Пълнолуние в Козирог - сила и зрели решения

Пълнолунието настъпва на 3 юли 2023 в 14:38 ч. Луната е в знака Козирог. Елемент Земя. 

Особеността на този транзит е свързана с желание да отстояваме себе си, да сме борбени, да преследваме житейските си цели, така както ги разбираме, да сме в опозиция на всичко и всеки, който ни пречи да изповядваме индивидуалните си ценности. Но днес го правим учтиво и дори сервилно. Това, че сме свръх учтиви, не променя способността да съхраним индивидуалния си интегритет като се противопоставяме на разрушителните сили.

Днес ще чувстваме силен импулс за действие, работа, изработване на стратегии и слагане на нещата в обмислен ред. Пълнолунието в Козирог е отлично за целеполагане в дългосрочен аспект. Ще търсим резултати от нещата, които правим. Ще бъдем сдържани, резервирани, дисциплинирани и изпълнителни, но също и премерено предприемчиви, следвайки своята стратегия. Дори тези, на които им е чужда дисциплината, ще оценят колко ефективна може да бъде тя в ежедневието им.

Можете да постигнете невъобразими цели, ако са в името на хората, които обичате. Няма да изказвате словоизлиятелно вашите чувства, но затова пък можете на практика да покажете чрез действена подкрепа любовта си, например като се включите в дейности на вашата половинка, в които тя/той имат нужда от стабилност, организираност и продуктивност.

Може да се засили чувствителността ви към понятия като добро-зло, бяло-черно, както и към социалните класи и различия в обществото. Ден, в който понятието истина ще бъде поставено за дефиниция от различни ракурси.

Ще разчитате предимно на себе си. Емоциите са табу по време на пълнолуние в Козирог. Ще предпочетете да не се отдавате на силни чувства, а просто да работите или да се захванете с практически планове, за да избегнете мислите за емоционалните си преживявания. Единственото чувство, което може да ви измъчва днес е дали ще се справите перфектно със задачите си и дали ще постигнете набелязания резултат. Може да ви навестяват страхове, свързани с финансовото благополучие и устойчивост.

Днес всичко ще има много ясни измерители и въображението, двусмислията или относителността ще бъдат отхвърляни. Затова пък компетенцията, експертизата и опита ще бъдат високо оценени. Подходящо време за договаряне и реализиране на мащабни бизнес сделки. Няма да ви убегне никакъв детайл и нещата ще бъдат огледани от всички страни, както от вас, така и от партньорите ви. Време за работа с документи, финанси, планове, стратегии, имоти, инфраструктури и тежки конструкции.

Качеството на дните на Козирог е земно-студено, бистро, енергията се проявява в упоритост и сериозност, цветовете са зелен, сив, кафяв, виолетов. Използвайте техните вибрации като подберете декорации на интериора, дрехите или бижутата в тези цветове.

Чувствителни са коленете, кожата и цялата костна система, особено гръбначния стълб. Избягвайте натоварването и всякакви интервенции в тези области, освен ако не са спешни. Възможно е да се обострят костни и ставни заболявания, като артрит, ревматизъм, подагра и др. Не предприемайте големи планински преходи, катерене, силови упражнения. Направете си лека разходка сред природата. Не пропускайте да се погрижите за кожата си – подходящо е билково лечение и почистване на кожата. Например, противовъзпалително – с черен оман, арника; стягащо – с живовлек, риган, червен кантарион и градински чай.
Можете да си направите слънчево-лунна билкова вода: Накиснете избраните билки в стъклена купа и ги изнесете да постоят на слънчева светлина около времето на пълнолунието, за да уловите енергиите на периода. Измийте лицето и тялото си с тази вода, можете да добавите и към вана – целебният ефект е изключителен. Внимание – не съхранявайте водата – използвайте я в рамките на 24 часа!

Мъдростта на елемента Земя се изразява в свещената мъдрост и знание, практичността, стабилността, основата, символите, ритуалите, търпението, материалното проявление, растежа, просперитета, преподаването и ученето, всеобхватната грижа на майката Земя, природната магия, защитата.
Активни са коренна и теменна чакра. Подходящо е за медитации, които заземяват и водят до проясняване, разбиране и осъзнаване, а също и до балансиране, лично израстване и лична реализация. Силен енергиен ефект ще имате, ако медитирате сред природата и с лице на север.
За по-добър резултат можете да използвате всякакви символи на Земята:  например минерали – оникс, яспис, зелен нефрит, аметист, опушен кварц – и всякакви други, които ви привличат според целите ви; издялани пръчки и други форми от дървета и кори, също вкаменелости, пръст, сол, глина, злато, сребро.

Сложете на трапезата кореноплодни растения, всякакви сезонни плодове и зеленчуци, пълнозърнест хляб, собственоръчно омесен. Подходящи са ритуали, които почитат майката Земя и които ни свързват с нейната практическа мъдрост. Също ритуали и символи, които внасят свещеното в нашия живот, в нашия бит; които ни помагат да откриваме сила дори в ежедневните ни дейности, превръщайки ги в свещенодействие, така че да сме в хармония със себе си и с природата.

Нарисувайте символ, руна или друг знак за материален просперитет върху дървено парче или плоско камъче . Подръжте камъка в ръка и се концентрирайте върху вашето желание. Оставете го навън по време на пълнолунието, за да поеме силата на луната. Носете камъка със себе си – като всеки път щом го погледнете, си припомняйте желанието – до неговото сбъдване. Можете да изрисувате или издялате символи върху саксия, в която сте засадили цвете, върху глина, дърво или дори кратунка.

Чествайте своята вътрешна мъдрост! Пълнолунието е време за благодарност към нас самите, към другите, към природата и Духа.

Алекс Ефисен

Алекс Ефисен

„Мълчана вода“ е авторски проект на Алекс, който тя създава през 2009 година и продължава надграждането му поради спецификата на самата идея. Той обединява страстта й към българските корени на езотеричните практики с холистичната философия, която подкрепя различния ракурс към духовното познание, като се фокусира върху приложимостта му в ежедневието и толерира динамиката и обновлението в съвременния процес на духовно развитие на човека.

 

Форма за контакти

За да се запишете за участие в наше събитие, моля попълнете формата по-долу, като полетата имейл и телефон са задължителни.

Ще се радваме да споделите с нас ефективни методи за медитация или успешни енергийни практики, както и всичко, което ви вдъхновява по пътя на хармоничното свързване със себе си и другите.

Ако имате въпрос относно нашите услуги, ще се радваме да Ви отговорим.