Сърдечна чакра

Елемент: Въздух

Прояви на стрес и болести: Загуба на връзка с другите, липса на любов, чувство за малоценност, мисълта, че никой не ни обича, недоволство, студенина, липса на състрадание, проблеми с кръвното и болести на сърцето.

Какво можете да направите за баланс:

Навлезете в настоящия момент. Съзерцавайте нежните розови цветове на разцъфнало дърво. Почувствайте хранителните енергии на експанзията и растежа.
 
Запалете благовоние от градински чай или мащерка. Разнесете аромата из къщата си. Почувствайте промяната на вибрациите у вас. Усетете спокойствието.
 
Използвайте перо, за да изчистите аурата си от отрицателни емоции. Прокарайте перото от главата си надолу, за да насочите енергията към земята. Завършете като „нарисувате” с перото на гърдите си едно голямо число седем.
 
Прегръщайте хората, които обичате и са ви близки. Прегръщайте също домашните си любимци, дърветата, скалите или любими предмети.
 
Използвайте благоуханни масла, за да намазвате областта на сърцето. Ментата, лавандулата и бадемът са подходящи за тази цел. Комбинирайте масла според вашето желание и си направете собствен сърдечен стимулатор.
 
Зелените ахати успокояват тази област. Халцедоните са стимулиращи. Малахитът заземява сърдечните енергии.
 
Разходете се във ветровит ден. Завъртете се в посоката, от която духа вятърът. Позволете му да ви пречисти. Усетете вятъра с гърдите си и позволете енергиите му да ви дадат яснота и подкрепа.
 
Приготвяйте ястия, които изискват пряк контакт с ръцете. Например месете хляб, приготвяйте суши, режете салата, правете сладки.
 
Експериментирайте с нови за вас материали. Усетете с дланите си различните видове текстури и отбелязвайте реакциите си.
Алекс Ефисен

Алекс Ефисен

„Мълчана вода“ е авторски проект на Алекс, който тя създава през 2009 година и продължава надграждането му поради спецификата на самата идея. Той обединява страстта й към българските корени на езотеричните практики с холистичната философия, която подкрепя различния ракурс към духовното познание, като се фокусира върху приложимостта му в ежедневието и толерира динамиката и обновлението в съвременния процес на духовно развитие на човека.

 

Форма за контакти

За да се запишете за участие в наше събитие, моля попълнете формата по-долу, като полетата имейл и телефон са задължителни.

Ще се радваме да споделите с нас ефективни методи за медитация или успешни енергийни практики, както и всичко, което ви вдъхновява по пътя на хармоничното свързване със себе си и другите.

Ако имате въпрос относно нашите услуги, ще се радваме да Ви отговорим.