и постоянното притеснение за добруването на близките. Да подхранваме женската страна на нашето същество и нейната способност за закрила, грижа и изцеление, като същевременно се освободим от тревогата и безпокойството. Да сме по-толерантни, приемащи и разбиращи, като се разделим с чувството за разочарование и поражение.

Да засилим качества като богато въображение, творчески поглед и естетически вкус. Да проявяваме лечителските и магическите си способности, които знаем че притежаваме дълбоко в себе си. Да се доверим на вътрешния си шаман!

Ако искате да засилите или да изведете на ново ниво медитативната си практика – сега е моментът.

Енергията на луна в Риби има склонност да прави сетивата ни свръхчувствителни. Помага да погледнем отвъд действителността, във фините причини на нещата, като показва и алтернативи за бъдещето. Може да доведе до ясно вникване в душата на хората около нас, желание за съпричастност и подкрепа, както и до спонтанни изцелителни осъзнавания. Луната в Риби може да спомогне за постигането на вътрешен мир и хармония, като ни покаже целостта на ситуацията и ни помогне да я разберем и приемем.

Мъдростта на елемента Вода улеснява работата с вътрешното познание, съкровените емоции, сънищата, интроспекцията, интуицията, творческата енергия, майчинската грижа, магичността и тайните умения. Подкрепя медитацията, състоянията на разширено съзнание и шаманските практики.

В здравословен план е подходящо за лечение на настинки, проблеми с ходилата, лимфната система, както и отравяния, зависимости и токсикация.

Медитацията е в група, водена с глас. Тя ще продължи около един астрономически час, като е предвидено и допълнително време за увод и излизане от процеса.

 

Кога: 19 февруари 2023 г. от 18.30 часа до 20.30 ч.

Къде: София, ул. Париж 7

Водещ: Алекс Ефисен

Вход: 25 лв.

За информация и регистрация използвайте формата за контакти по-долу, като оставите и телефон за връзка. Местата са ограничени и предварителното записване е задължително. Моля заявете вашето участие до 16 февруари. На посочения от вас имейл ще получите потвърждение на вашата регистрация.

Алекс Ефисен

Алекс Ефисен

„Мълчана вода“ е авторски проект на Алекс, който тя създава през 2009 година и продължава надграждането му поради спецификата на самата идея. Той обединява страстта й към българските корени на езотеричните практики с холистичната философия, която подкрепя различния ракурс към духовното познание, като се фокусира върху приложимостта му в ежедневието и толерира динамиката и обновлението в съвременния процес на духовно развитие на човека.

 

Форма за контакти

За да се запишете за участие в наше събитие, моля попълнете формата по-долу, като полетата имейл и телефон са задължителни.

Ще се радваме да споделите с нас ефективни методи за медитация или успешни енергийни практики, както и всичко, което ви вдъхновява по пътя на хармоничното свързване със себе си и другите.

Ако имате въпрос относно нашите услуги, ще се радваме да Ви отговорим.