НОВОЛУНИЕ В ТЕЛЕЦ И БЛИЗНАЦИ

Нови идеи свързани с дома и бита, с неговата функционалност, удобство и лукс
Луната е в знака Телец. Елемент Земя. 
Днес инициативите и новите начинания ще имат малко по-муден, по-стабилен, задълбочен и материален характер, поне в първите часове от новолунието, което впоследствие ще се промени и енергията в края на деня ще стане по-динамична, по-лека и подвижна, ориентирана към многообразие от идеи, срещи с хора, разговори, комуникации и кратки пътувания.
Ако използвате силите на самото новолуние в Телец, може да си помогнете в реализацията на нови идеи свързани с дома и бита, с неговата функционалност, удобство и лукс. Може да помислите за ново обзавеждане или подновяване на кухненския или градинския инвентар. Всички дейности свързани с готварство и грижа за прехраната, уюта и сигурността на близките ви ще се увенчаят с успех. Подходящо е за започване на инициативи, които изискват отговорност, устойчивост, търпение и упоритост, такива които ще имат по-бавен и по-дълъг цикъл на развитие и трябва да устоят на превратностите на времето.
 

Но ако вашите нови начинания са в областта на комуникациите (на всички нива) – започнете ги когато новолунието навлeзe в Близнаци. Подходящо е за проекти, свързани с писане, общуване, забавление, споделяне и разпространение на идеи, потоци и движение на средства, учене, гъвкавост, бързина и флуидност на информацията.

Ако днес зациклите в някакъв спор или се чувствате стагнирани – изчакайте вечерта и тогава потокът от разнообразие и лекота в смяната на гледните точки на Близнаци ще ви даде енергия да преодолеете препятствията на по-бавното и консервативно излъчване на Телеца. Внимавайте обаче с повърхностните действия, те могат да ви подведат, скривайки от погледа сърцевината на нещата. Ако търсите основи, стратегия, реализъм и стабилни позиции, то започнете още от рано сутринта, когато енергията е подходяща за това.

Като цяло денят на новолунието е позитивен и жизнерадостен, но може да бъде и на противоположностите – сигурност, традиционност, задълбоченост и упоритост, а после динамика, разнообразие, променливост и адаптивност. Важно е да знаете кога коя енергия да изберете за своите дела.

Докато луната е в Телец
, качеството на деня е студено, земно, статично, свързано с реалността. Чувството за хлад е засилено. Цветът е наситено син. Активна е гърлена чакра. Чувствителни са щитовидната жлеза, гърлото, сливиците, челюстта, ларинкса, ушите, врата и раменете. Пазете се от простуда на гърлото и схващане на врата, има опасност от пресипване на гласа и болки в ушите. Масажът на тила и раменете е много благотворен днес. Избягвайте всякакви интервенции в тези области обаче, освен ако не са спешни. Също избягвайте операции на сливиците в дни на Телеца и Овена. Ако имате проблем с гърлото – билковите чайове днес са особено лековити – сварете си отвара от резене, черен бъз, лайка, мента, иглика или градински чай. При възпаление на ушите – капнете няколко топли капки масло от жълт кантарион и наложете топъл компрес с лайка външно. При проблеми с щитовидната жлеза, можете да пиете чай от коприва (при намаляваща луна, т.е. дните преди новолунието, които също са в Телец), или по една чаша дневно отвара от мокреш (при нарастваща луна).

Когато луната навлезе в Близнаци
, качеството на деня става светло, искрящо, въздушно, а енергията подвижна, променлива, свързана с мислите. Цветът е светлосин до бял. Активни са сърдечна чакра, гърлена чакра и чакра на третото око. Чувствителни са раменете, ръцете и дланите, а също и белите дробове. Масажът е много благотворен на тези места. Ако страдате от студени ръце – разтъркайте ги внимателно и помислете какво в живота ви се изплъзва и не успявате да държите здраво. Не натоварвайте раменете. Избягвайте да стоите на течение. Може да се обадят ревматични болки поради промяната на времето в този период. Дихателните упражнения могат да са много полезни за белите дробове в дните на Близнаци. Подходящи са чайове от черен бъз, сладка папрат, бреза, жълт кантарион, коприва, розмарин, обикновен пелин (ревматични болки), бръшлян, лечебна ружа, липа, глухарче, теснолист жиловлек, мащерка, жълт кантарион (бронхит).

