Медитация Оригиналният реформатор

Фазата е намаляващата луна и подпомага процеса на приключване и финализиране на дейности, които са към своя край, като свива енергията и я ориентира към завършек. Периодът е подходящ за довършване, приключване, намаляване, подобряване чрез отнемане, свиване, фокусиране.

Луната е във Водолей. Елемент Въздух.

Намаляваща луна във Водолей изведнъж ще наложи желание да се разделим с обикновеното и рутинното в живота. Ще погледнем нещата през нашите идеали, убеждения и принципи и ще поискаме да приложим нови подходи към тази визия – необикновени и нетрадиционни, и с фокус върху освобождаване от старото. Сега е време за ъпгрейд чрез реформи, които прилагат рационализация на всички нива. За такъв подход се иска смелост, нестандартност и доверие в бъдещето. Сега можем да изразим нашия скрит гений по начин, който да ни придвижи напред в личното ни поле на действие.

Може да се впуснем в обществена дейност, социални дела, наука или изкуство, като същевременно се стремим да попълним празнини в проектите си, коригираме и оптимизираме вече започнати неща. Ще търсим истината или ще искаме, ако не да извършим сами, то поне да участваме като фактор в значима обществена промяна и прогрес.

Водолеят ще ни вдъхновява за работа с групи, приятелски кръгове, обществени дела, оригинални идеи, идеалистични цели, множество контакти и дейности в сферата на духовното, както и дейности свързани с глобални мрежи, високите технологии, интернет и комуникациите.

Няма да ни харесват ограниченията от какъвто и да е вид. Има риск да се окажем твърде дистанцирани от реалността. Ще преследваме мечтите си, особено ако са с ореола на служене на човечеството или пък разкриват дълбокия скрит механизъм на случването на нещата.

Подходящо е да се освободим от натрапчиви мисли, лоши навици или да напуснем хора, групи или общества, с които не намираме вече връзка.

Намаляващата луна във Водолей помага също да преодолеем страха от ангажиране и близост, консерватизма и сдържаното поведение. Помага да сме отворени към чуждо мнение и алтернативи в подходите.

В здравословен план енергията на Водолей управлява на глезените и прасците, схващанията, спазмите, крампите, разширените вени и циркулацията на кръвта.

Медитацията е с цел дълбоко навлизане в себе си, осъзнаване, приемане, приключване, сбогуване, отказване, мълчание.

Алекс Ефисен

Алекс Ефисен

„Мълчана вода“ е авторски проект на Алекс, който тя създава през 2009 година и продължава надграждането му поради спецификата на самата идея. Той обединява страстта й към българските корени на езотеричните практики с холистичната философия, която подкрепя различния ракурс към духовното познание, като се фокусира върху приложимостта му в ежедневието и толерира динамиката и обновлението в съвременния процес на духовно развитие на човека.

 

Форма за контакти

За да се запишете за участие в наше събитие, моля попълнете формата по-долу, като полетата имейл и телефон са задължителни.

Ще се радваме да споделите с нас ефективни методи за медитация или успешни енергийни практики, както и всичко, което ви вдъхновява по пътя на хармоничното свързване със себе си и другите.

Ако имате въпрос относно нашите услуги, ще се радваме да Ви отговорим.