Медитация Зимно слънцестоене

Като покоя на дълбоките води,
тишината на планинско езерце,
като нощта без полъх на ветрец
ще укротя емоциите си.
С това желанието си заявих 
и нека то се прояви!

Тази медитация е посветена на Зимното слънцестоене – най-краткият ден и най-дългата нощ. Това е периодът, в който нарастващото слънце побеждава намаляващото слънце в нас самите. Време за интроспекция и събиране на мъдрост. За психична работа на дълбоко ниво, придобиване на знание от състояние на сън, шамански пътешествия и изцеление. Отдайте почит на миналото и празнувайте настъпващото обновление, макар и още дълбоко скрито, но сигурно предстоящо.

Сливането на енергията ни с този изключително трансформативен период е благодатно за нашето собствено хармонизиране и подем. Време да се сбогуваме с това, което е приключило и да посрещнем новото, благодарни за научения урок. За да влезе новата енергия, трябва да й направим място. Кое избирате да си тръгне и кое искате да поканите в живота си?

В какво начинание искате да инвестирате творческата си енергия, да посеете семенцето на новия растеж?

Какъв е подаръкът, който си пожелавате с нарастването на светлината?

Фазата е нарастваща луна в Риби и е подходяща за набиране на сила, допълване, развитие, подобряване чрез добавяне, разширяване, разгръщане.

Енергията на луна в Риби има склонност да прави сетивата ни свръхчувствителни. Помага да погледнем отвъд действителността, във фините причини на нещата, като показва и алтернативи за бъдещето. Нарастващата луна в Риби може да спомогне за постигането на вътрешен мир и хармония, като ни покаже целостта на ситуацията и ни помогне да я разберем и приемем.

Мъдростта на елемента Вода улеснява работата с вътрешното познание, вдъхновението, съкровените емоции, сънищата, интроспекцията, интуицията, творческата енергия, майчинската грижа, магичността и тайните умения. Свързана е с приливите и отливите. Тя приижда и се оттегля, но никога не прелива.

 

 

Алекс Ефисен

Алекс Ефисен

„Мълчана вода“ е авторски проект на Алекс, който тя създава през 2009 година и продължава надграждането му поради спецификата на самата идея. Той обединява страстта й към българските корени на езотеричните практики с холистичната философия, която подкрепя различния ракурс към духовното познание, като се фокусира върху приложимостта му в ежедневието и толерира динамиката и обновлението в съвременния процес на духовно развитие на човека.

 

Форма за контакти

За да се запишете за участие в наше събитие, моля попълнете формата по-долу, като полетата имейл и телефон са задължителни.

Ще се радваме да споделите с нас ефективни методи за медитация или успешни енергийни практики, както и всичко, което ви вдъхновява по пътя на хармоничното свързване със себе си и другите.

Ако имате въпрос относно нашите услуги, ще се радваме да Ви отговорим.