Медитация в цветове и чакри. Да се научим да медитираме

За кого е този семинар

Семинарът е подходящ за хора, които правят своите първи стъпки в медитацията, както и за тези, които искат да задълбочат уменията си и да разширят обхвата на медитативната си практика.

Чрез практиките в семинара можем:
Да се научим да релаксираме тялото и ума;
Да достигаме медитативно състояние, чрез разнообразие от техники;
Да се свързваме с по-дълбоките нива на нашата същност;
Да откриваме за себе си как и с кои методи най-добре работи нашата индивидуална същност.
Да подобрим здравословното си състояние;
Да работим върху взаимоотношенията си с близки и колеги;
Да въздействаме пряко върху обкръжаващата ни среда.

Методи на семинара

Използват се техники на релаксацията, концентрацията и визуализацията, като се ангажира естествената активност на мисловната енергия с атрактивни за рационалната мисъл образи.

Техниките улавят енергията на рационалната мисъл и я свързват с тази на тялото, като по този начин се постига лек и естествен преход към по-дълбоки нива на ума и медитативно състояние.

Прилагат се спектралните цветове, чиито вибрации имат своя еквивалент за всяка от чакрите, за да се активират и балансират енергийните центрове на тялото.

Застъпени са техники за свързване с вибрациите на природни източници, като стихии, растения, минерали (енергийни еквиваленти) и апликирането на тези вибрации в енергетиката на тялото с цел активиране на нашата собствена енергия.


Уникалното в семинара

Използват се методи за свързване с вибрациите на четирите елемента, с ин-ян енергиите, присъщи на всяко същество, както и със слънчево-лунните цикли, които управляват естествените процеси в природата.

Показан е как начинът на работа с различни природни еквиваленти (стихии, елементи, цветове, четирите световни посоки, билки, растения, минерали и др.) може да подсили или редуцира съответната енергия в тялото. Можете да включите съответствия по ваш избор в техниките за медитация и така да откриете какво означава за вас енергията, например, на водата и как тя се проявява във вашия живот. “Водните” медитации, се управляват от елемента вода и можете да ги правите с помощта на естествени водни източници, като дъжд, роса, водопад, река, извор, поток, море и др, обърнати с лице на Запад и с преобладаващ синьо-зелен спектър на визуализация.

Практически ползи от семинара

Дава уникални пътища за собствена медитативна практика чрез разнообразие от техники;

Възможност да трансформираме или адаптираме техниките според нуждите на нашата енергетика и нашите предпочитания;

Възможност да поддържаме енергийния си баланс, вътрешното равновесие и цялостност;

Да оставаме свързани с вътрешния си център, интуицията и знаещата част от нас;

Да намерим и утвърдим нашия индивидуален начин да проявяваме себе си в света чрез посланията, които ни носят по-дълбоките нива на нашата същност.

Програма на семинара

  

 

 

Алекс Ефисен

Алекс Ефисен

„Мълчана вода“ е авторски проект на Алекс, който тя създава през 2009 година и продължава надграждането му поради спецификата на самата идея. Той обединява страстта й към българските корени на езотеричните практики с холистичната философия, която подкрепя различния ракурс към духовното познание, като се фокусира върху приложимостта му в ежедневието и толерира динамиката и обновлението в съвременния процес на духовно развитие на човека.

 

Форма за контакти

За да се запишете за участие в наше събитие, моля попълнете формата по-долу, като полетата имейл и телефон са задължителни.

Ще се радваме да споделите с нас ефективни методи за медитация или успешни енергийни практики, както и всичко, което ви вдъхновява по пътя на хармоничното свързване със себе си и другите.

Ако имате въпрос относно нашите услуги, ще се радваме да Ви отговорим.

     Използвайки този формуляр, вие се съгласявате със съхраняването и обработката на данните от този уебсайт.      Използвайки този формуляр, вие се съгласявате със съхраняването и обработката на данните от този уебсайт.        Използвайки този формуляр, вие се съгласявате със съхраняването и обработката на данните от този уебсайт.