Пълнолуние в Риби - изцеляващо равновесие и вътрешно познание

Пълнолунието настъпва на 31.08.2023 в 4:35 часа. Луната е в знака Риби. Елемент Вода.

Този транзит ще изпита способността ни да разберем и приемем, ако животът ни е поставил в ситуация, която не сме очаквали и не сме поискали; емоционално да осъзнаем и видим предимствата на това дори да сме в подчинена позиция понякога.

Днес сте склонни към свръхчувствителност и преекспониране на преживяванията. Емоционално могат да ви докоснат чужди болки и страдания. Пълнолунието в Риби  предразполага към състрадание и грижа. Внимавайте да не изпаднете в крайности – да търсите сами проблемите, за да ги решавате, или да се вживеете в ролята на жертва, за да привлечете нечие внимание. Грубостите и твърде реалистичните неща ще ви натоварват и ще търсите успокоение и усамотение сред природата. Ще ви се иска да не носите отговорност за нищо и нещата просто да се случват, без да ви обезпокояват.

Може да ви споходят прозрения и изведнъж да разберете, чисто интуитивно, истината за някой или нещо. Дори да не сте интуитивен тип, днес можете да разчитате на това, което долавяте у другите около вас и на необичайната ви сензитивност. Денят носи усещане за отпуснатост, меланхолия, мечтателност, въображение, фантазия и идеализъм. Може да почувствате несигурност или неяснота. Не е подходящо за анализи и рационални преценки. Ако днес ви се струва, че не ви разбират, не се притеснявайте – това ще отмине когато луната навлезе в Овен.

Отдайте се на изкуство, което изисква самота и вглъбяване  – пълнолунието в Риби ще освети вашите творби с мистична светлина и ще ги направи да изглеждат красиви и въздействащи. Ден, в който илюзиите стават почти реалност и може да им повярвате. Пълнолунието в Риби е подходящо за хипноза, авто-хипноза и терапии, които изискват откъсване от реалността. Подходящо е също за изпълнение на магически ритуали.

Днес не избирайте партньор за връзка, както и не се доверявайте на прекалената романтика в личните отношения, освен ако връзката ви не е изпитана във времето. Можете заедно с половинката си да се наслаждавате на вечеря на свещи, поезия, нежна музика или романтичен филм, можете заедно да помечтаете как ще изградите един по-добър свят, но не взимайте кардинални решения.

По своето качество дните на периода са влажно-студени. Цветовете са синкаво-бял, виолетов, пурпурен, индиго. Характерни за деня са чувството на спокойствие, търпение, грижа. За да засилите тези ефекти, използвайте цветовете на пълнолунието в Риби в дрехите си, интериора или вещите от бита, а също и при цветни визуализации и работа с чакрите.

Чувствителни са стъпалата. Можете да си направите масаж на ходилата, да отстраните мазоли или да подхраните кожата в тази зона. Ако страдате от ревматизъм, той може да се влоши поради високата влажност. Избягвайте алкохола и транквилантите – днес те имат много по-силно влияние върху организма отколкото в други периоди. Засилено е също въздействието и на веществата в храните и медикаментите.

Използвайте енергията на пълнолунието в Риби за завършване на вече започнали проекти или реорганизиарне на дейности в областта на изкуствата, меценатството, социалните каузи за подкрепа на различни маргинални групи, благотворителните инициативи, хипнотичните и магични сеанси, окултизма и езотериката. От днес Меркурий тръгва ретроградно във Везни, затова може да очаквате  дейностите да се забавят, възможно е да възникнат неочаквани пречки или недоразумения в областта на комуникациите, връзките, взаимоотношенията, пътуванията, социалните, финансовите и правните въпроси, особено ако касаят ценностите ни.

Активни са коренна и теменна чакри. Подходящи са медитации за засилване на психическите и магическите умения, за прозрения и работа върху чувствителността в „трудни” за вас сфери, за лекуване на „стари рани”, за освобождаване от негативни емоции, физическо и духовно пречистване, както и за работа върху разбирането на отношението помагам-имам нужда да ми помогнат; много подходящо е също за шамански пътешествия и добиване на духовно познание.

Използвайте символи на елемента Вода, за да засилите ефекта на медитацията или да подкрепите работата върху ваши проекти – да стоите близо до естествени водоизточници или да слушате „водни звуци” на запис; да си вземете вана, в която сте накиснали билкови торбички с растения, които се управляват от елемента Вода, като: ябълков цвят, маточина, лайка, евкалипт, перуника, жасмин, лимон, сладък корен, градинска мента, мащерка; или да си направите парна баня за отмиване на физически и емоционални наслоявания. Може да си приготвите и чай за ясни сънища от: лайка, жасмин, малина, череша, хибискус или благовония за медитативни пътешествия от: лотос, сандалово дърво, ванилия, теменужка.

 

Алекс Ефисен

Алекс Ефисен

„Мълчана вода“ е авторски проект на Алекс, който тя създава през 2009 година и продължава надграждането му поради спецификата на самата идея. Той обединява страстта й към българските корени на езотеричните практики с холистичната философия, която подкрепя различния ракурс към духовното познание, като се фокусира върху приложимостта му в ежедневието и толерира динамиката и обновлението в съвременния процес на духовно развитие на човека.

 

Форма за контакти

За да се запишете за участие в наше събитие, моля попълнете формата по-долу, като полетата имейл и телефон са задължителни.

Ще се радваме да споделите с нас ефективни методи за медитация или успешни енергийни практики, както и всичко, което ви вдъхновява по пътя на хармоничното свързване със себе си и другите.

Ако имате въпрос относно нашите услуги, ще се радваме да Ви отговорим.