Новолуние в Лъв - изява и трансформация


Новолунието настъпва на 30 юли 2011 в 21.39 ч. Луната е в знака Лъв. Елемент огън.

С новолунието в Лъв ще дойде и желанието и смелостта за големите проекти, за грандиозните начинания, а също и за творчество, нестандартност, лидерство и помпозност. Ако планирате дейности свързани със сцена и публика или пък очаквате популярност и блясък на вашите идеи – сега е моментът да им дадете старт, сега можете да ги модифицирате смело, така че да отговарят на желанието ви да бъдат забелязани и оценени от мнозинството. Периодът е подходящ за всичко ново, което ще покълне и даде плод напред във времето, като улавя и се подхранва от общественото внимание, от уникалността и стила си, или мащаба на творческия размах. Тук няма място за колебание, използвайте мощта на Лъва, за да предприемете действие, да бъдете независими, да подобрите имиджа си, да предизвикате публиката, да изиграете ролята си или да поставите вашето необикновено излъчване в центъра на своята вселена. Дори нещата, започнати на шега, може да се окажат сполучливи, поради трансформиращата сила на огнената стихия. Подходящо е за начало на PR-кампании, промоции на нови продукти и услуги, реклама и всякакви неща, които изискват специално осветяване, сценично поведение или декорация.

Ако сте се доверили на вътрешния си нюх, по пълнолуние ще оберете овациите и аплодисментите за добре свършената работа. По правило един лунен цикъл е достатъчен за по-реалистични цели и от три до шест лунни месеца за по-мащабните начинания.

Новолуние в Лъв може да ви накара да преодолеете вътрешната си нерешителност и да проявите неочаквани за вашата половинка страст, настойчивост и пищност в любовните ви отношения. В случай, че подходът в личните ви връзки по принцип е лъвски, то сега той ще придобие царствена или дори драматична окраска.  Ако ви се приискат щедри романтични подаръци – не се колебайте – сега е моментът и да ги получите, и да ги поднесете! Не скъпете свещите – нека са червени и по много, горящи едновременно.

Избягвайте дребнавостта, споровете, нечестните ходове и упорството – те са изключително лоши съюзници при новолуние в Лъв. Пазете се и от прекалено разточителство и предприемане на необмислени ходове, свързани с разходване на пари и материални средства. Не подавайте ухо на ласкателства и не взимайте решения под влияние на комплименти. Ако имате някакво колебание дали правилно сте преценили нещата, особено ако са свързани с бизнес сделки и договори, изчакайте докато луната навлезе в Дева (което ще стане на 1.08.2011 в 11:41 ч.) и тогава подписвайте документи или правете разплащания.


Качеството на деня на новолуние в Лъв
е сухота и горещина, цветовете са огненочервен, оранжев, жълт, златен и бял. Елементът Огън носи енергичност, творчество, напрежение, импулсивност, трансформация.  Чувствителни са сърцето и кръвоносната система, а също и диафрагмата. Можете да получите сърцебиене, високо кръвно, безсъние, нервност, раздразнение или превъзбуда. Ако страдате от подагра или сърдечносъдови заболявания – възможно е да се обострят. Това се дължи на огнения Лъв. Избягвайте тежкото физическо натоварване и щадете сърцето. Въздържайте се от прекомерна употреба на кафе, алкохол, цигари, въглехидратни и люти храни. Отбягвайте възпламеняващите емоции и си дайте време за почивка.

Активни са сърдечна и гърлена чакра
. Подходящи са медитации, изпълнявани с лице на юг, с огнени визуализации, а също и Ошо медитации и медитации в действие. Не забравяйте да се заземите след сеанса, за да балансирате прекалената експанзия на енергията в тялото. Новолуние в Лъв е също много добър период за медитации за лечение и трансформация, за защита и за събуждане на творческата сила, за свързване с вътрешното дете. Подходящо време за работа над връзката родители-деца.
Мъдростта и подкрепата на елемента Огън се изразяват в: смелостта да дръзнеш, волята, съзидателността, успеха и усъвършенстването, вярата в себе си, подтика и решителността, предаността и силата, куража, изкуствата и преобразяването, защитниците, устойчивостта в конфликти, отношенията – с другите, себе си и природата, вътрешния огън на живота и сътворяването, самопречистването, пречистването и дълбоката трансформация, силата на преминаване от едно състояние в друго – по-висше, свещените огньове, защитните ритуали.

Внимание:
Периодът 24 часа преди новолуние е Тъмна луна и не е подходящ за взимане на решения и нови начинания. Използвайте Тъмната луна в Лъв за дълбоко навлизане в себе си, за енергийно лечение на съдови заболявания или трансформация на вредни навици, отношения на зависимост или трудни връзки. Подходящо е за създаване на защита от всякакъв вид, а също и за поправяне на лош имидж. Диетата в дните на Тъмна луна и новолуние в огнен знак е изключително силно пречистваща и спомага за ефективно редуциране на теглото.
Алекс Ефисен

Алекс Ефисен

„Мълчана вода“ е авторски проект на Алекс, който тя създава през 2009 година и продължава надграждането му поради спецификата на самата идея. Той обединява страстта й към българските корени на езотеричните практики с холистичната философия, която подкрепя различния ракурс към духовното познание, като се фокусира върху приложимостта му в ежедневието и толерира динамиката и обновлението в съвременния процес на духовно развитие на човека.

Форма за контакти

Ще се радваме да споделите с нас ефективни методи за медитация или успешни енергийни практики, както и всичко, което ви вдъхновява по пътя на хармоничното свързване със себе си и другите и изявява вашата енергийна същност.

Ако имате въпрос относно нашите услуги, ще се радваме да Ви отговорим.Използвайки този формуляр, вие се съгласявате със съхраняването и обработката на данните от този уебсайт.Използвайки този формуляр, вие се съгласявате със съхраняването и обработката на данните от този уебсайт.Използвайки този формуляр, вие се съгласявате със съхраняването и обработката на данните от този уебсайт.