Новолуние във Везни – равновесие, общуване, изкуство

Новолунието настъпва на 6 октомври 2021 в 14:05 ч. Луната е във Везни. Елемент Въздух.
 
Особеността на този транзит е свързана с действието, с капацитета да се експериментира с универсалното решение до което сме достигнали. Възможно е това да се преплита със страх и несигурност в собствената ни дълбочина, което всъщност да провали предприетото; да се изгубим  в твърде много детайли, проучване и планиране, което да ни отдалечи от целта. И да се колебаем между двете крайности – да го направя или не.
 
Ако търсите да приложите нов дипломатичен подход или баланс в действията и взаимоотношенията си, новолунието във Везни е подходящо за това. Денят подканя към внимателни разговори, без излишен стрес и емоционални изблици. Ако съзнателно искате да разрешите конфликт от личен характер или да сте медиатор в чужд спор – сега е моментът. Новолунието във Везни внася хармония, красота и естественост, които могат да проникнат в почти всяка една сфера на дейност и дори неочаквано да разкрие нови перспективи в нея, постижими именно чрез такт, умереност и предвидливост. Ще можете да видите и двете страни на проблема, да прецените добре и вашата и чуждата гледна точка, да изгладите недоразуменията и в крайна сметка да отсеете това, което е съществено и значимо, намирайки разумно логично решение. Внимавайте само прекаленото желание за избягване на разногласия да не премине в компромиси и пренебрегване на собствените потребности. Избягвайте колебанието и абстракциите.
 

Днешното новолуние във Везни ще ви направи чувствителни към личните партньорски отношения. Възможна е контрадикция между желанието за фино и концентрирано поднасяне на любовни чувства и усещането за съмнение и ограничение в изказа на същите. Ще имате нужда от сигурност и може да я потърсите в партньора си. Чувството за дълг и чувството на любов могат да съвпаднат.

Денят е идеален за нови проекти, които обаче стъпват на реорганизирането на елементи от миналото, в областта на обществените организации, публичните изяви, дебатите, медиацията, партньорствата, общуването, реда и закона, културата, изкуствата. Днес няма да ви липсва чар и находчивост, дори и обичайно да не се славите като дипломат. Ако сега създавате нови партньорски отношения, много вероятно е те да се окажат устойчиви и дълготрайни, тъй като моментът е удачен да осъзнавате и разбирате светогледа на човека на срещу вас.

Новолунието във Везни е подходящо и за декорации в интериора, за грижа в стила на обличане и въобще за изискания външен вид. Към което и да подходите – ще бъде с грация и вкус.
 
Енергията е лека, флуидна и неутрално уравновесяваща. По своето качество денят е светло-въздушен. Носи оптимизъм, радост, бърз интелект. Цветовете са бял, оранжево-жълт, златен. Можете да използвате техните вибрации като ги внесете в интериора или облеклото.
 
Чувствителни са тазът, бъбреците и пикочният мехур. Има опасност от възпаления в тази област, от цистит и проблеми с отделителната система. Избягвайте натоварване на тазобедрените стави и операции, освен ако не е наложително.
 
Денят е подходящ за вдъхновение и творчески експанзии, за писане и рисуване, за общуване и пътуване, за придобиване на познания, за откриване на подходящите учители, за търсене и намиране на информация, за предсказания и кармични прозрения, а също и за работа в групи и колектив. Това е време за сърфиране в света на идеите и концепциите. Начала и интелектуален растеж. Има опасност обаче от твърде много безпочвени приказки и клюки, лекомислие, непостоянство и незачитане на отговорностите. Ретроградният Меркурий, който сега е във Везни също слага своя отпечатък, повлиявайки на нашите взаимоотношения и комуникация с другите. Той ще тества колко здрави са тези взаимоотношения и как рефлектират те върху нас. Ще тества огледалото, което представлява всяко едно отношение, което имаме в живота си. Експресията на преживяното е навътре към себе си. Комуникацията с нас самите може да разкрие изненадващи неща за нас самите.
 

Енергията на елемента Въздух може да ви помогне да:
  • Постигнете вдъхновение и озарение във вашите дейности;
  • Изясните концепция, върху която работите;
  • Изгладите спор или недоразумение;
  • Постигнете добра организация във вашите дейности;
  • Подобрите умствената и психическа работа;
  • Разбирате философския ред;
  • Се самоизследвате и саморазкривате вътрешните си светове.
 
Активни са теменна, коренна и полова чакри. Подходящи са медитации изпълнени с лице на изток. Ако денят е ветровит, използвайте енергията на въздуха, за да подсилите процеса. Излезте на открито и помолете силата на вятъра да се влее във вас. Оставете умът ви да се прочисти и проясни. Олекотете тялото и дайте воля на духовния летеж. Можете да медитирате за повече фокус, внимание и осъзнатост. Ваши енергийни помощници могат да бъдат кехлибарът, прозрачните кристали, среброто, медта, бели, узрели и/или изсушени и заредени на слънце неща, вятърните чанове, въздушните ефирни растения.
 

Внимание: Периодът 24 часа преди новолуние е Тъмна луна и не е подходящ за взимане на решения и нови начинания. Използвайте Тъмната луна във Везни, за да се освободите от стари и закостенели модели на мислене, за завършване на стари творчески проекти, за приключване на взаимоотношения, за разделяне със старо амплоа, за лечение на отделителната система и проблеми в областта на таза.

 

Алекс Ефисен

Алекс Ефисен

„Мълчана вода“ е авторски проект на Алекс, който тя създава през 2009 година и продължава надграждането му поради спецификата на самата идея. Той обединява страстта й към българските корени на езотеричните практики с холистичната философия, която подкрепя различния ракурс към духовното познание, като се фокусира върху приложимостта му в ежедневието и толерира динамиката и обновлението в съвременния процес на духовно развитие на човека.

 

Форма за контакти

За да се запишете за участие в наше събитие, моля попълнете формата по-долу, като полетата имейл и телефон са задължителни.

Ще се радваме да споделите с нас ефективни методи за медитация или успешни енергийни практики, както и всичко, което ви вдъхновява по пътя на хармоничното свързване със себе си и другите.

Ако имате въпрос относно нашите услуги, ще се радваме да Ви отговорим.