Медитация при Тъмна луна в Близнаци

Медитация в малка група, водена с глас*

Тъмната луна /времето от последна четвърт до новолуние/ е особен и интензивен период на очистване, пускане, приключване, спиране и сбогуване. Но също така е подходящ за дейности, които са към края си и които искат особено внимание при завършването си, включително сила или защита.

Активни са трето око и гърлена чакра.

Енергията при Тъмна луна в Близнаци е подвижна, променлива, свързана с умствените процеси. Подходящо е за концентрация при учене и логически анализ, за разбиране и приемане на различни гледни точки, за постигане на умиротворение на ума, наблюдателност и приемане на момента, както и за изчистване на отношенията с братя, сестри и съседи.  

Тъмната луна в Близнаци способства за ефективно приключване на процесите на общуване на всички нива, като позволява да наблюдавате другия и себе си надличностно, да проявявате благосклонност към чуждата гледна точка, като същевременно оставате свързан със своята позиция и я отстоявате. Ако искате да подобрите своите подходи в комуникацията си, да бъдете остроумни, наблюдателни и прецизни, с лекота да говорите и изслушвате, без нервност или нерешителност, като се откажете от лоши навици в общуването, сега е моментът. Тъмната луна в Близнаци способства и умението за мълчание. Също стимулира вътрешната тишина и обръщането на ума навътре към самия себе си. Периодът е подходящ за саморефлексия и самоанализ.

Тъмната луна в Близнаци може да ви помогне при завършване, прецизиране и анализиране на дейности свързани с обучение, писане, говорене, изслушване, преподаване и интелектуален труд, а също и с намиране на източници на фактическа информация, работа по печатни издания, интернет и кратки пътувания.

Времето е подходящо за изчистващи процедури – физически, ментални и духовни. Сега можем да използваме лунната енергия, за да се освободим от излишни килограми, от вредни навици, от тягостни взаимоотношения, страхове или негативизъм. Можете да погледнете във вашата сенчеста страна и да поработите с вътрешните си демони.
 
Диетата в дните на Тъмна луна е изключително силно пречистваща и спомага за ефективно редуциране на теглото.

В здравословен план може да се повлияят ръцете, китките и раменете, както и белите дробове, дишането и нервната система. Лечебни процеси, свързани с изчистване и отпускане на тези органи и системи са изключително ефективни по това време.

 

Медитацията е с цел дълбоко навлизане в себе си, осъзнаване, приемане, приключване, сбогуване, отказване, мълчание.

* Медитацията продължава около един астрономически час, плюс време за споделяне.

Използват се методите на релаксацията, визуализацията и концентрацията, както и работа с енергийните центрове-чакри. Техниките улавят енергията на рационалната мисъл и я свързват с тази на тялото, като по този начин се постига лек и естествен преход към по-дълбоки нива на ума и медитативно състояние.

Алекс Ефисен

Алекс Ефисен

„Мълчана вода“ е авторски проект на Алекс, който тя създава през 2009 година и продължава надграждането му поради спецификата на самата идея. Той обединява страстта й към българските корени на езотеричните практики с холистичната философия, която подкрепя различния ракурс към духовното познание, като се фокусира върху приложимостта му в ежедневието и толерира динамиката и обновлението в съвременния процес на духовно развитие на човека.

 

Форма за контакти

За да се запишете за участие в наше събитие, моля попълнете формата по-долу, като полетата имейл и телефон са задължителни.

Ще се радваме да споделите с нас ефективни методи за медитация или успешни енергийни практики, както и всичко, което ви вдъхновява по пътя на хармоничното свързване със себе си и другите.

Ако имате въпрос относно нашите услуги, ще се радваме да Ви отговорим.