Сакрална чакра

Елемент: Вода
Прояви на стрес и болести: Потиснатост, страх, задръжки, вялост, апатия, негативност, болести на пикочно-половата система, обърканост.
  • Направете лечебни бани за успокоение и зареждане: смесете ябълков оцет и английска сол и ги добавете към водата, в която се къпете, за да балансирате енергиите, да изчистите отровите и да премахнете потиснатостта. Прибавете кристали и камъни, които съответстват на чакрата.
  • Използвайте минерали като червеникавия халцедон, ясписа и ахатите, за да ви зареждат и да ви дават кураж. Родохрозитът е отличен за нарушения в половата чакра. Той носи дълбоко чувство на самоувереност и на душевен мир.
  • Изберете няколко лековити чая, като жасмин, цвят от хибискус, лайка и портокалови кори. Изпийте чая церемониално по залез слънце. Усетете успокояващото му въздействие и нежните оранжеви лъчи на залязващото слънце. Нека те лекуват нарушенията в тази област.
  • Пийте много вода. Нека блика навън.
  • Излезте на разходка в дъжда. Това балансира елемента Вода и Земя.
  • Напълнете стъклена или сребърна чаша с изворна вода. Изнесете я навън на утринните слънчеви лъчи. Нека да попие енергиите на слънцето. В чашата можете да сложите и оранжеви кристали, подходящи за сакралната чакра. При падането на нощта, изпийте чашата ритуално и с осъзнаване.
Алекс Ефисен

Алекс Ефисен

„Мълчана вода“ е авторски проект на Алекс, който тя създава през 2009 година и продължава надграждането му поради спецификата на самата идея. Той обединява страстта й към българските корени на езотеричните практики с холистичната философия, която подкрепя различния ракурс към духовното познание, като се фокусира върху приложимостта му в ежедневието и толерира динамиката и обновлението в съвременния процес на духовно развитие на човека.

 

Форма за контакти

За да се запишете за участие в наше събитие, моля попълнете формата по-долу, като полетата имейл и телефон са задължителни.

Ще се радваме да споделите с нас ефективни методи за медитация или успешни енергийни практики, както и всичко, което ви вдъхновява по пътя на хармоничното свързване със себе си и другите.

Ако имате въпрос относно нашите услуги, ще се радваме да Ви отговорим.