Пълнолуние в Рак – целебно равновесие

Пълнолунието настъпва на 7 януари 2023 г. в 01:07 ч. Луната е в Рак. Елемент вода. 

Този транзит носи готовност да започнем нещо ново на база на минали успехи. Но трябва да прегледаме имаме ли ресурсите и уменията, които са необходими сега, както и дали подходящите хора са около нас, за да ни помогнат в начинанието. Ако действието е било успешно в миналото, сега има възможност да доведем до край новата дейност, като стъпим на натрупания опит и сила от предишната. Носи осмисляне дали има смисъл да се започва нещо, ако то не може да бъде завършено.

Нуждаем се от подкрепата на най-близките ни хора във всяко отношение, но най-вече в емоционално. Всяко колебание и всеки нюанс може да се подсили и да се тълкува погрешно поради напрежението и уязвимостта в чувственото изразяване. Не е подходящо за взимане на решения, които касаят семейството, имотите, дома или партньора. Всяка несигурност в това отношение може да ни извади от строя. По-добре е да се отдадем на спокойствието и уюта на домашната среда, да се поглезим с любими или традиционни занимания, домашно приготвена храна и простото удоволствие от съществуването.

Периодът е напрегнат по отношение на изблика на чувства и емоции, желанието за близост и споделеност, копнежа за сигурност в любовта, както и нуждата да бъдем „у дома”. Дори и да го прикриваме, днес сме по-сантиментални, по-меланхолични, по-мекушави, по-чувствителни и раними. Ще изпитваме силно желание да се грижим и да се грижат за нас, особено ако сме стресирани да започнем нещо, без да знаем ще имаме ли силите да го довършим.

Подходящо е за работа върху чувството ни за сигурност, безопасност и защита, включително финансовата и материалната сигурност. Също и за осмисляне и приемане на вътрешната ни ранимост и сензитивност, страха от отхвърляне, прекомерната привързаност към хора и предмети, както и болезнената флуктуация в крайни емоционални реакции.

Подходящи са медитации с лице на запад и визуализации свързани с елемента вода. Разходките сред природата и особено около естествени водоизточници биха внесли спокойствие и хармония в чувствената перцепция днес. Слушането и наблюдаването на водната стихия е изключително лечебно и уравновесяващо. Работата с вътрешните ни емоционални светове ще изисква усамотение, вглъбяване и намаляване на темпото. Сега разполагаме с достъп до най-мощните си духовни инструменти – интуицията, сънищата, интроспекцията, гъвкавостта, дълбокото себеизучаване, вътрешното проникновение и мъдрост, силата на женската енергия във всеки от нас.

Качеството на деня
на пълнолуние в Рак е хладно и влажно, цветовете са светло зелен, синьозелен, резеда и жълто. Чувствителни са белите дробове, черния дроб, стомаха и жлъчката. Може да се обострят стари заболявания като бронхит, астма, гастрит или язва.  Избягвайте да натоварвате гърдите. Сънят е лечебен. Препоръчителни са процедури за прочистване на черния дроб и жлъчката чрез лечебно гладуване (след консултация със специалист) или консумация на пресни плодове и плодови сокове. Идеално време за нежно лечение с неинвазивни методи.

 

Алекс Ефисен

Алекс Ефисен

„Мълчана вода“ е авторски проект на Алекс, който тя създава през 2009 година и продължава надграждането му поради спецификата на самата идея. Той обединява страстта й към българските корени на езотеричните практики с холистичната философия, която подкрепя различния ракурс към духовното познание, като се фокусира върху приложимостта му в ежедневието и толерира динамиката и обновлението в съвременния процес на духовно развитие на човека.

 

Форма за контакти

За да се запишете за участие в наше събитие, моля попълнете формата по-долу, като полетата имейл и телефон са задължителни.

Ще се радваме да споделите с нас ефективни методи за медитация или успешни енергийни практики, както и всичко, което ви вдъхновява по пътя на хармоничното свързване със себе си и другите.

Ако имате въпрос относно нашите услуги, ще се радваме да Ви отговорим.