Новолуние в Овен - огънят на волята на Аза и трансформацията

Новолунието настъпва на 21 март 2023 в 19:23 ч. Луната е в Овен. Елемент огън.

Медитация на Автентичния Аз можете да заявите тук.

Днешният транзит ни прави особено чувствителни към действията, които не водят до успех. Индивидуална енергия, която има силата да устои на евентуален провал. Въпреки всички ограничения и дори поради тях, този период се характеризира с голяма доза упоритост, импулсивност и желание за действие.

Спонтанно сте решили да започнете нов бизнес, нова връзка или грандиозен проект – това е естествената енергия на огнения Овен. Днес може да ви споходи вдъхновение за стартирането на „абсурдни” идеи, за мащабни градежи и всичко ще ви се струва възможно. Искате да се впуснете без колебание в новите начинания, да бъдете лидери или разпалени защитници, да увличате околните със заразителен ентусиазъм, да завоювате нови територии. Ако сте от хората, които имат нужда от тласък и стимул, за да се престрашат да започнат нещо – днес е вашият ден – ще имате нужното самочувствие и увереност в себе си. Овенът символизира покълването на семената и пробуждането на растенията – затова начинания заложени на новолуние в Овен ще носят заряд за устойчивост на външни влияния и добра реализация.

Внимавайте обаче с прекаления ентусиазъм, можете лесно да влезете в противоречие с околните, да изпаднете в безсмислен спор или да се разгневите и при най-малката пречка. Търпението ви може да бъде подложено на изпитание. Може да се окаже също, че новите идеи, всъщност не са „вашите” идеи, а просто сте се увлекли по настроението на другите около вас. Ако имате колебание, изчакайте ден-два, когато луната ще навлезе в Телец и нейната земна енергия ще ви даде нужната трезва преценка за вашето участие в дадена ситуация.

Използвайте силата на деня като се концентрирате върху вашите най-съкровени желания – нещо, което искате да покълне и да видите плодовете му.

Чувствителни са главата, темето, очите и носът. Не ги претоварвайте, възможни са мигрени, главоболия, проблеми със синусите или конюнктивити. Всичко, което направите днес с грижа за областта на главата, е много по-благотворно отколкото в други периоди. Билки, които имат лечебно действие при главоболие, набрани в дните на Овен, са по-ефикасни. Не пропускайте да обновите вашата билкова аптечка. Подходящи са също масла и благовония: за главоболие и мигрена – босилек, лайка, лавандула, майорана, черна мента, розмарин; за очите – евкалипт, кедрово дърво, тамян, лавандула, смирна, чаено дърво; за синусите – босилек, евкалипт, лавандула, мащерка.

Качествата на дните на Овена са огън, топлина и сухота. Цветовете на периода са индигово-синьо, виолетово, червено, бяло. Енергията е експанзивна, нетърпелива, разпалваща се и целенасочена. Друга основна функция на огнената енергия е пречистването, лечението, трансформацията и защитата.

Активни са коренна, теменна и чакра на третото око. Можете да направите „огнена” медитация с лице на юг за стимулиране, лекуване и прочистване в областите управлявани от Овен. Запалете свещи, като изберете бял или червен цвят. Подсилете цвета с „огнени” минерали – червен халцедон, рубин, огнен опал, или злато. Визуализирайте пламък в центъра на всяка от чакрите, като го „разгаряте” бавно към периферията. В края на сеанса се заземете.

Подходящо е за работа върху личността и Аз-а, автономността, себеприемането, самоувереността, волята, лидерството, новаторските и изследователските подходи и умения, инициативността, автентичността и прямотата, също импулсивността и гнева, липсата на толерантност, упорството и ината, безразсъдните рискове и страха от обвързване.
Можете да направите ритуали, при които да засеете семена или да посадите растения, символизиращи вашите нови намерения, а също и да напишете на лист хартия, това което желаете да видите в живота си и да го изгорите ритуално в огнеупорен съд.

Мъдростта и подкрепата на елемента Огън се изразяват в: смелостта да дръзнеш, съзидателността, успеха и усъвършенстването, вярата в себе си, подтика и решителността, предаността и силата, куража, изкуствата и преобразяването, защитниците, устойчивостта в конфликти, отношенията – с другите, себе си и природата, вътрешния огън на живота и сътворяването, самопречистването, пречистването и дълбоката трансформация, силата на преминаване от едно състояние в друго – по-висше, свещените огньове, защитните ритуали.

Внимание: Периодът 24 часа преди новолуние е Тъмна луна и не е подходящ за взимане на решения и нови начинания. Използвайте Тъмната луна в Овен, за да прекратите успешно зависимости, за да си направите защита – лична или на дома, или за лечение на тежки заболявания. Диетата в дните на Тъмна луна и новолуние в огнен знак е изключително силно пречистваща и спомага за ефективно редуциране на теглото.

Алекс Ефисен

Алекс Ефисен

„Мълчана вода“ е авторски проект на Алекс, който тя създава през 2009 година и продължава надграждането му поради спецификата на самата идея. Той обединява страстта й към българските корени на езотеричните практики с холистичната философия, която подкрепя различния ракурс към духовното познание, като се фокусира върху приложимостта му в ежедневието и толерира динамиката и обновлението в съвременния процес на духовно развитие на човека.

 

Форма за контакти

За да се запишете за участие в наше събитие, моля попълнете формата по-долу, като полетата имейл и телефон са задължителни.

Ще се радваме да споделите с нас ефективни методи за медитация или успешни енергийни практики, както и всичко, което ви вдъхновява по пътя на хармоничното свързване със себе си и другите.

Ако имате въпрос относно нашите услуги, ще се радваме да Ви отговорим.