Пълнолуние в Лъв

Пълнолунието настъпва на 5 февруари 2023 в 20.28 ч. Луната е в знака Лъв, елемент Огън.

Особеността на днешния транзит е свързана с приемането когато лидерската ни роля е изтекла и с мъдростта да слезем от трона, когато преценката на хората и законовите норми го изискват. Време е да се огледаме имаме ли достатъчна колективна поддръжка за нашето водачество. Да видим дали възможността да бъдем лидера е налице или си е отишла безвъзвратно. Ако сме отхвърлени от мнозинството, значи вече е време за нещо друго, за друга роля, за друга възможност.

Пълнолунието е подходящ период за реализация на вече започнати проекти, можете да им дадете допълнителен тласък и сила, за да се сбъднат и проявят. Време за блясък, щедрост, слава и мощ; време за светлина, празнуване и изобилие.

Стъпили сме на лъвска територия: Животът не е да откриеш себе си, животът е да създадеш себе си!

Лъвът ще ви помогне в дела, свързани с личната изява, творчеството и сценичните умения, с кариерата, управлението, лидерството. Сега е моментът да направите медийна или друга публична изява, където да представите успешно под светлината на прожекторите свои творби или дейности и да оберете овациите на публиката. Бъдете щедри, великодушни и благосклонни, но се пазете от разточителство, високомерие, твърде много лустро и лицемерни приятелства. Поемайте умерени рискове. Идеите ви днес ще се приемат добре. Не забравяйте, че спектакълът на живота е истинският спектакъл.

Подходящо е да работите с деца и да се забавлявате заедно с тях, а също и да ги чуете какво имат да ви кажат – може да ви разкрият тайни от техния свят. Бъдете толерантни и търпеливи, ако ви провокират.

Знакът Лъв не се свързва с диетите, но на пълнолуние организмът е склонен да задържа течности и усвоява добре всички вещества, включително и консервантите и изкуствените добавки в храните. Бъдете умерени в консумацията на белтъчини. Подходящи са всякакви плодове и зеленчуци с червен и жълт цвят. Чувствителни са сърцето и кръвоносната система като цяло. Възможно е да се покачи кръвното налягане. По възможност избягвайте ваксинации и операции в дните около пълнолуние, а днес особено – сърдечните интервенции, освен ако не са спешни. Ако страдате от безсъние, то ще отшуми когато луната навлезе в Дева.

Качеството на деня е сухота. Елемент Огън – енергичност, творчество, напрежение, импулсивност, трансформация. Цветовете на периода са червено, оранжево, жълто, златно, а също и искрящите, светли цветове.

Заредете скъпоценни камъни за лична сила и успехи – яспис, кехлибар, червен халцедон, рубин, гранат, огнен ахат и опал, оранжев циркон, цитрин, тигрово око, а също мед и пирит.

Активна е сърдечна чакра. Използвайте творческа визуализация. Направете медитация за изразяване на волята.
Подходящо е за ритуали с огън. Запалете червени или бели свещи. Направете ритуали за пречистване, освещаване, празнуване, просперитет. Също за трансформиране на негативи.

Изразявайте и отстоявайте себе си. Свържете се с качества като благородство, чест, уважение, откровеност, респект, сърдечност, независимост, отговорност, воля.

Алекс Ефисен

Алекс Ефисен

„Мълчана вода“ е авторски проект на Алекс, който тя създава през 2009 година и продължава надграждането му поради спецификата на самата идея. Той обединява страстта й към българските корени на езотеричните практики с холистичната философия, която подкрепя различния ракурс към духовното познание, като се фокусира върху приложимостта му в ежедневието и толерира динамиката и обновлението в съвременния процес на духовно развитие на човека.

 

Форма за контакти

За да се запишете за участие в наше събитие, моля попълнете формата по-долу, като полетата имейл и телефон са задължителни.

Ще се радваме да споделите с нас ефективни методи за медитация или успешни енергийни практики, както и всичко, което ви вдъхновява по пътя на хармоничното свързване със себе си и другите.

Ако имате въпрос относно нашите услуги, ще се радваме да Ви отговорим.