Пълнолуние в Дева - организация и ефективност

Пълнолунието настъпва на 27 февруари 2021 в 10:17 ч. Луната е в знака Дева. Елемент Земя.

Организацията, ефективността, анализът, служенето и здравето ни ще са ключовите теми.

Като всяко пълнолуние, периодът е подходящ за реализация на вече започнати проекти, за “осветяване” на определени въпроси и празнуване на плодовете на труда ни.

Този транзит носи темата за организираността в работата ни и заслужената почивка, т.е. така да си разпределим задълженията, че после да имаме време да си починем. Опасността от работохолизъм идва когато твърде много се ласкаем, че можем да свършим всичко сами, когато ни галят егото и се нагърбваме с цялата работа, вместо да разпределим задачите и да делегираме. Колкото повече се претоварваме, толкова повече намалява  продуктивността ни.

Знакът Дева ще ни насочи към поставяне на нещата в ред, както в пространството около нас, така и във взаимоотношенията ни, особено професионалните. Ще проясни ума, ще избистри мътни ситуации, може да ни помогне да стигнем до решение, което е било трудно да вземем в последните седмици. Ако сте захванали проекти с много детайли и пипкава работа, сега е времето да ги завършите виртуозно. Детайлите не само няма да ви убягнат, а ще ви помогнат в аналитичната работа и търсенето на причините и взаимовръзките в нещата. Ще се почувствате необичайно търпеливи, а също и сръчни в дейности, които изискват работа с ръце или практически умения.

Взаимоотношенията с професионалните партньори ще се подобрят и можете да стигнете до неочаквани сделки и успешни договори. Подходящо е да учите „сухи” текстове, аналитични и академични трудове. Преподавателската дейност също е успешна днес.

Предвзетостта, ексцентричността, неискреността, крайностите, емоционалните експанзии и мъглявите теории са най-неподходящи и нетолерирани при пълнолуние в Дева. Избягвайте да давате празни обещания, да се изтъквате, да критикувате прекалено или да носите крещящи цветове – всички те могат да ви дискредитират в най-неподходящия момент. Девизът на деня е – делата говорят вместо думите! Атмосферата е умерена, взискателна към подробностите, аналитична, критична и планирана.

Грижата за добрата ни физическа форма е толкова важна днес, колкото и грижата за здравето на най-близките ни хора. Всеки жест на внимание към потребностите на тези около нас ще се приема добре.
Чувствителни са органите на храносмилателната система. Всичко, което направите с грижа за стомаха си сега, е по-благоприятно, от който и да е друг период. Изключително подходящо време за пълнолунна диета – от 24 часа преди до 24 часа след момента на пълнолуние. Намалете храната или, ако можете, направете лечебно гладуване (след консултация със специалист). Мекият вариант е да пиете прясно изцедени сокове от ябълки, моркови, киви, грейпфрут, лимон, а също и билкови чайове, особено от коприва. Подходящи растения за периода са: елда, касия, жълтуга, анасон, кимион, лавър, хвойна, маргаритка, лайка, очеболец. Всички те имат много благоприятно действие върху организма, особено върху кръвта, нервната система и панкреаса, ако се употребяват през дните на луна в Дева.

Периодът се характеризира с качествата сухота и студ. Това са земни дни в най-чист вид. Ако се занимавате с градинарство, сега е моментът да започнете грижите за растенията и цветята, за да подпомогнете растежа им през пролетта.

Цветовете са жълто, оранжево и виолетово. Техните вибрации ще ви помогнат в ежедневните дела. Можете да ги вмъкнете в облеклото си или пък чрез любими предмети и декорации – в бита.

Активна е чакрата на слънчевия сплит. Особено ползотворни са медитациите за подобряване на взаимоотношения с колеги, за „преглъщане” на обиди и стари конфликти, за освобождаване от миналото и поглед към бъдещето. Използвайте деня, за да „смелите” трудните контакти, тежките преживявания, наранените чувства. Бъдете търпеливи и не бързайте, подходете с внимание и грижа към себе си и околните. За някои неща трябва време.

Подходящи са дейности свързани с натрупване на материални блага, за разрастване на бизнеса, за изграждане на успешен делови имидж, за стабилност и растеж, както в личен план, така и в професионален. Подходящо е и за лечебни ритуали. Използвайте ароматни масла или си направете сами смес по ваш избор с растения като: градински чай, кипарис, папрат, орлови нокти, магнолия, див пелин, пачули, безстъблена иглика, ревен, върбинка, ветивер.

Можете да използвате всякакви видове символи на елемента Земя, обикновени или скъпоценни камъни – махагонов обсидиан, яспис, опушен кварц, кехлибар, малахит, а също и сол, пясък, пръст, глина, вкаменелости. Подкрепата на елемента Земя се изразява в: предоставянето на стабилна основа, израстването, мъдростта, практичността, търпението, ученето, преподаването, знанието от символи, плодородието, материалното изобилие, раждането и изцелението, работата върху тялото, личната самооценка, индустрията и притежанията, съхранението и природата.

Алекс Ефисен

Алекс Ефисен

„Мълчана вода“ е авторски проект на Алекс, който тя създава през 2009 година и продължава надграждането му поради спецификата на самата идея. Той обединява страстта й към българските корени на езотеричните практики с холистичната философия, която подкрепя различния ракурс към духовното познание, като се фокусира върху приложимостта му в ежедневието и толерира динамиката и обновлението в съвременния процес на духовно развитие на човека.

 

Форма за контакти

За да се запишете за участие в наше събитие, моля попълнете формата по-долу, като полетата имейл и телефон са задължителни.

Ще се радваме да споделите с нас ефективни методи за медитация или успешни енергийни практики, както и всичко, което ви вдъхновява по пътя на хармоничното свързване със себе си и другите.

Ако имате въпрос относно нашите услуги, ще се радваме да Ви отговорим.

     Използвайки този формуляр, вие се съгласявате със съхраняването и обработката на данните от този уебсайт.      Използвайки този формуляр, вие се съгласявате със съхраняването и обработката на данните от този уебсайт.        Използвайки този формуляр, вие се съгласявате със съхраняването и обработката на данните от този уебсайт.