Ритуали за балансиране и лечение на чакрите

Предлагаме ви няколко съвсем достъпни и естествени начини да установите връзка с всеки от вашите енергийни центрове посредством тялото, природните сили, цветовете, ароматите или самата заобикаляща среда.

 

КОРЕННА ЧАКРА

Елемент: Земя
Прояви на стрес и болести: Гняв, неудовлетвореност, несигурност, депресия, липса на заземяване, смущения на кръвоносната и на нервната система, болки в основата на гърба.
  • Докоснете се до земята – клекнете с боси стъпала и длани, почувствайте туптенето на нейното сърце. Усетете изцелителните вибрации.
  • Излезте навън, легнете на земята по гръб или по корем и нека целия стрес изтече надолу в земята; плачете, пищете, буйствайте – изпуснете всичко навън. Починете си. Сега почувствайте как лечебните земни енергии навлизат във вас, давайки ви сили, сигурност и дълбоко изцеление.
  • Седнете опрени с гръб към някоя скала, голям камък или дънер на дърво, усетете енергията на връзката със земята.
  • Представете си, че проследявате корените на едно дърво навътре в земята. Помиришете аромата на сочната пръст на майката Земя.
  • Работете с глина – правете фигури на себе си или на вашите свещени тотеми.
  • Плевете в градината. Коленичете на земята. Усетете миризмите на природата около вас.
  • Събирайте благовонни масла или есенции, които притежават земни изцелителни качества за вас. Разтривайте с тях основата на гръбнака и чувствайте как енергията ви се балансира. Растението пачули е отлично за тази област.
  • Представете си усещането да живеете в дупка в земята. И да заспите зимен сън.
Алекс Ефисен

Алекс Ефисен

„Мълчана вода“ е авторски проект на Алекс, който тя създава през 2009 година и продължава надграждането му поради спецификата на самата идея. Той обединява страстта й към българските корени на езотеричните практики с холистичната философия, която подкрепя различния ракурс към духовното познание, като се фокусира върху приложимостта му в ежедневието и толерира динамиката и обновлението в съвременния процес на духовно развитие на човека.

 

Форма за контакти

За да се запишете за участие в наше събитие, моля попълнете формата по-долу, като полетата имейл и телефон са задължителни.

Ще се радваме да споделите с нас ефективни методи за медитация или успешни енергийни практики, както и всичко, което ви вдъхновява по пътя на хармоничното свързване със себе си и другите.

Ако имате въпрос относно нашите услуги, ще се радваме да Ви отговорим.