Пълнолуние в Овен – независимост, целеустременост, светлина, движение


Пълнолунието настъпва  на 23 септември 2010 в 12.17 ч. Луната е в знака Овен. Елемент Огън.
Есенното равноденствие настъпва на 23 септември 2010 в 06:10 ч. Слънцето навлиза в знака Везни.


23 септември е изключително наситен и мощен ден от годината, тъй като пълнолунието съвпада с Есенното равноденствие. От една страна, лунната фаза представлява достигането на своя апогей – пълната луна, заедно с нейната специфична енергетика на цялостност, завършеност, осветеност и зрялост; от друга страна, есенното равноденствие представлява изравняването на продължителността на деня и нощта, на енергиите на ин и ян, на светлината и тъмнината. Този ключов момент в слънчевия цикъл бележи и началото на постепенното редуциране на мъжката ян енергия в природата, намаляване на светлината и деня и бавното настъпване на зимния период;  на отслабване на външната активност, отдръпване от шума на външния свят и плавен преход към пълноводието на женската ин енергия, към вътрешната тиха обител и скрити, дълбоки процеси. Като цяло 23 септември може и трябва да бъде отбелязан като празник на последното силно активиране на мъжката енергия за тази година, ден за честване на урожая от външните проявления, на плодородието, резултат на експанзивните екстровертни и растежни енергии. Ден, в който можем да приветстваме и настъпването на следващия нежен, хладен, тъмен и събиращ вътрешната мъдрост период на интровертните енергии.

Пълнолунието днес ни прави особено енергични и действени, с добавка на подходящата доза емоция. Индивидуални, амбициозни и целенасочени, вие ще искате да свършите нещата по вашия си начин. С простор за изява и без ограничения и рамки. Лесно ще споделяте идеите си с другите и ще търсите бързи решения. Ще отстоявате себе си и с лекота ще поемате инициативата. Размотаването и подробностите ще ви дразнят. Внимавайте само с нетърпението, прибързаните изводи и отдаването на прекалени предизвикателства. Ако сте прями с другите, те ще го оценят, но спазвайте мярката – днес страстите лесно се разпалват. Избягвайте споровете, всеки ще настоява за собствената си истина. Нечестните битки могат да завършат с пълен провал.

Пълнолунието в Овен е изключително подходящо за довършване на неща, които вече сте започнали, но искате да внесете нов елемент в тяхната реализация; то може да даде тласък и на изостанали проекти и дейности, за които ви е трябвало повечко енергия – неща в сферата на личностното развитие, лидерството, новаторството, иновациите, експерименталните области, нестандартната реклама, съревнователни и състезателни инициативи, неправителствените организации или независимите творчески проекти. Днес е време за дейности, които са ви по сърце, които ви вдъхновяват истински и извират от самата ви същност. Пълнолунието също така може да освети области, относно които сте имали нужда от яснота и увереност, за да предприемете действие. Доверете се на интуицията си и вярвайте в себе си – днес личността е поставена на пиедестал и ще проявява най-характерните си особености и специфични умения.

Добре е да овладеете импулса да покорявате – в личен или в професионален план – макар че точно пълнолунието в Овен ни прави харизматични, жизнерадостни и енергични. Приключенският дух е много силно изявен. Никакви пречки не могат да ви се опрат. Ако сега завладявате нови „територии”, все пак направете още веднъж равносметка за правилността на избора и тактиката, когато луната навлезе в Телец или Козирог.

Качеството на дните на луната в Овен е огън, топлина и сухота. Цветовете, които ги характеризират са червено, пурпурно, синкаво-бяло. Използвайте вибрациите им, за да засилите ефекта от вашите дейности при това пълнолуние.

При пълнолуние в Овен са чувствителни главата, очите и носа. Поради интензивната енергетика на деня е възможно  днес да се появи главоболие, мигрена, проблеми със зрението или синусите. Избягвайте всякакви хирургически интервенции в областта на главата през този период, освен ако не е спешно и наложително. Времето преди да настъпи самото пълнолуние е много подходящо за бране на билки, които лекуват болести на очите, носа и главата.

Тъй като днес луната е в огнен знак, пълнолунната диета ще бъде особено ефективна за редуциране на тегло и изхвърляне на токсини. Можете да си направите пълно или меко разтоварване, като започнете 24 часа преди момента на пълнолунието и завършите 24 часа след него – само на вода или на чай и прясно изцедени плодови сокове.
Активни са теменна и коренна чакри. Подходящи са медитации, изпълнени  сред природата с лице на юг. Изключително мощни днес ще са огнените и слънчевите визуализации – можете да ги използвате за цялостно зареждане, за активиране на жизнената и творческата енергия, както и за лечение и трансформации на негативни енергии. Ако ви допада, използвайте вибрациите на „огнени помощници”, като например запален огън на открито или в огнище, директна слънчева енергия или червени полускъпоценни камъни, като: рубин, карнеол, червен халцедон, гранат.
Пълнолунието в Овен е подходящо за работа върху телесното осъзнаване, сексуалните връзки, доверието в собствените сили, вдъхновението, търпението, куража и решителността, личностното израстване и личните постижения, трансформиране на закостенели модели на действие, овладяване на гнева и страха, решаване на конфликти, лечение на емоциите, улесняване на общуването, физическа и енергийна лична защита, лечение на остри и хронични инфекции, лечение на зрението и други болести на главата, дълбока връзка със себе си, с вътрешния огън и разбирането на това кой съм аз.
Енергията на елемента Огън при пълнолуние в Овен ще ви помогне:
  • Да се свържете с вътрешното дете;
  • Да покажете без риск вашата ранимост;
  • Да осъзнаете личния си ритъм и темпо;
  • Да се доверите на естествения процес на израстване;
  • Да сте устойчиви в конфликти и трудни ситуации;
  • Да бъдете мотивирани и да действате с импулс;
  • Да взимате лесно инициативата и да бъдете лидер;
  • Да се чувствате защитени, докато изследвате нови сфери на действие;
  • Да пречистите, обновите и лекувате себе си;
  • Да празнувате успехите си.

Подходящ ритуал за изпълнение на желания при пълнолуние в Овен е символичното им изгаряне. Можете да ревизирате предишни ваши желания и да отсеете тези, които вече не са актуални, както и тези, които са се реализирали. Напишете ги на лист, или вземете старите, ако са били написани. Отделете време, за да се концентрирате върху процеса. Изгорете ги в камината или в огнеупорен съд с благодарност към далновидността и щедростта на вселената.

Алекс Ефисен

Алекс Ефисен

„Мълчана вода“ е авторски проект на Алекс, който тя създава през 2009 година и продължава надграждането му поради спецификата на самата идея. Той обединява страстта й към българските корени на езотеричните практики с холистичната философия, която подкрепя различния ракурс към духовното познание, като се фокусира върху приложимостта му в ежедневието и толерира динамиката и обновлението в съвременния процес на духовно развитие на човека.

Форма за контакти

Ще се радваме да споделите с нас ефективни методи за медитация или успешни енергийни практики, както и всичко, което ви вдъхновява по пътя на хармоничното свързване със себе си и другите и изявява вашата енергийна същност.

Ако имате въпрос относно нашите услуги, ще се радваме да Ви отговорим.Използвайки този формуляр, вие се съгласявате със съхраняването и обработката на данните от този уебсайт.Използвайки този формуляр, вие се съгласявате със съхраняването и обработката на данните от този уебсайт.Използвайки този формуляр, вие се съгласявате със съхраняването и обработката на данните от този уебсайт.