Новолуние във Водолей - нестандартни реформи

Новолунието настъпва на 1 февруари 2022 в 7.45 ч. в знака Водолей. Елемент: Въздух.

Като при всяка нова луна, използвайте периода, за да дадете тласък на абсолютно нови идеи, проекти и начинания. Възползвайте се от акцента, който сега пада върху реформите чрез технологии, иновации и рационализации.

С този транзит идва и нуждата от ресурси и енергията на това да бъдеш желан. Ако наистина усетите, че сте необходими на някого, тогава може и да го подкрепите. Ако нуждите не бъдат задоволени обаче, никога няма да има мир и спокойствие. Нещо повече, днес може да разберете, че вече нямате нужда да подкрепяте вашите хора, за да получите ресурсите. Става ясно, че ресурсите са навсякъде и могат да бъдат намерени на най-необичайни места, ако ги потърсиш, разбира се. Денят носи разбирането, че нуждите могат да бъдат удовлетворени само ако има духовно измерение на подкрепата, нещо повече от чистата материалност. 

Днес ще имате особено силно чувство за собствената си уникалност, оригиналност и дори ексцентричност. Новолунието във Водолей изведнъж ще наложи желание да се разделите с обикновеното и рутинното в живота. Ще погледнете нещата през вашите идеали и убеждения и ще поискате да приложите нови подходи към тази визия – необикновени и нетрадиционни, но и с фокус върху напредъка.

Възможно е това да доведе до някои наистина оригинални хрумвания, които да задвижат начинания с изненадващ и за самите вас подход или сфера на действие. Може да се впуснете в обществена дейност, социални дела, наука или изкуство. Мащабни проекти в сферата на високите технологии или комуникациите може да ви се видят привлекателни, точно колкото и изследователски такива. Ще търсите истината или ще искате, ако не да извършите сами, то поне да участвате като фактор в значима обществена промяна и прогрес.

Вдъхновение, а не затормозяващи емоции; свобода, а не обвързващи чувства – са силата на деня.

Водолеят ще ви подкрепя за работа с групи, приятелски кръгове, обществени дела, нестандартни идеи, идеалистични цели, множество контакти и дейности в сферата на духовното. Няма да ви харесват ограниченията от какъвто и да е вид. Само да не се окажете твърде дистанцирани от реалността. Ще преследвате мечтите си, особено ако са с ореола на служене на човечеството или пък разкриват дълбокия скрит механизъм на случването на нещата.

Цветът на деня е във всички оттенъци на светло синьото и синьо-бялото.

Не е удачно да стоите дълго време прави. Уязвими са прасците, има опасност от възпаление на вените. Не прекалявайте и с мазнините и въглехидратите.

Подходящо е да заредите нови тотеми, като използвате прозрачни, светли и сини скъпоценни камъни – лунен камък, халцедон, седеф, перли, светли опали, прозрачен и син топаз, циркон, кварцов кристал, аквамарин, светли сапфири, целестин, светъл лазурит.

Активни са теменна чакра и трето око. Подходяща е медитация на трансформацията и свободата.

Внимание: периодът 24 часа преди новолуние е Тъмна луна и не е подходящ за взимане на решения и нови начинания. Използвайте тази Тъмна луна, за да се освободите от натрапчиви мисли, лоши навици и да трансформирате миналото; или да напуснете хора, групи и общества, с които не намирате вече връзка или не изповядват вашите собствени принципи.

Алекс Ефисен

Алекс Ефисен

„Мълчана вода“ е авторски проект на Алекс, който тя създава през 2009 година и продължава надграждането му поради спецификата на самата идея. Той обединява страстта й към българските корени на езотеричните практики с холистичната философия, която подкрепя различния ракурс към духовното познание, като се фокусира върху приложимостта му в ежедневието и толерира динамиката и обновлението в съвременния процес на духовно развитие на човека.

 

Форма за контакти

За да се запишете за участие в наше събитие, моля попълнете формата по-долу, като полетата имейл и телефон са задължителни.

Ще се радваме да споделите с нас ефективни методи за медитация или успешни енергийни практики, както и всичко, което ви вдъхновява по пътя на хармоничното свързване със себе си и другите.

Ако имате въпрос относно нашите услуги, ще се радваме да Ви отговорим.