Медитация Освобождаване на емоциите

Периодът е тъмна луна и е израз на вглъбяване и въздържание, всички промени протичат скрито. По време на стопяването на луната можем да ползваме нейната огромна сила за пресяване и отхвърляне на ненужното от живота си или пък да се престрашим да пуснем да си отиде нещо или някой, който е приключил взаимоотношенията си с нас, който дори е напуснал физическия свят. Затваряне на цикъла, това което е започнато е време да се приключи.

Луната е във Везни. Елемент Въздух.

При луна във Везни можете да се поставите на мястото на другия. Да видите двете страни на един проблем, да разбирате гледната точка на опонента, да проявявате дипломатичност когато се налага. Ще ви се удава да изслушвате, да сте емпатичен и да разбирате потребностите на човека срещу вас. Общуването е тема на деня.

По-лесно можете да възстановите равновесието в отношенията с половинката си или да проведете удовлетворяващ и за двете страни диалог с професионалния си партньор, като запазите добрия тон и обноски и вземете разумно решение, абстрахирайки се от чувствата. 

Подходящи теми за работа са: управление на  компромисите във взаимоотношенията, отстояване на себе си, преодоляване на колебливостта, даване и получаване на подкрепа, умение за адаптиране в колектив или принадлежност към дадена група; Развиване на медиаторски умения и модериране, разрешаване на конфликти, постигане на вътрешно спокойствие и хармония, предвидливост, находчивост, дипломатичност и баланс в действията и взаимоотношенията, намиране на разумни решения,  без пренебрегване на собствените потребности. 

Тъмната луна във Везни е подходяща за разтоварване от стреса и освобождаване от емоционални изблици. Възстановява баланса чрез елиминиране на излишъците. Действа свиващо, намаляващо, разтварящо, изчистващо и защитаващо.

В здравословен план енергията на Везни управлява таза и тазобедрените стави, бъбреците и пикочния мехур. 

Медитацията е с цел дълбоко навлизане в себе си, осъзнаване, приемане, приключване, сбогуване, отказване, мълчание.

Използват се методите на релаксацията, визуализацията и концентрацията, както и работа с енергийните центрове-чакри. Техниките улавят енергията на рационалната мисъл и я свързват с тази на тялото, като по този начин се постига лек и естествен преход към по-дълбоки нива на ума и медитативно състояние.

 
 
Алекс Ефисен

Алекс Ефисен

„Мълчана вода“ е авторски проект на Алекс, който тя създава през 2009 година и продължава надграждането му поради спецификата на самата идея. Той обединява страстта й към българските корени на езотеричните практики с холистичната философия, която подкрепя различния ракурс към духовното познание, като се фокусира върху приложимостта му в ежедневието и толерира динамиката и обновлението в съвременния процес на духовно развитие на човека.

 

Форма за контакти

За да се запишете за участие в наше събитие, моля попълнете формата по-долу, като полетата имейл и телефон са задължителни.

Ще се радваме да споделите с нас ефективни методи за медитация или успешни енергийни практики, както и всичко, което ви вдъхновява по пътя на хармоничното свързване със себе си и другите.

Ако имате въпрос относно нашите услуги, ще се радваме да Ви отговорим.