Чакра на третото око

Елемент: Светлина
 
Прояви на стрес и болести: Егоистично поведение, арогантност, мании, илюзии, заблуди, лъжи, робуване на безпочвени теории, повторение на несъзнавани модели на поведение, главоболия, трудна концентрация, безсъние, болести на синусите, очите и ушите.
 
Какво можете да направите за баланс:
 

Концентрирайте се върху индиговия цвят във вътрешното си виждане. Съсредоточавайте се в третото око – между веждите и зад тях.

Изучавайте езотеричните символи и философиите, свързани с тях. Използвайте ги за медитация.

Запалете свещи. Концентрирайте се в синята част на пламъка. Затворете очи. Визуализирайте този пламък във вашето трето око.

Създайте си мисъл-форми, които са свързани с реализация на целите ви. Изпълнете с енергия проектите си. Визуализирайте и медитирайте върху тях.

Слагайте малки кристали на челото си, в областта на синусите или очите, за да ви помогнат за насочване на лечебните енергии.

Използвайте минерали като тъмен лазурит, турмалинов кварц, син сапфир, лабрадорит, тъмен аквамарин.

Палете благовония, които да подсилят ефектите на медитацията, като сандалово дърво, жасмин, тамян, смирна.

Събирайте и носете бижута-символи. Наречете ги за определени цели. Направете си ритуали за посвещаването им и ги носете церемониално. Почувствайте промените във вас.

 

Още за ритуалните практики и как да зареждате талисмани можете да научите тук.

 

Алекс Ефисен

Алекс Ефисен

„Мълчана вода“ е авторски проект на Алекс, който тя създава през 2009 година и продължава надграждането му поради спецификата на самата идея. Той обединява страстта й към българските корени на езотеричните практики с холистичната философия, която подкрепя различния ракурс към духовното познание, като се фокусира върху приложимостта му в ежедневието и толерира динамиката и обновлението в съвременния процес на духовно развитие на човека.

 

Форма за контакти

За да се запишете за участие в наше събитие, моля попълнете формата по-долу, като полетата имейл и телефон са задължителни.

Ще се радваме да споделите с нас ефективни методи за медитация или успешни енергийни практики, както и всичко, което ви вдъхновява по пътя на хармоничното свързване със себе си и другите.

Ако имате въпрос относно нашите услуги, ще се радваме да Ви отговорим.