Новолуние във Водолей - нестандартни и оригинални начинания

Новолунието настъпва на 24 януари 2020 в 23.41 ч. в знака Водолей. Елемент: Въздух.

Като при всяка нова луна, използвайте периода, за да дадете тласък на абсолютно нови идеи, проекти и начинания. Възползвайте се от акцента, който сега пада върху дългосрочните цели и планове.

Енергията на луната днес ни подтиква да предприемем действие, да опитаме нещо ново, следвайки фантазията си или чувствата си. Но не е ясно какъв би бил резултатът. Дали е добре или не, ще разберем след като извършим самото действие. И след това го споделим с останалите като опитност. Ценността идва от споделеността на знанието от опита.

Подкрепена е материалната амбиция и дисциплина да се справим сами с нещата. Гориво, което подхранва личните ни амбиции. Но и желание за споделяне и подкрепа. Има го усещането, че трябва да дадеш. Опасността идва от разпиляване на собствените ни ресурси за погрешните неща и хора, ако не се фокусираме върху собствените си мечти и цели.

Днес ще сме дружелюбни, общителни и широко скроени и с особено силно чувство за собствената си уникалност, оригиналност и дори ексцентричност. Новолунието във Водолей изведнъж ще наложи желание да се разделим с обикновеното и рутинното в живота. Ще погледнем нещата през нашите идеали, убеждения и принципи и ще поискаме да приложим нови подходи към тази визия – необикновени и нетрадиционни, но и с фокус върху напредъка.

Възможно е това да доведе до някои наистина оригинални хрумвания, които да задвижат начинания с изненадващ и за самите нас подход или сфера на действие. Може да се впуснем в обществена дейност, социални дела, наука или изкуство. Мащабни проекти в сферата на високите технологии или интернет може да ни се видят привлекателни, точно колкото и изследователски такива. Ще търсим истината или ще искаме, ако не да извършим сами, то поне да участваме като фактор в значима обществена промяна и прогрес.

Вдъхновение, а не затормозяващи емоции; свобода, а не обвързващи чувства – са силата на деня.

Водолеят ще ни подкрепя за работа с групи, приятелски кръгове, обществени дела, нестандартни идеи, идеалистични цели, множество контакти и дейности в сферата на духовното. Няма да ни харесват ограниченията от какъвто и да е вид. Само да не се окажем твърде дистанцирани от реалността. Ще преследваме мечтите си, особено ако са с ореола на служене на човечеството или пък разкриват дълбокия скрит механизъм на случването на нещата.

Цветът на деня е във всички оттенъци на светло синьото и синьо-бялото.

Не е удачно да стоим дълго време прави. Уязвими са прасците, има опасност от възпаление на вените. Да не прекаляваме и с мазнините и въглехидратите.

Подходящо е да заредим нови тотеми, като използваме прозрачни, светли и сини  скъпоценни камъни – лунен камък, халцедон, седеф, перли, светли опали, прозрачен и син топаз, циркон, кварцов кристал, аквамарин, светли сапфири, целестин, светъл лазурит.

Активни са теменна чакра и трето око. Подходяща е медитация за фокусиране, целеполагане и мотивация.

Внимание: периодът 24 часа преди новолуние е Тъмна луна и не е подходящ за взимане на решения и нови начинания. Използвайте тази Тъмна луна, за да се освободите от натрапчиви мисли, лоши навици или да напуснете хора, групи или общества, с които не намирате вече връзка. За концентрация върху това, което е, а не върху това, което би могло да бъде или е било. За прекратяване на разпиляването в миналото, както и на вредно себераздаване и „всеотдайност“, продиктувана от лична мотивация и придружаващите я проекции.

Алекс Ефисен

Алекс Ефисен

„Мълчана вода“ е авторски проект на Алекс, който тя създава през 2009 година и продължава надграждането му поради спецификата на самата идея. Той обединява страстта й към българските корени на езотеричните практики с холистичната философия, която подкрепя различния ракурс към духовното познание, като се фокусира върху приложимостта му в ежедневието и толерира динамиката и обновлението в съвременния процес на духовно развитие на човека.

 

Форма за контакти

За да се запишете за участие в наше събитие, моля попълнете формата по-долу, като полетата имейл и телефон са задължителни.

Ще се радваме да споделите с нас ефективни методи за медитация или успешни енергийни практики, както и всичко, което ви вдъхновява по пътя на хармоничното свързване със себе си и другите.

Ако имате въпрос относно нашите услуги, ще се радваме да Ви отговорим.

 Използвайки този формуляр, вие се съгласявате със съхраняването и обработката на данните от този уебсайт.Използвайки този формуляр, вие се съгласявате със съхраняването и обработката на данните от този уебсайт.Използвайки този формуляр, вие се съгласявате със съхраняването и обработката на данните от този уебсайт.