Лунна медитация - свързване с лунния кръг

Време на изпълнение: пълнолуние

Продължителност: около 30 минути

Цел на медитацията: свързване и почитане на общата женска/лунна енергия, свързване с лунния кръг, празнуване на съвместната ни магическа работа, благодарност към самите нас, благодарност към енергиите на луната, която ни подкрепя.

Основен елемент: вода /Луна

Допълнителни помощници /опционални/: прозрачни и светли скъпоценни камъни, особено смарагди, сапфири, аметисти, а също и сребро, полумесец /украшение/

Бележка: Тази медитация е подходяща както за реален, така и за виртуален кръг от хора, които могат да медитират по едно и също време, но на различни места. Медитацията е добре да се изпълни преди часа на пълнолуние или в часа на пълнолуние. След този час – започва намаляваща луна.

Насоки за медитация:
Настанете се удобно. Релаксирайте със затворени очи около 5 минути. Пуснете енергията да се движи от областта над главата, надолу през цялото тяло, към краката. Нека изтече през стъпалата и се влее в земята. Наблюдавайте това движение известно време. След това изтеглете енергия от Земята и я насочете към сърцето. Вижте как сърцето ви се изпълва с блестяща светлина. Сега визуализирайте и се свържете с пълната луна над вас, насочете сребристата пълнолунна енергия към главата си и оттам – към сърцето си. Представете си, че сърцето ви се изпълва с тази сребриста светлина. Отворете сърдечната чакра и оставете енергията да излезе от вас като я насочите към човека в ляво от вас, като същевременно приемате от човека в дясно от вас. Нека се завърти в кръга. Свържете се с женската същност. Концентрирайте се в кръговото движение на енергията. Останете в тази енергия известно време. Благодарете на Луната за нейната подкрепа в общите ни магически действия.

Ако сте ползвали камъни или други помощници – можете да ги запазите за следващата лунна медитация или когато имате нужда да се свържете с кръга. Те са поели от енергията на лунното свързване и могат да ви послужат за подсилване когато е необходимо.

Алекс Ефисен

Алекс Ефисен

„Мълчана вода“ е авторски проект на Алекс, който тя създава през 2009 година и продължава надграждането му поради спецификата на самата идея. Той обединява страстта й към българските корени на езотеричните практики с холистичната философия, която подкрепя различния ракурс към духовното познание, като се фокусира върху приложимостта му в ежедневието и толерира динамиката и обновлението в съвременния процес на духовно развитие на човека.

 

Форма за контакти

За да се запишете за участие в наше събитие, моля попълнете формата по-долу, като полетата имейл и телефон са задължителни.

Ще се радваме да споделите с нас ефективни методи за медитация или успешни енергийни практики, както и всичко, което ви вдъхновява по пътя на хармоничното свързване със себе си и другите.

Ако имате въпрос относно нашите услуги, ще се радваме да Ви отговорим.