Медитация на равновесието

Онлайн и на живо

Понякога ви се иска да можете да се поставите на мястото на другия. Да видите двете страни на един проблем, да разбирате гледната точка на опонента, да проявявате дипломатичност когато се налага. Стремите се да изслушвате, да сте емпатичен и да разбирате потребностите на човека срещу вас. Имате нужда да възстановите равновесието в отношенията с половинката си или да проведете удовлетворяващ и за двете страни диалог с професионалния си партньор, като запазите добрия тон и обноски и вземете разумно решение, абстрахирайки се от чувствата.

Желаете да се отдадете на моногамна връзка или да постигнете повече споделяне, баланс и хармония в брака си. Искате да управлявате ефективно кога да правите компромиси във вашите взаимоотношения и кога да отстоявате себе си. Искате да преодолеете колебливостта си. Имате нужда с лекота да давате и получавате подкрепа, да се чувствате комфортно в колектив или да засилите чувството си за принадлежност към дадена група;  да подчертаете медиаторските си умения или да модерирате успешно напрегнат дебат като поддържате баланса на взаимодействие между участниците.

Търсите красотата в света около вас и имате нужда да изразявате вашата собствена красота чрез действията си или чрез нещата, които творите, но без натрапчивата нужда да бъдете харесвани на всяка цена. Стремите се към вътрешно спокойствие и баланс, като просто бъдете себе си, без да се сравнявате с другите около вас.

Медитация на равновесието е подходяща за това.

Подпомага дейности свързани с творчество, декорация, изящни изкуства, обществени изяви, дебати, закони, работа с формални и неформални групи и организации, решение на конфликти, философия, писане, преподаване и интелектуален труд.

Равновесието е ключова характеристика на периода. Възползвайте се от хармоничната енергия и дайте сила на нови проекти, свързани с реорганизиране на неща от миналото.

Енергията е лека, флуидна и неутрално уравновесяваща. Фазата е новолуние във Везни. Елементът е Въздух.

Теми за работа са: Изграждане на партньорства, взаимност,  споразумения и медиация, споделяне, усет за баланс, равенство, признаване на противоположни възгледи, преговори и обсъждане, сътрудничество, изкуства и хармонично представяне, даване и получаване на подкрепа, проявяване на такт, дипломатичност, добър вкус, естетика.

Използвайте тази медитация за вдъхновение, умствена и психическа работа, умствено стимулиране, самоизследване и саморазкриване, постигане на яснота, познание, просветление. А също и да внесете справедливост, баланс и хармония във взаимоотношенията си. Или ако се нуждаете от огледало, партньор, чрез който да разберете по-добре себе си.

В случая може да реши проблеми в областите: загуба на собствената идентичност, взаимната зависимост, безцелните дебати, желанието да се харесаш на всички, сравняването с другите хора, нерешителността.

За да подсилите тази медитация направете визуализации в бял цвят, оранжево-жълт, златен или резеда. Активни са сърдечна и гърлена чакра. Използвайте благовония от лавандула, бензое, бергамот, градски чай, риган, ароматна смола и символи на Въздуха, като вятър, бриз, облаци, дъх, дим, вибрации.

В здравословен план може да повлияе благотворно таза, тазобедрените стави, бъбреците и пикочния мехур.

Медитацията е с цел дълбоко навлизане в себе си, осъзнаване, започване, набиране на сила, подобряване чрез реорганизиране на миналото.

 

Алекс Ефисен

Алекс Ефисен

„Мълчана вода“ е авторски проект на Алекс, който тя създава през 2009 година и продължава надграждането му поради спецификата на самата идея. Той обединява страстта й към българските корени на езотеричните практики с холистичната философия, която подкрепя различния ракурс към духовното познание, като се фокусира върху приложимостта му в ежедневието и толерира динамиката и обновлението в съвременния процес на духовно развитие на човека.

 

Форма за контакти

За да се запишете за участие в наше събитие, моля попълнете формата по-долу, като полетата имейл и телефон са задължителни.

Ще се радваме да споделите с нас ефективни методи за медитация или успешни енергийни практики, както и всичко, което ви вдъхновява по пътя на хармоничното свързване със себе си и другите.

Ако имате въпрос относно нашите услуги, ще се радваме да Ви отговорим.