Пълнолуние в Овен – независимост, целеустременост, светлина

Пълнолунието настъпва на 29 септември 2023 г. в 12.57 ч. Луната е в знака Овен. Елемент Огън.
Днес можете да наблюдавате Супер луна, известна още като: Жътварска Луна, Луна на падащите листа и Луна на реколтата.
 

Пълнолунието днес ни прави особено енергични и действени, с добавка на подходящата доза емоция. Индивидуални, амбициозни и целенасочени, вие ще искате да свършите нещата по вашия си начин. С простор за изява и без ограничения и рамки. Лесно ще споделяте идеите си с другите и ще търсите бързи решения. Ще отстоявате себе си и с лекота ще поемате инициативата. Размотаването и подробностите ще ви дразнят. Внимавайте само с нетърпението, прибързаните изводи и отдаването на прекалени предизвикателства. Ако сте прями с другите, те ще го оценят, но спазвайте мярката – днес страстите лесно се разпалват. Избягвайте споровете, всеки ще настоява за собствената си истина. Нечестните битки могат да завършат с пълен провал.

Днешният лунен транзит (според хюман дизайн) може да освети някои преки пътеки, за да стигнем по-бързо целта. Но дава и разбирането, че в прекия път може да липсва съществен опит, както и да бъдат пропуснати някои важни детайли. 

Ако искате да подсилите целенасочено процеса със собствената си енергия, Личната сила може да бъде ваш гид.

Пълнолунието в Овен е изключително подходящо за довършване на неща, които вече сте започнали, но искате да внесете нов елемент в тяхната реализация; то може да даде тласък и на изостанали проекти и дейности, за които ви е трябвало повечко енергия – неща в сферата на личностното развитие, лидерството, новаторството, иновациите, експерименталните области, нестандартната реклама, съревнователни и състезателни инициативи, неправителствените организации или независимите творчески проекти. Днес е време за дейности, които са ви по сърце, които ви вдъхновяват истински и извират от самата ви същност. Можете да потърсите нов фокус на вашите желания. Пълнолунието също така може да освети области, относно които сте имали нужда от яснота и увереност, за да предприемете действие. Доверете се на интуицията си и вярвайте в себе си – днес личността е поставена на пиедестал и ще проявява най-характерните си особености и специфични умения.

Добре е да овладеете импулса да покорявате – в личен или в професионален план – макар че точно пълнолунието в Овен ни прави харизматични, жизнерадостни и енергични. Приключенският дух е много силно изявен. Никакви пречки не могат да ви се опрат. Ако сега завладявате нови „територии”, все пак направете още веднъж равносметка за правилността на избора и тактиката, когато луната навлезе в Телец или Козирог.
 

Качеството на дните на луната в Овен е огън, топлина и сухота. Цветовете, които ги характеризират са червено, пурпурно, синкаво-бяло. Използвайте вибрациите им, за да засилите ефекта от вашите дейности. При пълнолуние в Овен са чувствителни главата, очите и носа. Поради интензивната енергетика на деня е възможно  днес да се появи главоболие, мигрена, проблеми със зрението или синусите. Избягвайте всякакви хирургически интервенции в областта на главата през този период, освен ако не е спешно и наложително. Времето преди да настъпи самото пълнолуние е много подходящо за бране на билки, които лекуват болести на очите, носа и главата. Тъй като днес луната е в огнен знак, пълнолунната диета ще бъде особено ефективна за редуциране на тегло и изхвърляне на токсини. Можете да си направите пълно или меко разтоварване (след консултация със специалист), като започнете 24 часа преди момента на пълнолунието и завършите 24 часа след него – само на вода или на чай и прясно изцедени плодови сокове.

Активни са теменна и коренна чакри. Подходящи са медитации, изпълнени сред природата с лице на юг. Изключително мощни днес ще са огнените и слънчевите визуализации – можете да ги използвате за цялостно зареждане, за активиране на жизнената и творческата енергия, както и за лечение и трансформации на негативни енергии. Ако ви допада, използвайте вибрациите на „огнени помощници”, като например запален огън на открито или в огнище, директна слънчева енергия или червени полускъпоценни камъни, като: рубин, карнеол, червен халцедон, гранат. Пълнолунието в Овен е подходящо за работа върху телесното осъзнаване, сексуалните връзки, доверието в собствените сили, вдъхновението, търпението, куража и решителността, личностното израстване и личните постижения, трансформиране на закостенели модели на действие, овладяване на гнева и страха, решаване на конфликти, лечение на емоциите, улесняване на общуването, физическа и енергийна лична защита, лечение на остри и хронични инфекции, лечение на зрението и други болести на главата, дълбока връзка със себе си, с вътрешния огън и разбирането на това кой съм аз.

Подходящ ритуал за изпълнение на желания при пълнолуние в Овен е символичното им изгаряне. Можете да ревизирате предишни ваши желания и да отсеете тези, които вече не са актуални, както и тези, които са се реализирали. Напишете ги на лист, или вземете старите, ако са били написани. Отделете време, за да се концентрирате върху процеса. Изгорете ги в камината или в огнеупорен съд с благодарност към далновидността и щедростта на вселената.

 

Алекс Ефисен

Алекс Ефисен

„Мълчана вода“ е авторски проект на Алекс, който тя създава през 2009 година и продължава надграждането му поради спецификата на самата идея. Той обединява страстта й към българските корени на езотеричните практики с холистичната философия, която подкрепя различния ракурс към духовното познание, като се фокусира върху приложимостта му в ежедневието и толерира динамиката и обновлението в съвременния процес на духовно развитие на човека.

 

Форма за контакти

За да се запишете за участие в наше събитие, моля попълнете формата по-долу, като полетата имейл и телефон са задължителни.

Ще се радваме да споделите с нас ефективни методи за медитация или успешни енергийни практики, както и всичко, което ви вдъхновява по пътя на хармоничното свързване със себе си и другите.

Ако имате въпрос относно нашите услуги, ще се радваме да Ви отговорим.