Защита на дома

Муски, камъни, благовония и билки за почистване и защита на къщата и апартамента

Нанижете на червена връв естествено продупчени камъни и ги окачете поединично из къщата или няколко – зад вратата. Такива камъни могат да се намерят по плажовете или речните корита. Те са отлични домашни защитници.

Направете си магическа торбичка със защитни скъпоценни камъни. Сложете магнетит за защита, ахат или тюркоаз за късмет, в бяла торбичка и я завържете с червена прежда. Окачете до вратата.

Вземете рибарски плавки, топчета от цветно стъкло, ползвани за рибарските мрежи. Те се смятат за силно предпазващи, ако са били използвани наистина в океан или море – естествени източници на сила.

Срежете глава лук на половина и поставете двете половини на перваза на кухненския прозорец. Заредете ги да попиват негативността. Подменяйте, когато лукът прокара.

Окачете разтворена ножица над входната врата, за да отреже негативността към дома ви. За късмет и защита окачете подкова с дъгата нагоре.

Хвърлете щипка сол във всеки ъгъл на стаите. С осветена сол можете да почиствате и предмети и дрехи също.

Поставете чесън под леглото, за да се предпазите от кошмари. /Не го консумирайте след това!/

За да се предпази дома от посещения на духове на покойници, върху прага се слагат елови клонки, а и самият праг често се прави от ела.

Ароматизирайте възглавницата си с лавандула или сложете близо до нея малка копринена торбичка с билката, за да привлечете сладките сънища.

Поставете стъклена купа със светена вода от лявата страна на входната врата /когато сте с лице към нея/.

Струпайте малки, кръгли, бели камъчета в един от ъглите на имота ви. Купчината може да е съвсем малка. Почитайте елемента Земя всеки път щом минете оттам. Предложете мед и мляко за духа на имота и помолете за закрила.

Поставете торбичка с ангелика, розмарин и мента под четирите стрехи на тавана, ако имате, или в четирите ъгъла на имота. Също можете да използвате смес от розмарин, босилек и копър – муската с тези съставки е защитна.

Окачете на входната врата сноп жълъди, за да защитите жилището и неговите обитатели. Можете да използвате и стрък от имел за същите цели.

Всяка вечер оставяйте до леглото ви пълна чаша с вода, за да поеме негативността. Изхвърляйте на сутринта.

Ако строите нова къща, засадете в четирите ъгъла на основите й по един кактус. Кактусите трябва да са от един и същ вид, те предпазват от проникването на нежелани влияния в дома.

За изчистване на дома от негативни вибрации, сложете по едно яйце във всеки ъгъл на всяка стая. Оставете да престоят 7 дена, след това ги изхвърлете извън къщата, без да ги чупите. Това ще прочисти атмосферата и ще внесе хармония. Прочистването се прави на намаляваща луна.

За изчистване на лоши вибрации, можете да използвате и благовоние от драконова кръв. Преди да окадите помещението, отворете всички прозорци. Завършете процеса с окаждане с тамян.

Плодови вибрации

Изсушените, ситно нарязани или стрити плодови кори могат да прочистят всяка стая в дома ви и да подсилят положителните вибрации.
Можете да поставите парченцата върху брикет за кадилница или просто да ги запалите в огнеупорен съд.
Портокалова кора: за хармония и градивно създаване;
Лимонова кора: за изясняване и стимулиране;
Ябълкова кора: за любов и лечение.

Ако не желаете да палите благовоние, можете да залеете корите с кипяща вода, след това ги сложете в копринена торбичка и окачете където почувствате, че има нужда в къщата. Можете да ги разпръснете и в ъглите на стаите.

Алекс Ефисен

Алекс Ефисен

„Мълчана вода“ е авторски проект на Алекс, който тя създава през 2009 година и продължава надграждането му поради спецификата на самата идея. Той обединява страстта й към българските корени на езотеричните практики с холистичната философия, която подкрепя различния ракурс към духовното познание, като се фокусира върху приложимостта му в ежедневието и толерира динамиката и обновлението в съвременния процес на духовно развитие на човека.

 

Форма за контакти

За да се запишете за участие в наше събитие, моля попълнете формата по-долу, като полетата имейл и телефон са задължителни.

Ще се радваме да споделите с нас ефективни методи за медитация или успешни енергийни практики, както и всичко, което ви вдъхновява по пътя на хармоничното свързване със себе си и другите.

Ако имате въпрос относно нашите услуги, ще се радваме да Ви отговорим.