Медитация XXL

Медитативен маратон

Случвало ли ви се е след медитация да изпаднете в едно блажено състояние на ума и тялото и да не ви се иска да го напуснете, да го продължите още малко, да се насладите на тези моменти на пълен релакс?

Това е знак, че сте били в по-дълбоко медитативно ниво, което само по себе си не е рядко явление. Медитацията е динамично състояние и трябва да бъде възприемана като такова. Всъщност противно на някои схващания, че медитацията е път нагоре към висините, медитацията често е и път надолу. Надолу в смисъла на потъване в себе си. И често усещането е точно такова – на динамично движение нагоре-надолу и обратно. Това е нормален процес на възприятие. И точно там, във вътрешното потъване, се случва трансформацията на осъзнаването. Дълбоката медитация може да се постигне при регулярна ежедневна практика, но също така може да стане и спонтанно, при подходящи обстоятелства и кондиция на тялото и ума.

Това състояние може да бъде много плодоносно, тъй като акумулира в голяма степен ползите на медитацията – физическо и психическо отпускане, редуциране на стреса, достъп до по-дълбоки нива на осъзнаване, развитие на креативния потенциал, уникален ракурс към реалността и проблемите, иновативен подход към решенията, спонтанно изцеление на различни болежки, състрадание и емпатия към другите и др.

Когато практикувате по-продължително време резултатът е натрупване на ефектите от медитацията. Това натрупване може да бъде постигнато и за по-кратко време, но с поетапни повторения на медитация, които надграждат нивото на всяка от предишните.

Каним ви на МЕДИТАТИВЕН МАРАТОН XXL, за да се убедите сами.

Какво представлява

Това е една по-продължителна практика, с времетраене повече от стандартното и резултати, различни от обичайните.

Представлява поредица от медитации, осъществени в рамките на няколко часа, с паузи между тях.

Специално подбран комплекс от техники ще ви въведе постепенно в по-дълбоко медитативно състояние, което акумулира ефектите на всяка от предишните медитации.

Общо медитациите са три, проведени последователно. Всяка от тях е с продължителност около 45 минути. Паузите между тях са по 15 минути. Общо време за чиста медитация е около 2 часа и 15 минути. Времето може да варира.

Предвидено е и допълнително време за увод, споделяне и дискусия в края.

Не се изисква специално облекло, но е важно да ви е удобно и комфортно. Медитацията се провежда в седящо положение, на стол със стабилна облегалка.

Техники

Подбрали сме три техники*, които ще бъдат ядрото на три последователни медитации.

Дао на Вътрешната усмивка

Ин-Ян медитация

Свързване с енергията на предците

*Следете за повече информация за всяка от техникитe, която ще публикуваме допълнително.

За кого е медитативният маратон

За всички, които обичат медитацията и биха искали да опитат ефекта на акумулирането на енергията от продължителното медитиране. Подходяща е за хора с регулярна практика в медитацията, но също и за хора с малък опит, които имат желание да експериментират и усетят за себе си какво е преживяването.

Водещ: Алекс Ефисен

Алекс има над 20 години практика във воденето на медитация в група в различни формати, вкл. обучителни, за треньори, за бизнеса и други.

Алекс ще води медитацията с глас от начало до край, ще подпомага процеса и ще се грижи за неговото гладко и ефективно провеждане, така че да има добавена стойност за всички участници в него.

 

 

Алекс Ефисен

Алекс Ефисен

„Мълчана вода“ е авторски проект на Алекс, който тя създава през 2009 година и продължава надграждането му поради спецификата на самата идея. Той обединява страстта й към българските корени на езотеричните практики с холистичната философия, която подкрепя различния ракурс към духовното познание, като се фокусира върху приложимостта му в ежедневието и толерира динамиката и обновлението в съвременния процес на духовно развитие на човека.

 

Форма за контакти

За да се запишете за участие в наше събитие, моля попълнете формата по-долу, като полетата имейл и телефон са задължителни.

Ще се радваме да споделите с нас ефективни методи за медитация или успешни енергийни практики, както и всичко, което ви вдъхновява по пътя на хармоничното свързване със себе си и другите.

Ако имате въпрос относно нашите услуги, ще се радваме да Ви отговорим.