Медитация на волята

Днес можем да си позволим много неща. Да се поглезим, да си поиграем, да сме в центъра на вниманието, да бъдем екстравагантни, бляскави и щедри, но също и да тропнем с крак или направо да изревем с все сила и да поискаме лъвския пай.

Енергията по време на пълнолуние в Лъв има силата да подкрепи всичко автентично, което произлиза от сърцето ни. Управлява центъра на вниманието и ни подтиква да открием детето в себе си. Учи ни на самочувствие, съзидателност и силна воля, но също ни дава увереност, че заслужаваме даровете на живота.

Тази медитация може да ни помогне в няколко направления.

Да отстояваме себе си и да се свързваме устойчиво с нашата автентична природа, без да се влияем от мнението и желанията на другите около нас.

Подходящо е за работа с деца – както с нашите собствени, така и въобще с деца, които са пример за непринуденост и постигане на това, което са си наумили с лекота, като на игра.

Можем да поработим за желанията на нашето вътрешно дете, които са останали скрити и не сме имали смелостта да проявим с годините. Събудете детската си съзидателност и изобретателност. Успехът зависи от това доколко се забавлявате и доколко сте естествени. Обичайте това, което правите и правете това, което обичате! Любовта към себе си ще ви открие пътя и към духовната ви реализация, такава каквато я носите в сърцето си.

Кои са нещата, които искате да постигнете. Как повелявате да се разгърне животът ви. Какво искате от Вселената. Каква е вашата воля?

Като всеки огнен знак, Лъвът носи особено силно темата за трансформацията.

Подходящо е за работа върху взаимоотношенията с бащата, но също и с властимащите – хората, които са на високи управленски позиции – шефове, политици или обществени лидери. Използвайте енергията, за да подобрите отношенията си с хората, които имат най-силно влияние във вашия живот. Удачно е за разрешаване на конфликти и непримирими гледни точки, особено ако са авторитарни.

Можете да трансформирате също ниската си себеоценка – във физически, интелектуален или емоционален план.

Добре е за възвръщане на самоувереността и царствеността в областите, в които сте под прожекторите или пред публика. Редуциране на нервността и драматизма, за сметка на самочувствието, управленските способности и добрата обществена изява. Помислете къде имате нужда да бъдете цар или царица?

Подходящо е за трансформация на излишния инат и доминацията. За утвърждаване на креативността, лоялността, харизмата и личната сила. Подпомага да преодолеем вманиачеността в собствената ни воля и робуването на собственото ни его.

Подкрепя индивидуалния начин да получаваме и да даваме любов и уважение. Кара ни да се чувстваме добре когато сме щедри и правим подаръци, но също и да получаваме такива. Да сме като децата – да се смеем и да си играем, да сме невинни; без да робуваме на хора и предразсъдъци.

В здравословен план е подходящо за лечение на сърцето и гръбначния стълб с неинвазивни методи. Архетипът на Лъва (сърце и гръбнак) функционира, за да ни осигури достъп до духа на Бога. Медитацията днес може да бъде използвана за повишаване на жизнената енергия (кундалини) и издигането ѝ през гръбначния стълб.

Медитацията* е с цел дълбоко навлизане в себе си, осъзнаване, осветяване, приемане, празнуване, подчертаване, засилване, реализиране.

 

Алекс Ефисен

Алекс Ефисен

„Мълчана вода“ е авторски проект на Алекс, който тя създава през 2009 година и продължава надграждането му поради спецификата на самата идея. Той обединява страстта й към българските корени на езотеричните практики с холистичната философия, която подкрепя различния ракурс към духовното познание, като се фокусира върху приложимостта му в ежедневието и толерира динамиката и обновлението в съвременния процес на духовно развитие на човека.

 

Форма за контакти

За да се запишете за участие в наше събитие, моля попълнете формата по-долу, като полетата имейл и телефон са задължителни.

Ще се радваме да споделите с нас ефективни методи за медитация или успешни енергийни практики, както и всичко, което ви вдъхновява по пътя на хармоничното свързване със себе си и другите.

Ако имате въпрос относно нашите услуги, ще се радваме да Ви отговорим.

     Използвайки този формуляр, вие се съгласявате със съхраняването и обработката на данните от този уебсайт.      Използвайки този формуляр, вие се съгласявате със съхраняването и обработката на данните от този уебсайт.        Използвайки този формуляр, вие се съгласявате със съхраняването и обработката на данните от този уебсайт.