Пълнолуние в Козирог - сила и зрели решения

Пълнолунието настъпва на 13 юли 2022 в 21:37 ч. Луната е в знака Козирог. Елемент Земя. 

Особеността на този транзит е свързана с окултното познание, с напрежението да познаем мистериите на универсума. Пред нас ще стои въпросът за универсализирането на това знание, как то да бъде разкрито и чуто в света, за да има стойност за всички. Как индивидуалната истина да се превърне в универсален принцип, който да донесе мутация на колективното, ново разбиране, нов модел и нов преживелищен цикъл. Ще се търсят фактите, цифрите, детайлите и твърдата логика, които да обяснят новия модел. А за да стигнем до тях, ще разчитаме на интроспекцията и дълбокото вътрешно вглеждане в нас самите. Ще ни се предостави възможност да тестваме модела предварително във вътрешното си виждане, да го разгледаме от всеки възможен ъгъл, преди да можем да го докажем и изведем в света като сигурно знание.

Днес ще чувстваме силен импулс за действие, работа, изработване на стратегии и слагане на нещата в обмислен ред. Пълнолунието в Козирог е отлично за целеполагане в дългосрочен аспект. Ще търсим резултати от нещата, които правим. Ще бъдем сдържани, резервирани, дисциплинирани и изпълнителни, но също и премерено предприемчиви, следвайки своята стратегия. Дори тези, на които им е чужда дисциплината, ще оценят колко ефективна може да бъде тя в ежедневието им.

Можете да постигнете невъобразими цели, ако са в името на хората, които обичате. Няма да изказвате словоизлиятелно вашите чувства, но затова пък можете на практика да покажете чрез действена подкрепа любовта си, например като се включите в дейности на вашата половинка, в които тя/той имат нужда от стабилност, организираност и продуктивност.

Може да се засили чувствителността ви към понятия като добро-зло, бяло-черно, както и към социалните класи и различия в обществото. Ден, в който понятието истина ще бъде поставено за дефиниция от различни ракурси.

Ще разчитате предимно на себе си. Емоциите са табу по време на пълнолуние в Козирог. Ще предпочетете да не се отдавате на силни чувства, а просто да работите или да се захванете с практически планове, за да избегнете мислите за емоционалните си преживявания. Единственото чувство, което може да ви измъчва днес е дали ще се справите перфектно със задачите си и дали ще постигнете набелязания резултат. Може да ви навестяват страхове, свързани с финансовото благополучие и устойчивост.

Днес всичко ще има много ясни измерители и въображението, двусмислията или относителността ще бъдат отхвърляни. Затова пък компетенцията, експертизата и опита ще бъдат високо оценени. Подходящо време за договаряне и реализиране на мащабни бизнес сделки. Няма да ви убегне никакъв детайл и нещата ще бъдат огледани от всички страни, както от вас, така и от партньорите ви. Време за работа с документи, финанси, планове, стратегии, имоти, инфраструктури и тежки конструкции.

Качеството на дните на Козирог е земно-студено, бистро, енергията се проявява в упоритост и сериозност, цветовете са зелен, сив, кафяв, виолетов. Използвайте техните вибрации като подберете декорации на интериора, дрехите или бижутата в тези цветове.

Чувствителни са коленете, кожата и цялата костна система, особено гръбначния стълб. Избягвайте натоварването и всякакви интервенции в тези области, освен ако не са спешни. Възможно е да се обострят костни и ставни заболявания, като артрит, ревматизъм, подагра и др. Не предприемайте големи планински преходи, катерене, силови упражнения. Направете си лека разходка сред природата. Не пропускайте да се погрижите за кожата си – подходящо е билково лечение и почистване на кожата. Например, противовъзпалително – с черен оман, арника; стягащо – с живовлек, риган, червен кантарион и градински чай.
Можете да си направите слънчево-лунна билкова вода: Накиснете избраните билки в стъклена купа и ги изнесете да постоят на слънчева светлина около времето на пълнолунието, за да уловите енергиите на периода. Измийте лицето и тялото си с тази вода, можете да добавите и към вана – целебният ефект е изключителен. Внимание – не съхранявайте водата – използвайте я в рамките на 24 часа!

Мъдростта на елемента Земя се изразява в свещената мъдрост и знание, практичността, стабилността, основата, символите, ритуалите, търпението, материалното проявление, растежа, просперитета, преподаването и ученето, всеобхватната грижа на майката Земя, природната магия, защитата.
Активни са коренна и теменна чакра. Подходящо е за медитации, които заземяват и водят до проясняване, разбиране и осъзнаване, а също и до балансиране, лично израстване и лична реализация. Силен енергиен ефект ще имате, ако медитирате сред природата и с лице на север.
За по-добър резултат можете да използвате всякакви символи на Земята:  например минерали – оникс, яспис, зелен нефрит, аметист, опушен кварц – и всякакви други, които ви привличат според целите ви; издялани пръчки и други форми от дървета и кори, също вкаменелости, пръст, сол, глина, злато, сребро.

Сложете на трапезата кореноплодни растения, всякакви сезонни плодове и зеленчуци, пълнозърнест хляб, собственоръчно омесен. Подходящи са ритуали, които почитат майката Земя и които ни свързват с нейната практическа мъдрост. Също ритуали и символи, които внасят свещеното в нашия живот, в нашия бит; които ни помагат да откриваме сила дори в ежедневните ни дейности, превръщайки ги в свещенодействие, така че да сме в хармония със себе си и с природата.

Нарисувайте символ, руна или друг знак за материален просперитет върху дървено парче или плоско камъче . Подръжте камъка в ръка и се концентрирайте върху вашето желание. Оставете го навън по време на пълнолунието, за да поеме силата на луната. Носете камъка със себе си – като всеки път щом го погледнете, си припомняйте желанието – до неговото сбъдване. Можете да изрисувате или издялате символи върху саксия, в която сте засадили цвете, върху глина, дърво или дори кратунка.

Чествайте своята вътрешна мъдрост! Пълнолунието е време за благодарност към нас самите, към другите, към природата и Духа.

Алекс Ефисен

Алекс Ефисен

„Мълчана вода“ е авторски проект на Алекс, който тя създава през 2009 година и продължава надграждането му поради спецификата на самата идея. Той обединява страстта й към българските корени на езотеричните практики с холистичната философия, която подкрепя различния ракурс към духовното познание, като се фокусира върху приложимостта му в ежедневието и толерира динамиката и обновлението в съвременния процес на духовно развитие на човека.

 

Форма за контакти

За да се запишете за участие в наше събитие, моля попълнете формата по-долу, като полетата имейл и телефон са задължителни.

Ще се радваме да споделите с нас ефективни методи за медитация или успешни енергийни практики, както и всичко, което ви вдъхновява по пътя на хармоничното свързване със себе си и другите.

Ако имате въпрос относно нашите услуги, ще се радваме да Ви отговорим.