Пълнолуние в Телец - наслада от ароматите и вкусовете на живота

Пълнолунието настъпва на 28 октомври 2023 в 23:23 ч. Луната е в знака Телец. Елемент Земя. Частично лунно затъмнение. 

Този транзит е свързан с даването и споделянето на изобилието. Прави ни великодушни и щедри. Но трябва да внимаваме с кого споделяме, правилните хора ли отхранваме и подкрепяме. И имаме ли ние първо, за да дадем и на другите. 

Днес можем да се наслаждаваме на удоволствието да живеем, да оценяваме красотата на простите неща и земните радости. Време да се погрижим за себе си и да позволим на другите да се грижат за нас. Само ако се погрижим първо за себе си, ще можем да се грижим и за другите. И то за подходящите хора в нашия живот.

Енергията при пълнолуние в Телец е насочена към сензитивността и тялото. Тя е първична, чувствена, сетивна и естествена. Периодът е идеален за свързване с тялото и неговите естествени потребности. За празнуване и радост от живота, чрез простите физически удоволствия,  хармонията със себе си и природата, удовлетворението и естетическата наслада от ароматите и вкусовете на живота.

Моментът е подходящ за осъзнаване на личните нужди, отстояване на собствените граници, изграждане на себеуважение и себеприемане. Пълнолуние в Телец ще ни помогне да разбираме и уважаваме своята чувственост и телесност, да изразяваме признателност и благодарност за даровете, които получаваме, да изпитваме удовлетворение от материалната страна на живота, да се чувстваме цялостни, да постигнем търпение и постоянство по пътя към целите си, да управляваме своята упоритост и да се доверяваме на себе си и другите в този процес.

Това пълнолуние носи силата на завършеност и реализация при дейности свързани с качества като доверие, решителност, постоянство, стабилност, устояване на трудности и самоувереност, както и в сфери като финансите, собствеността и материалните придобивки, интериора, декорацията, изкуствата, скулптурата, пеенето, готвенето и храненето.

Докато луната е в Телец, качеството на деня е студено, земно, статично, свързано с реалността. Чувството за хлад е засилено. Цветът е наситено син. Активна е гърлена чакра. Чувствителни са щитовидната жлеза, гърлото, сливиците, челюстта, ларинкса, ушите, врата и раменете. Пазете се от простуда на гърлото и схващане на врата, има опасност от пресипване на гласа и болки в ушите. Масажът на тила и раменете е много благотворен днес. Избягвайте всякакви интервенции в тези области обаче, освен ако не са спешни. Също избягвайте операции на сливиците в дни на Телеца и Овена. Ако имате проблем с гърлото – билковите чайове днес са особено лековити – сварете си отвара от резене, черен бъз, лайка, мента, иглика или градински чай. При възпаление на ушите – капнете няколко топли капки масло от жълт кантарион и наложете топъл компрес с лайка външно. При проблеми с щитовидната жлеза, можете да пиете чай от коприва (при намаляваща луна) или по една чаша дневно отвара от мокреш (при нарастваща луна).

Мъдростта на елемента Земя се изразява в практичност, търпение, подреденост, приложно знание, преподаване, знание от символите, ритуали, церемонии за придобиване на мъдрост, използване на магия за ежедневни дела, физически труд, управление на пари и притежания. Посоката, с която се свързва Земята е Север. Подходящи са медитации, които се изпълняват с лице на север и включват заземяване за баланс, зареждане или пречистване. Можете да използвате скъпоценни камъни с кафяв, матов, черен, зелен или тъмносин цвят – опушен кварц, черен турмалин, оникс, обсидиан, авантюрин, малахит, диоптаз, червено-кафяв яспис, а също и глина, купа с чернозем, речни камъни, сол или желязо.

 
По пълнолуние в Телец можете да направите успешен ритуал за сбъдване на желания, свързани с материалната страна на живота, както и с волята, устойчивостта и реализма. Вземете семена от любимо цвете или растение, или малко растение за разсад и го засадете. Докато го засаждате му пожелайте да ви помогне в реализацията на вашите намерения. Всеки път когато поливате растението визуализирайте вашето желание.

Можете също да нарисувате символи, руни или талисмани върху естествени плоски камъни. Докато рисувате визуализирайте и изпращайте своята енергия към камъка. След като изсъхне носете камъка (ако е малък) със себе си или го сложете в спалнята си, където ще е постоянно пред погледа ви.

 

Алекс Ефисен

Алекс Ефисен

„Мълчана вода“ е авторски проект на Алекс, който тя създава през 2009 година и продължава надграждането му поради спецификата на самата идея. Той обединява страстта й към българските корени на езотеричните практики с холистичната философия, която подкрепя различния ракурс към духовното познание, като се фокусира върху приложимостта му в ежедневието и толерира динамиката и обновлението в съвременния процес на духовно развитие на човека.

 

Форма за контакти

За да се запишете за участие в наше събитие, моля попълнете формата по-долу, като полетата имейл и телефон са задължителни.

Ще се радваме да споделите с нас ефективни методи за медитация или успешни енергийни практики, както и всичко, което ви вдъхновява по пътя на хармоничното свързване със себе си и другите.

Ако имате въпрос относно нашите услуги, ще се радваме да Ви отговорим.