Новолуние в Риби - интуиция и шамански пътешествия

 Новолунието настъпва на 2 март 2022 в 19.34 ч. Луната е в знака Риби. Елемент Вода.

Особеността на този транзит се изразява в интроспекция и търсене на детайлите, които да ни покажат дали моделът, който следваме, ще донесе развитие и по-светло бъдеще. Днес ще сме подозрителни към това, което ни очаква и докато не разгадаем какво пречи, за да си осигурим бъдещето, няма да можем да се освободим от съмнението как точно ще се развият нещата. Трябва да проявим самообладание докато проучим въпроса в дълбочина, за да видим как ще се разгърне целият процес. Т.е. това е само началото на процеса и не е удачно за прибързани изводи и решения.

Днес ще сме по-сензитивни към грубата страна на действителността, ще имаме нужда от повече нежност, внимание, закрила и деликатност във взаимоотношенията си с околните. Мечтателност, нежна лирика, идеализъм, а понякога и неадекватни настроения, свръхчувствителност и зависимости ще характеризират фазата. Ако са засегнати твърде деликатни струни на душата ни, може да ни се стори, че ще намерим изход в творческите абстракции, илюзиите, нереалистичните теории или дори опиатите.

При всички случаи времето не е подходящо за взимане на решения, поради възможното сливане и преплитане на фантазии, въображение и желания. Ако говорим за решения, те могат да се отнасят само до кармични ситуации, които са назрели в нашия живот и ни се дава шанс да прозрем в тях скритите уроци, да вземем даровете им и да продължим нататък, като оставим чувството на вина и простим на себе си и на другите, въвлечени в процеса. Важно е да се освободим от илюзиите, очакванията и напразните надежди на отминалия процес и да поемем отговорност за себе си и това, което ни се случва.

Новите начинания ще са успешни, ако не са започнати под въздействието на емоциите. Подходящо е за дейности свързани с изкуство, музика или меценатство, а също с окултизъм, духовни теории и мистика. Избягвайте обаче подписване на документи и договори, защото има риск от разминаване във визията на опонента или партньора, или от пропуснати детайли, които после да се окажат с обратен знак. Днес можете да контактувате с другите по теми, които ви свързват на ниво чувства, усещане, интуиция, мечтателност и дори хипотези, но избягвайте започване на дейности, които включват точни материални измерения, и които искате да се реализират бързо в действителността, тъй като знакът Риби не е подходящ за уеднаквяване на колективната перцепция на реалността. Силите на деня карат понякога очертанията на нещата да се размият, стабилни позиции да се разклатят, а времето да се смени неочаквано, но пък способстват за развитие на интуитивните и психичните дарби.

По своето качество периодът е влажно-студен. Характеристиката на деня изразява спокойствие, лечение, търпение, грижа. Цветът е синкаво-бял. Чувствителни са стъпалата. Ако страдате от ревматизъм, той може да се влоши поради високата влажност. Избягвайте алкохола и транквилантите – днес те имат много по-силно влияние върху организма отколкото в други периоди. Новолунието в Риби е подходящо за емоционалното и духовно изцеление и терапия с неинванзивни методи, както и за лечение на болести, свързани с течностите или токсините в организма – задържане на вода, интоксикация, кръвоизливи, лимфен застой и др.

Подходящо е за работа с: вътрешното проникновение, въображението, сънуването, емоциите, чувствата, универсалната любов, интроспекцията, шаманските пътешествия, женските енергии, интуицията, гъвкавостта, духовното пречистване. Подходящи са медитации с лице на запад за лечение на емоционални травми и подобряване на лични взаимоотношения, които са свързани с любов, приятелство и подкрепа; за развитие на толерантността, състраданието, приемането и опрощението. Активни са трето око и теменна чакра.

За да подсилите сбъдването на вашите новолунни желания е подходящо да използвате ритуали, които включват елемента Вода. Например, можете да напишете желанието си на светлосин лист хартия и да го пуснете да плува „по вода” – в река, поток, море или друг естествен водоизточник. Или да си вземете топла вана, в която сте добавили извлек от: ябълков цвят, лимон, градинска мента, градински чай, мащерка, евкалипт – за лечение, пречистване, придобиване на мъдрост, защита, сбъдване на желания; или маточина, жасмин, теменужка, перуника, лайка, гардения – за помирение, приятелство, духовност, психическо осъзнаване, добър сън, ясновидски сънища, вътрешно щастие, хармония и красота. Почувствайте как енергиите на билките се смесват с вашите собствени. Концентрирайте се върху вашата цел.

Внимание:
периодът 24 часа преди новолуние е Тъмна луна и не е подходящ за взимане на решения и нови начинания. Използвайте Тъмната луна в Риби, за да се освободите от заблуди и зависимости (психологически, чувствени и физически), осъдително мислене, вредни навици, разочарования; както и да дадете прошка и да напуснете хора, с които не намирате вече емоционална или духовна връзка. Знакът Риби ще ви помогне това да стане без напрежение, с грижа и съчувствие, както и ще ви даде една по-широка, надличностна визия за ситуацията.

 

Алекс Ефисен

Алекс Ефисен

„Мълчана вода“ е авторски проект на Алекс, който тя създава през 2009 година и продължава надграждането му поради спецификата на самата идея. Той обединява страстта й към българските корени на езотеричните практики с холистичната философия, която подкрепя различния ракурс към духовното познание, като се фокусира върху приложимостта му в ежедневието и толерира динамиката и обновлението в съвременния процес на духовно развитие на човека.

 

Форма за контакти

За да се запишете за участие в наше събитие, моля попълнете формата по-долу, като полетата имейл и телефон са задължителни.

Ще се радваме да споделите с нас ефективни методи за медитация или успешни енергийни практики, както и всичко, което ви вдъхновява по пътя на хармоничното свързване със себе си и другите.

Ако имате въпрос относно нашите услуги, ще се радваме да Ви отговорим.