Новолуние в Рак

Светът на чувствата
Светът на чувствата

Новолунието настъпва на 17 юли 2023 в 21:31 ч. Луната е в Рак. Елемент Вода. 

Особеността на този транзит на пръв поглед изглежда нетипична за темата на Рака – различни теории, факти и разбирания са обект на проекция днес. Проекциите са по темата чувства, дом и семейство. И още по-точно – каква метаморфоза ни очаква, ако сме добре подготвени, ако знаем детайлите в подробности. Ще можем да го наблюдаваме навсякъде в ежедневието – всеки ще ни предлага факти, данни и детайли, за да предприемем действие въз основа на тях. Новолунието днес показва, че действие или изразяване може да се предприеме, обаче, едва когато детайлите са изпипани докрай, колкото и съблазнително да изглежда промяната и трансформацията в семеен план.

Новолунието в Рак предразполага към чувствени и емоционални колебания с голяма амплитуда. Съпричастност, вълнения, настроения и въображение ще се преплитат неудържимо и могат да ви извадят от баланс. Тези чувства са дълбоко скрити, невидими или потиснати, от миналото, пречупени през настоящия момент… Импулсът да се проявят може да е болезнен, да ви обезпокои или да ви хвърли в паника. Все пак ще усетите, че има една здравословна граница, която ще каптира настроенията и ще ви позволи да ги отработите без да се чувствате оголени – обкръжението на семейството и дома и на най-близките ви хора.

Ако семейното огнище е ваша все още несбъдната мечта – може да ви споходи непреодолимо желание да направите крачка в тази посока, но не бързайте, ако партньорът ви не е на същото мнение. Днес не е ден на разумните решения, а тези, които идват спонтанно – може да не са вашите. Всяка метаморфоза, свързана с дома и семейните отношения, трябва да стъпи на добре преценени детайли.

Ще имате желание за прибиране „у дома”, дори и да не сте типичния домошар. Ще ви се прииска да се отдадете на кулинарни изкушения, особено сладкиши, но не прекалявайте с яденето – то не може да запълни емоционалните празнини. Спомени от детството могат да ви разчустват и да ви върнат години назад в преживявания, когато сте се чувствали обичани и закриляни. Може да почувствате нужда да простите на майка си, на децата си и на себе си, най-вече – в отношенията с тях.

Копнежът за интимност е нож с две остриета – внимавайте да не сте твърде под влияние на въображението и емоциите си тези дни. Интимността не може да замести сигурността и нуждата от стабилност в отношенията. Романтичните натури ще имат възможност да поднесат най-изисканите чувствени дарове на своите любими хора. Време за истинска грижа за дома и интериора – ще обърнете внимание на дребните детайли в него, които внасят уют, топлина и комфорт и ви свързват силно с традициите на фамилията. Ден на връзката родител-дете и на връзката с предците и рода.

Качеството на деня на новолуние в Рак е хладно и влажно, цветовете са светло зелен, синьозелен, резеда. Засилено е чувството на безпокойство. Чувствителни са белите дробове, черния дроб, стомаха и жлъчката. Избягвайте да натоварвате гърдите. Спете повече. Проявявайте умерена активност или предприемете разходки пеша или кратки пътувания. Подходящи са процедури за прочистване на черния дроб и жлъчката чрез лечебно гладуване (след консултация със специалист) или консумация на пресни плодове и плодови сокове. След новолунието усвояването на веществата се засилва. Можете да си направите плодов коктейл от изцедени червено цвекло, лимон и ябълки, като допълните менюто с чай от корен от глухарче и коприва. Тези билки са идеални за прочистване на черния дроб и жлъчката.

Мъдростта на елемента Вода се изразява чрез: вътрешното проникновение, сънуването, емоциите, чувствата, интроспекцията, шаманските пътешествия, превес на женските енергии, интуицията, гъвкавостта, изцелението, нежното лечение с неинвазивни методи.

Подходящи са медитации за лечение и такива за подобряване на лични и семейни взаимоотношения, взаимоотношения с майката, родителите и предците. Активни са чакрата на слънчевия сплит, сърцето и полова чакра. Можете да използвате скъпоценни камъни като: зелен и жълт авантюрин, зелен турмалин, жадеид, изумруд, аквамарин, син флуорит, кехлибар. Застанете с лице на Запад и по възможност близо до естествен воден източник – езеро, река, поток, море и предприемете пътешествие навътре към лоното на чувствата, които бушуват у вас. Изцелителната енергия на Водата ще ви помогне да отмиете стари наслоявания и да достигнете до същината на преживяното.

Внимание: периодът 24 часа преди новолуние е Тъмна луна и не е подходящ за взимане на решения и нови начинания. Използвайте Тъмната луна в Рак, за да се освободите от заблуди, зависимости и травми, свързани с фамилията или традициите на рода.

Изцелителни фрази за периода: Аз съм в равновесие. Аз съм защитен. Аз съм в лечебното пространство. Аз съм завършен. Аз съм себе си.

 

Алекс Ефисен

Алекс Ефисен

„Мълчана вода“ е авторски проект на Алекс, който тя създава през 2009 година и продължава надграждането му поради спецификата на самата идея. Той обединява страстта й към българските корени на езотеричните практики с холистичната философия, която подкрепя различния ракурс към духовното познание, като се фокусира върху приложимостта му в ежедневието и толерира динамиката и обновлението в съвременния процес на духовно развитие на човека.

 

Форма за контакти

За да се запишете за участие в наше събитие, моля попълнете формата по-долу, като полетата имейл и телефон са задължителни.

Ще се радваме да споделите с нас ефективни методи за медитация или успешни енергийни практики, както и всичко, което ви вдъхновява по пътя на хармоничното свързване със себе си и другите.

Ако имате въпрос относно нашите услуги, ще се радваме да Ви отговорим.