Медитация на независимостта

На живо

Имате нужда от свобода, нови хоризонти и далечни брегове; по-малко ограничения и повече изява на духа. Стремите се към простор, искате да се наслаждавате на живота, да правите нещата, които обичате, да усещате връзката със себе си и природата. Уважавате нуждата от независимост на другите около вас и държите другите да уважават вашата. Искате да реализирате отдавна мечтано пътешествие в чужбина, да преживявате повече приключения, да бъдете оптимистични, спонтанни, уверени и щедри, като и да управлявате своите крайности и начин на комуникация с околните.

Медитация на независимостта е подходяща за това.

Луната е в Стрелец, пълнолуние – реализация, осветяване, завършване. Елемент огън. Активни чакри: коренна, сакрална, теменна.

Енергията на луната в Стрелец освобождава задръжките, разтваря сърцето за живот и внася предизвикателства в душата. Прави ни великодушни и понякога ни кара да действаме необмислено. Но носи също прозрения за собствения път в живота, интуиция и яснота на ума. Подробностите и реда не са силната страна на деня. Скуката и досадата са прибрани в килера. Важни са нещата, които дават полет на духа. Днес може директно да изказвате мнение без много церемонии и деликатност. Забавления, рискове, адреналин и търсене на истината и (в) любовта. Безбрежни хоризонти чакат да бъдат открити. Оптимизъм, въображение, авантюризъм и увереност, че ще намерите верния път.
Подходящо за активни дейности в сферата на далечните пътешествия, опознаването на чужди култури, изучаването на (екзотични) духовни, философски и религиозни традиции, както и в областта на глобализацията и световните проблеми.
 

Теми за работа са: Рефлексия върху идеите, идеалите и движението ни. Процесът на учене, изследване и търсене на смисъл, неограничавани от конвенционални подходи и модели. Това е време, в което истината е относителна – важна е нашата собствена истина. Ден на демонстрация на сила, но и на допускане на грешки и адаптация. Помислете в кои роли искате да демонстрирате мощ, за да си гарантирате оцеляване на вашия начин и вашия възглед. Кога някой друг упражнява насилие срещу вас, за да се наложи в определена позиция. Грешката е част от процеса на осъзнаване.

В случая може да реши проблеми в областите: страхове да бъдем честни със себе си и с другите, да не поемаме безразсъдни рискове, да не правим предположения без да сме проверили фактите, да се разделим с прекалената екстравагантност и небрежност. Да разберем кога е удачно да демонстрираме сила. Да се поучим от грешките си.

В здравословен аспект е подходящо за лечение и укрепване на долната част на гръбначния стълб, бедрата, черния дроб, вените, седалищния нерв и кръста. Мъдростта на елемента Огън може да ви помогне при работата с отношенията, вярата, ранимостта, разбирателството с личното обкръжение, мотивацията, решителността, хумора, детето в нас, доверието, знанието от и за средата, защитата и личната сила.

Медитацията е с цел дълбоко навлизане в себе си, осъзнаване, подчертаване, реализиране, осветяване.

Медитацията ще продължи около един астрономически час, като е предвидено и допълнително време за увод върху архетипа на Стрелеца и фазата и на луната, излизане от процеса, въпроси и споделяне.

Кога: На 23 май 2024, от 18.30 до 20.30 ч.

Къде: София, частна локация

Вход: 25 лева.

Водещ: Алекс Ефисен

*За информация и записване използвайте формата за контакти по-долу. Местата са ограничени и предварителното записване е задължително. Моля потвърдете участие до 20 май, като оставите и телефон за връзка. На посочения от вас имейл ще получите потвърждение за регистрация и локация.

 

Как протича медитацията

Започваме с кратък увод за фазата на луната и други значими транзити, какви са особеностите на енергетиката на деня, които можем да използваме, за да подкрепим личния си процес и чисто житейски въпроси от ежедневието.

След това преминаваме към същинска медитация, която продължава около 55 минути (възможно е и повече). Медитацията е водена с глас от начало до край. Инструкциите са кратки и ясни и плавно превеждат състоянието на ума от будно към релаксирано и дълбоко медитативно.
Започваме с дихателна практика, която цели да отпусне тялото и да успокои ума, като го концентрира върху телесната ни енергия. Без прекъсване постепенно се преминава към визуализации в енергийните центрове на тялото, фокусирайки ума върху тях, като ангажира мисловната енергия в работа с естествените енергийни потоци в тялото и така осигурява по-дълбоко медитативно ниво.

След плавно излизане от процеса на медитация имаме време за споделяне и въпроси, ако са възникнали такива. Както и време за неформални контакти.

 

Алекс Ефисен

Алекс Ефисен

„Мълчана вода“ е авторски проект на Алекс, който тя създава през 2009 година и продължава надграждането му поради спецификата на самата идея. Той обединява страстта й към българските корени на езотеричните практики с холистичната философия, която подкрепя различния ракурс към духовното познание, като се фокусира върху приложимостта му в ежедневието и толерира динамиката и обновлението в съвременния процес на духовно развитие на човека.

 

Форма за контакти

За да се запишете за участие в наше събитие, моля попълнете формата по-долу, като полетата имейл и телефон са задължителни.

Ще се радваме да споделите с нас ефективни методи за медитация или успешни енергийни практики, както и всичко, което ви вдъхновява по пътя на хармоничното свързване със себе си и другите.

Ако имате въпрос относно нашите услуги, ще се радваме да Ви отговорим.