Тъмна луна в Телец

Медитация на себеприемането, по време на тъмна луна в Телец, ще се състои на 30 април.

Тъмната луна е особена и притегателна фаза от лунния цикъл. Според някои тя бележи периода от последна четвърт до новолуние. Но за целите на ефективната работа с нейната специфична вибрация, под Тъмна луна тук ще разбираме последните 24 часа преди момента на новолуние. Времето, през което луната на практика не се вижда на небосвода, когато тя вече се придвижва към точката, в която ъгълът между слънцето и луната е 0 градуса, т.е. точката на новолуние.

Този период също има своето влияние върху процесите в природата и в нас, като циклични човешки същества. Тъмната луна благоприятства дейностите свързани с постепенно намаляване на активността до пълното й спиране; с приключване и финализиране на започнати действия; с прекратяване на зависимости, били те емоционални или физически; на връзки, отношения и взаимодействия от всякакъв характер. Тя може да помогне за освобождаване от мании, привързаности, натрапливости, фобии и дори за елиминиране на агресивни или скрити атаки към личността ни.

Тъмната луна действа свиващо, намаляващо, разтварящо, изчистващо и защитаващо. Характерно за нея е, че силите се събират във вътрешността, като се изхвърля баласт, за да се освободи място за новото начало. Тя може да спомогне за олекотяване на процеси на раздяла и сбогуване с неща и хора, но също така се грижи за ефективността им, за пълното и тотално освобождение от нежелани, обременяващи, трудно смилаеми емоционални и ментални модели. В този смисъл нейната енергия трябва да се употребява внимателно, защото катарзисите могат да бъдат разтърсващи. Преди да се пристъпи към желаната промяна по време на Тъмна луна е добре да сме наясно със себе си, да сме сигурни, че именно това е, с което сме решили да се разделим, и после да се доверим на дълбоката си природна сила да се справяме със сенчестите страни на личността ни.

На физическо ниво по Тъмна луна е удачно да се освобождаваме от токсините, от задържане на вода и всякакви излишъци и натрупвания в тялото, вкл. редуциране на тегло и лечение на „труднолечими” болести. Затова често като част от лунната диета се препоръчва именно 24 часа преди новолуние да се пият само течности. По това време приетите вещества се усвояват най-слабо и медикаментозното лечение е най-неефективно. Периодът е подходящ за естествено очистване на организма.

Тъмна луна в Телец. Елемент Земя.

Тъмната луна в Телец е подходяща за освобождаване от саморазрушителния инат и безполезното упорство да правим нещата по нашия си начин, освобождаване от мудността в действията, от прекалената улегналост и сухотата на рутината, от страха да не загубим материални неща или пари. Удачно е за прекратяване на зависимостта от определена храна, особено от сладкиши и пикантни ястия, от прекалената отдаденост на чувствени удоволствия, от финансово, материално или емоционално разточителство и прекалено самодоволство, от зависимостта от материалния комфорт и удобствата на средата. Ако открито искаме да се освободим от егоизма си и склонността да търсим изгоди само за себе си – сега е моментът.

Време за разчупване на консервативни и ограничаващи модели на мислене и поведение, на твърде традиционалистки и дори догматични подходи в работата или в личните отношения; освобождаване от самомнението, налагането на собствената визия във взаимоотношенията, прекалената критика или обсебващото поведение.  Сега можем да се разделим със закостенели унаследени модели в живота си. Да се освободим от желанието за притежание на материални вещи, от привързаността към определени предмети, дрехи, уреди или хора, от които смятаме, че зависи нашия комфорт и удобство.

На физическо ниво подпомага лечението на болести свързани с гърлото, щитовидната жлеза, гласа и гласните струни, врата.
Активни са гърлена, коренна и чакра на слънчевия сплит. Подходяща е медитация с лице на север, заземяване и освобождаване на енергийния поток през стъпалата, ръцете, гърлото и темето. Можете да засилите процеса като използвате минерали със земен цвят  или тъмни, червеникави, сиви, зелени и черни окраски, като опушен кварц, черен турмалин, яспис, гранат, оникс, зелен и черен нефрит и др.
Тъмната луна в Телец е идеален спътник за дълбоко освобождаване.

Регистрирайте се за Медитация на себеприемането, по време на тъмна луна в Телец тук.

Алекс Ефисен

Алекс Ефисен

„Мълчана вода“ е авторски проект на Алекс, който тя създава през 2009 година и продължава надграждането му поради спецификата на самата идея. Той обединява страстта й към българските корени на езотеричните практики с холистичната философия, която подкрепя различния ракурс към духовното познание, като се фокусира върху приложимостта му в ежедневието и толерира динамиката и обновлението в съвременния процес на духовно развитие на човека.

 

Форма за контакти

За да се запишете за участие в наше събитие, моля попълнете формата по-долу, като полетата имейл и телефон са задължителни.

Ще се радваме да споделите с нас ефективни методи за медитация или успешни енергийни практики, както и всичко, което ви вдъхновява по пътя на хармоничното свързване със себе си и другите.

Ако имате въпрос относно нашите услуги, ще се радваме да Ви отговорим.