Мъдростта на елемента Земя
се изразява в практичност, търпение, подреденост, приложно знание, преподаване, знание от символите, ритуали, церемонии за придобиване на мъдрост, използване на магия за ежедневни дела, физически труд, управление на пари и притежания. Посоката, с която се свързва Земята е Север. Подходящи са медитации, които се изпълняват с лице на север и включват заземяване за баланс, зареждане или пречистване. Можете да използвате скъпоценни камъни с кафяв, матов, черен, зелен или тъмносин цвят – опушен кварц, черен турмалин, оникс, обсидиан, авантюрин, малахит, диоптаз, червено-кафяв яспис, а също и глина, купа с чернозем, речни камъни, сол или желязо.
В новолуние в Телец можете да направите успешен ритуал за сбъдване на желания, свързани с материалната страна на живота, както и с волята, устойчивостта и реализма. Вземете семена от любимо цвете или растение, или малко растение за разсад и го засадете. Докато го засаждате му пожелайте да ви помогне в реализацията на вашите намерения. Всеки път когато поливате растението визуализирайте вашето желание.
Можете също да нарисувате символи, руни или талисмани върху естествени плоски камъни. Докато рисувате визуализирайте и изпращайте своята енергия към камъка. След като изсъхне носете камъка (ако е малък) със себе си или го сложете в спалнята си, където ще е постоянно пред погледа ви.
 
Мъдростта на елемента Въздух се изразява във вдъхновението, творческите идеи, озарението, предсказването, осъзнаването, вниманието, умствената работа, разширяването на кръгозора, самоизследването, бързия интелект. Посоката, с която се свързва Въздуха е Изток. Подходящи са медитации с лице на изток, за осъзнаване и творческо стимулиране, за писателско вдъхновение, за предсказания, просветление, а също и за фокусиране на вниманието. Използвайте светли и прозрачни скъпоценни камъни, също жълти, златни, тюркоазено-сини – бял флуорит, лунен камък, тюркоаз, кристали, лазурит, прозрачен топаз, циркон, жълт кехлибар.
В новолуние в Близнаци можете да напишете вашето желание на светлосин лист хартия и да направите кратка медитация върху това, което искате. Отдайте се на изписване на думите красиво, с цветни моливи или пастели. Наслаждавайте се на творческия си нюх в избора на цветове и вида на хартията. Запалете благовоние от канела, карамфил и розмарин или градински чай и мента докато медитирате. После приберете листа на сигурно място. Когато луната навлезе в Лъв, изгорете листа в огнеупорен съд и визуализирайте сбъдването на вашето желание.


Внимание
: Периодът 24 часа преди новолуние е Тъмна луна и не е подходящ за взимане на решения и нови начинания. Използвайте Тъмната луна в Телец, за да се освободите от излишни и ненужни предмети от дома или офиса си – буквално да изхвърлите боклуците. Също може съзнателно да се отървете от догматични схващания, които ви пречат. Можете да направите медитация в гърлена чакра за лечение на болести свързани с органи в областта на гърлото или за осъзнаване на модели на себеизразяване.

Алекс Ефисен

Алекс Ефисен

„Мълчана вода“ е авторски проект на Алекс, който тя създава през 2009 година и продължава надграждането му поради спецификата на самата идея. Той обединява страстта й към българските корени на езотеричните практики с холистичната философия, която подкрепя различния ракурс към духовното познание, като се фокусира върху приложимостта му в ежедневието и толерира динамиката и обновлението в съвременния процес на духовно развитие на човека.

Форма за контакти

Ще се радваме да споделите с нас ефективни методи за медитация или успешни енергийни практики, както и всичко, което ви вдъхновява по пътя на хармоничното свързване със себе си и другите и изявява вашата енергийна същност.

Ако имате въпрос относно нашите услуги, ще се радваме да Ви отговорим.Използвайки този формуляр, вие се съгласявате със съхраняването и обработката на данните от този уебсайт.Използвайки този формуляр, вие се съгласявате със съхраняването и обработката на данните от този уебсайт.Използвайки този формуляр, вие се съгласявате със съхраняването и обработката на данните от този уебсайт.