Ритуали по преместване в нов дом

Независимо дали говорим за покупка на ново жилище или за наемането му, преместването е добре да стане в периода на растяща луна – от новолуние до пълнолуние – което е гаранция за увеличаване на притежанията в новия дом и напредъка. Ако не е възможно да стане в периода на растяща луна, използвайте първото новолуние в новата къща, за да направите подходящ ритуал за просперитет и да осветите дома си.

Направете пречистване на новия имот преди да пренесете вещи в него. Можете да използвате окаждане с ароматни благовония, камъни и кристали, вода заредена от вас, или пък звънци и чанове.

Солта има мощна пречистваща сила. Поставете купички с едра морска сол и запалена свещ в средата на купата във всяка стая. Оставете да изгорят напълно свещите. Излезте извън стаята докато става това, като внимавате да не предизвикате пожар. После изхвърлете всички остатъци. Не използвайте купите за друго, освен за същите цели. Трябва в най-кратък срок след избора на жилището да изхвърлите и всякакви стари и непотребни вещи останали отпреди; да почистите от боклук мазето, тавана, килера и самото жилище. Докато правите това, използвайте гумени ръкавици и не пипайте с голи ръце нищо,  особено дребни метални предмети, монети, карфици, гвоздеи,  отвертки. Не задържайте предмети на предишните собственици, тъй като могат да имат негативно влияние. Изхвърлете всичко извън имота. Ако имате възможност изгорете боклука.

Можете да пречистите новия дом с огнена медитация, като визуално запалите огнена енергия във всяко от помещенията. Поканете и приятели и заедно медитирайте върху огнената стихия за прочистване на жилището. Завършете с ритуално хапване на нещо сладко, плодове или хляб.

Направете ритуал по избор с четирите елемента (огън, земя, вода, въздух), за да призовете Пазителите на дома. Те представляват същностната енергия на съответния дом или къща. Пазителите на дома задължително се почитат с дарове, за да ви помагат в ежедневието. Можете да им оставите монети, скъпоценни камъни, сребро, дребни лъскави предмети или храна и напитки. Ако на следващия ден някоя от храните или питиетата е начената, отбележете коя е и я поднасяйте поне веднъж месечно на новолуние. Пазителите на дома предпочитат да обитават мазета, тавани, но и ъглите на жилището. Не обичат да се местят мебелите. Ако желаете да видите образа им, на Великден трябва да им подарите великденско яйце, специално наречено за тях.

Когато освобождавате старата къща, оставете няколко монети в нея. Това ще донесе късмет и на вас и на следващите и обитатели. Вземете и някоя луковица на цвете или храст от стария дом и го засадете в новия за приемственост и благополучие.

Първите предмети, които ще внесете в новото жилище имат магическо значение.  Може да е хляб и сол, защото солта символизира защита и богатство, а хлябът – храната. Или пък – кошница с изобилие от плодове, зеленчуци, ядки, хляб и сирене – като символ на просперитет. За да се поддържа стабилност в новия дом, първият предмет от покъщнината трябва да е тежък, например стол или маса.

Никога не пренасяйте стара метла в новия дом, защото ще донесе лош късмет. Това не се отнася за декоративните метли и тези, които използвате с магическа цел. Щом наместите мебелите е време да омесите ритуален хляб. По него можете да гадаете как ще живеете в новото жилище.

В деня когато се настанявате в новия си дом, хвърлете шепа сол при влизането ви. Отворете прозорец, който гледа на изток /ако има такъв/, за да предпазите дома от разрушения от стихии. Ако имате домашен любимец – нека той пръв прекрачи прага. Ако нямате – вземете назаем от съседите. Домашните пазители много обичат котките.

За да се настроите към енергиите в новия си дом и за да хармонизирате вашия нов живот там, запалете бяла свещ и ароматно благовоние и медитирайте в тишина и усамотение. Усетете атмосферата на новото жилище, обходете го мислено и му пожелайте нещо, кажете му какво бихте искали да бъде и визуализирайте живота си в него, такъв какъвто бихте желали да бъде.

Ако имате направени талисмани и амулети за предишния си дом, най-добре е да ги заровите в близост около него или да ги подарите на природата, а за новия – да си направите нови. Например можете да украсите ръчно с декорация или рисунка малка кратунка, естествен камък, глинена купа или саксия. Нарисувайте защитни символи или руни.

Трябва да направите прочистване и на старата къща преди да я напуснете, за да я оставите в покой, като разпръснете енергиите, които са направили стария ви дом наистина ваш, докато сте го обитавали. Благодарете му. Такъв ритуал бележи края на вашето пребиваване. Можете символично да изметете старата къща, като мислено се сбогувате с нея. Можете да направите също един кулинарен ритуал за напускането на старата обител, като предварително сте прочистили енергийно мястото. Омесете хляб или курабийки във формата на къща. Докато месите тестото, изпратете му мисли за сбогом и благодарност за хубавите мигове и подслона. Хляба или курабийките трябва да изпечете и хапнете в старата къща. Така ще вземете и част от вибрациите и късмета, който сте имали в нея.

Вижте още Защита на дома

Автор: Алекс Ефисен

Алекс Ефисен

Алекс Ефисен

„Мълчана вода“ е авторски проект на Алекс, който тя създава през 2009 година и продължава надграждането му поради спецификата на самата идея. Той обединява страстта й към българските корени на езотеричните практики с холистичната философия, която подкрепя различния ракурс към духовното познание, като се фокусира върху приложимостта му в ежедневието и толерира динамиката и обновлението в съвременния процес на духовно развитие на човека.

 

Форма за контакти

За да се запишете за участие в наше събитие, моля попълнете формата по-долу, като полетата имейл и телефон са задължителни.

Ще се радваме да споделите с нас ефективни методи за медитация или успешни енергийни практики, както и всичко, което ви вдъхновява по пътя на хармоничното свързване със себе си и другите.

Ако имате въпрос относно нашите услуги, ще се радваме да Ви отговорим.