Медитация Зимно слънцестоене

Медитация Зимно слънцестоене
Като покоя на дълбоките води,
тишината на планинско езерце,
като нощта без полъх на ветрец
ще укротя емоциите си.
С това желанието си заявих 
и нека то се прояви!

Тази медитация е посветена на Зимното слънцестоене – най-краткият ден и най-дългата нощ. Това е периодът, в който нарастващото слънце побеждава намаляващото слънце в нас самите. Време за интроспекция и събиране на мъдрост. За психична работа на дълбоко ниво, придобиване на знание от състояние на сън, шамански пътешествия и изцеление. Отдайте почит на миналото и празнувайте настъпващото обновление, макар и още дълбоко скрито, но сигурно предстоящо.

Сливането на енергията ни с този изключително трансформативен период е благодатно за нашето собствено хармонизиране и подем. Време да се сбогуваме с това, което е приключило и да посрещнем новото, благодарни за научения урок. За да влезе новата енергия, трябва да й направим място. Кое избирате да си тръгне и кое искате да поканите в живота си?

В какво начинание искате да инвестирате творческата си енергия, да посеете семенцето на новия растеж?

Какъв е подаръкът, който си пожелавате с нарастването на светлината?

Фазата е намаляваща луна в Стрелец и е подходяща за дълбоко навлизане в себе си, осъзнаване, приемане, пречистване, довършване, трансформиране.

Смело се концентрирайте върху вашите лични намерения, свързани с елемента Огън – постиженията, амбициите, мотивацията, личния имидж, харизмата, себеувереността, волята, индивидуалното влияние, лидерството, отношенията с властимащите, образованието, философията, вътрешната истина, чуждите култури и далечните пътешествия.

Енергията на луната в Стрелец освобождава задръжките, разтваря сърцето за живот и внася предизвикателства в душата. Прави ни великодушни и понякога ни кара да действаме необмислено. Но носи също прозрения за собствения път в живота, интуиция и яснота на ума. Важни са нещата, които дават полет на духа. Безбрежни хоризонти чакат да бъдат открити. Оптимизъм, въображение, авантюризъм и увереност, че ще намерите верния път.

Ден на идеите, идеалите и движението. Учене, изследване, търсене на смисъл и мъдрост, неограничавани от конвенционални подходи и модели. Това е време, в което истината е относителна – важна е нашата собствена истина.

В случая може да реши проблеми в областите: страхове да бъдем честни със себе си и с другите, да не поемаме безразсъдни рискове, да не правим предположения без да сме проверили фактите, да се разделим с прекалената екстравагантност и небрежност.

В здравословен аспект е подходящо за лечение и укрепване на долната част на гръбначния стълб, бедрата, черния дроб, вените, седалищния нерв и кръста.

Медитацията ще продължи около един астрономически час, като е предвидено и допълнително време за увод и излизане от процеса.

Кога: На 21 декември 2022, от 19.00 до 21.00 ч.

Къде: ул. Париж 7, София

Вход: 25 лева. Изисква регистрация.

Водещ: Алекс Ефисен

*За информация и записване използвайте формата за контакти по-долу. Местата са ограничени и предварителното записване е задължително. Моля потвърдете участие до 17 декември, като оставите и телефон за връзка.

 

 

Алекс Ефисен

Алекс Ефисен

„Мълчана вода“ е авторски проект на Алекс, който тя създава през 2009 година и продължава надграждането му поради спецификата на самата идея. Той обединява страстта й към българските корени на езотеричните практики с холистичната философия, която подкрепя различния ракурс към духовното познание, като се фокусира върху приложимостта му в ежедневието и толерира динамиката и обновлението в съвременния процес на духовно развитие на човека.

 

Форма за контакти

За да се запишете за участие в наше събитие, моля попълнете формата по-долу, като полетата имейл и телефон са задължителни.

Ще се радваме да споделите с нас ефективни методи за медитация или успешни енергийни практики, както и всичко, което ви вдъхновява по пътя на хармоничното свързване със себе си и другите.

Ако имате въпрос относно нашите услуги, ще се радваме да Ви отговорим.