Мога да медитирам

Ден на отворените врати

Да четеш за медитацията е интересно, да говориш за нея – въздействащо, но да медитираш е възможно само ако опиташ на практика.

Каним ви на Ден на отворените врати в студио Мълчана вода – креативно пространство за медитация и себепознание.

В рамките на два часа ще имате възможност да практикувате медитация, да споделите опит и да дискутирате по темата. Събитието ще има уводна част, практическа медитация и време за въпроси и споделяне.

Повече за медитациите на Мълчана вода можете да прочетете тук.

За кого е това събитие

Вратите са отворени за всички, които обичат медитацията и са над 18 години. Подходящо е както за начинаещи, така и за напреднали в медитативната практика. Ако сте любопитни да видите какъв е ефектът от медитацията за вас или пък вече сте идвали на медитация на Мълчана вода и искате да се насладите отново на добрата практика – добре сте дошли!

Кога и къде

На 30 май от 18 до 20 часа.

Студио Мълчана вода, София, ул. Париж 7

Какъв е процесът
Медитацията е водена с глас от начало до край. Инструкциите са кратки и ясни и плавно превеждат състоянието на ума от будно към релаксирано и дълбоко медитативно.
 
Започваме с дихателна практика, която цели да отпусне тялото и да успокои ума, като го концентрира върху телесната ни енергия. Без прекъсване, постепенно се преминава към визуализации в енергийните центрове на тялото, фокусирайки ума върху тях, като ангажира мисловната енергия в работа с естествените енергийни потоци в тялото и така осигурява по-дълбоко медитативно ниво. В последната част оставаме в собствената си аура в тишина и позволяваме индивидуалното разгръщане на процеса за всеки от нас.
 
Излизането от медитацията е съвсем плавно и дава необходимото време за връщане към обичайното състояние на тялото и ума. След което имаме време за споделяне и въпроси.
 
Какви са ползите от медитацията
 • Да релаксираме лесно тялото и ума;
 • Да подобрим паметта, фокуса и концентрацията си;
 • Да повишим интуицията, самосъзнанието и самочувствието си;
 • Да подобрим здравословното си състояние;
 • Да развием активността на лявата /творческата/ мозъчна половина и да създадем по-креативен и по-цялостен подход към реалността;
 • Да балансираме двете мозъчни полукълба;
 • Да се свързваме с по-дълбоките нива на нашата същност;
 • Да постигаме желаните цели;
 • Да намираме креативни и подходящи за нас начини за решаване на житейски проблеми;
 • Да работим върху взаимоотношенията си с близки и колеги;
 • Да въздействаме пряко върху обкръжаващата ни среда.
Водещ

Алекс Ефисен е инструктор по медитация с над 20 години практика във воденето на медитация в група в различни формати, вкл. обучителни, за треньори, за бизнеса и други.
Алекс ще подпомага процеса и ще се грижи за неговото гладко и ефективно провеждане, така че да има добавена стойност за всички участници в него.
Повече за Алекс можете да прочете тук.

Регистрация

Входът е свободен, но ако желаете да участвате трябва да се регистрирате чрез формата за контакти по-долу. Регистрацията е валидна до 29 май включително. Участието ви ще бъде потвърдено на имейла, с който се регистрирате. Местата за това събитие са ограничени. Оптимален брой участници са между 7 и 15 човека. Събитието ще се състои само при този диапазон на участие.

Не се изисква специално облекло, но е добре да се чувствате удобно в дрехите си.

Ако имате допълнителни въпроси, моля отбележете ги в полето на формата за контакт по-долу.

Очакваме ви!

Алекс Ефисен

Алекс Ефисен

„Мълчана вода“ е авторски проект на Алекс, който тя създава през 2009 година и продължава надграждането му поради спецификата на самата идея. Той обединява страстта й към българските корени на езотеричните практики с холистичната философия, която подкрепя различния ракурс към духовното познание, като се фокусира върху приложимостта му в ежедневието и толерира динамиката и обновлението в съвременния процес на духовно развитие на човека.

 

Форма за контакти

За да се запишете за участие в наше събитие, моля попълнете формата по-долу, като полетата имейл и телефон са задължителни.

Ще се радваме да споделите с нас ефективни методи за медитация или успешни енергийни практики, както и всичко, което ви вдъхновява по пътя на хармоничното свързване със себе си и другите.

Ако имате въпрос относно нашите услуги, ще се радваме да Ви отговорим.

   Използвайки този формуляр, вие се съгласявате със съхраняването и обработката на данните от този уебсайт.   Използвайки този формуляр, вие се съгласявате със съхраняването и обработката на данните от този уебсайт.    Използвайки този формуляр, вие се съгласявате със съхраняването и обработката на данните от този уебсайт.