Пълнолуние в Близнаци - домът е там където е умът

Пълнолунието настъпва на 8 декември 2022 в 6:08 часа. Луната е в Близнаци. Елемент Въздух. 
 
Този транзит е свързан с прогреса и принципите на комуникацията. Става дума за взаимодействието в полза на цялото. Прогресивна комуникация, която носи ползотворна промяна на цялото. Това пълнолуние може да ни покаже как да предадем опита си на другите, така че да е полезен за тях самите.
 
Днес ще ви се иска да говорите повече, дори повече от необходимото. Може да направите блестящ анализ на чувствата си, без всякакво чувство при това. Приказки за емоции, без самите емоции. По-безопасно е, защото чувствата сега се сменят с голяма бързина, както между впрочем и идеите, и мислите. Многообразие, непостоянство, всестранна изява. Наслаждавайте се на момента. Може да ви се прииска да смените всичко – от дрехите до партньорите… Не е време за взимане на решения, нито за съдбовни дискусии.  Теорията ще преобладава над практиката. Ден на въображението, писането, говоренето и ден на противоположностите, двойствеността и дуализма. Гъвкавост, обективност, приспособимост, промяна и преходност бележат пълнолунието в Близнаци. Днес обясненията могат да доведат до метаморфоза в начина, по който хората взаимодействат помежду си.
 
Интелектуална стимулация чрез думи, движение, изплъзване от дадено становище. Не искайте да ви бъде обоснована някаква теория, защото с лекота ще получите обосновката и на противоположната. Истината е относителна. Тя може да застане срещу ценностите или срещу чувствата ви.
Отрицателните аспекти на деня се свързват с прекалено любопитство, повърхностност, нервност, непоследователност, нетърпение, погрешни заключения, илюзорност в тълкуването на обществените нагласи.
 
Все пак, сега може да откриете, че имате повече възможности от обичайното, за да доведете до успешен край някой вече започнал проект или да намерите алтернативни варианти, които преди са ви убягвали. Подходящо е за дейности в сферата на издателския бизнес, писането, говоренето пред публика, образованието и ученето, интелектуалния труд, информационните технологии, изследователската дейност, кратките пътувания, дизайна и творчеството като цяло.
 
Качеството на деня е светло, искрящо, въздушно, а енергията подвижна, променлива, свързана с мислите. Цветовете са тюркоазен, резеда, лимоненожълт, светлосин до бял. Можете да използвате техните вибрации в интериора, декорациите или облеклото си. Чувствителни са раменете, ръцете и дланите. Избягвайте тяхното натоварване и не предприемайте никакви интервенции в тази област, освен ако не е наложително. Не стойте на течение и щадете ръцете си. Подходящи са масажите, леките физически упражнения и дихателните практики. Ще ви се удават дейности, които се правят с ръце и не изискват усилие. Активни са гърлена чакра и слънчев сплит.
 
Мъдростта на елемента Въздух се изразява във вдъхновението, творческите идеи, озарението, предсказването, осъзнаването, вниманието, умствената работа, разширяването на кръгозора, самоизследването, бързия интелект, себеизразяването. Посоката, с която се свързва Въздухът е изток. Ефективна е медитация с лице на изток: за осъзнаване и творческо стимулиране, за писателско вдъхновение,  просветление, а също и за фокусиране на вниманието. Подходящо е за работа върху уменията за общуване, повишаване на общата енергия на тялото, за концентрация при обучение и логически анализ, за разбиране на различни гледни точки, за постигане на хармония на ума, усет за такт, наблюдателност и приемане на момента, за подобряване на отношенията с братя, сестри и съседи. Запалете благовоние от лавандула, акация, розмарин, градински чай или мента докато медитирате. Те са билки на Въздуха и ще подпомогнат всякакви дейности по пълнолуние в Близнаци. Използвайте светли и прозрачни скъпоценни камъни, също жълти, златни, тюркоазено-сини – бял флуорит, лунен камък, тюркоаз, кристали, лазурит, прозрачен топаз, циркон, жълт кехлибар.
 

Мото на деня: Моят дом не е там където си окачвам шапката, а там където ми е умът.

 

Алекс Ефисен

Алекс Ефисен

„Мълчана вода“ е авторски проект на Алекс, който тя създава през 2009 година и продължава надграждането му поради спецификата на самата идея. Той обединява страстта й към българските корени на езотеричните практики с холистичната философия, която подкрепя различния ракурс към духовното познание, като се фокусира върху приложимостта му в ежедневието и толерира динамиката и обновлението в съвременния процес на духовно развитие на човека.

 

Форма за контакти

За да се запишете за участие в наше събитие, моля попълнете формата по-долу, като полетата имейл и телефон са задължителни.

Ще се радваме да споделите с нас ефективни методи за медитация или успешни енергийни практики, както и всичко, което ви вдъхновява по пътя на хармоничното свързване със себе си и другите.

Ако имате въпрос относно нашите услуги, ще се радваме да Ви отговорим.