Медитация на Трансформацията и свободата

Медитацията ще се състои на 10 февруари 2024 от 19.00 ч. в София.

Енергията на тази медитация ще ви помогне да изразите принципите си, личната си мотивация и свободолюбието си, както и да бъде приложена в дейности свързани с общности, групи за личностно развитие, глобални мрежи, високи технологии, интернет и комуникациите. Акцентът днес пада върху това да знаеш кой и какво е нужно, за да се поддържа или преструктурира една общност.

Време за гениални и новаторски идеи как светлото бъдеще може да се случи. Това се отнася за всяка една важна област от вашия живот – от работа, проекти и изобретения, до взаимоотношения и контакти с приятели и по-широки кръгове от хора. Ако сте уморени от рутината и безсмисления разход на енергия за дадена работа, ако виждате недостатъци в организационната структура и култура на дадена общност, може да се фокусирате върху технологии, иновации и рационализации, които да променят това.

Фазата е Новолуние. Луната е в знака Водолей. Елемент Въздух.

Нестандартното и общоприетото. Ако това е ваша контрадикция в живота, то може да я балансирате успешно при луна във Водолей. Имате нужда да мислите „извън кутията”, да следвате по-нестандартен подход в работата или обратно, да редуцирате твърде абстрактните, революционни и ексцентрични концепции – използвайте тази енергия във ваша полза, там където е необходимо.

Водолеят представлява братството, равенството и демокрацията. Той управлява приятелските връзки и тези с общността. Затова ако искате да подобрите обществените и приятелските си взаимоотношения, сега е моментът. Тъй като е новолуние, то по-скоро е удачно да създадете нови или да трансформирате стари връзки с оглед демократичността, качеството им и удовлетворението, което ви носят. Направете преглед на кои хора, групи и общества помагате и преоценете ефективността и смисъла на вашата помощ.

Можете да се отървете от остарели модели на мислене, от назадничави подходи и методи и упадъчни традиции, които вече не ви вършат работа. Силата на периода е в освобождението. Освободете се от рутината, от ограниченията, от остарялото. И уважавайте реформите.

Заложете на свободата. Свободата да бъдете себе си, свободата да критикувате без последствия, свободата да мислите извън рамките на допустимото, свободата да предизвиквате промяна.

Ако смятате, че проявявате твърде много чувства и емоции, можете да редуцирате и тях или можете да ги пренасочите натам където виждате нов смисъл. За Водолея всички хора са равни. В този смисъл по-добре е да се фокусирате върху взаимодействията ви в група, отколкото индивидуално.

Енергията днес помага също да преодолеете страха от ангажиране и близост, консерватизма и сдържаното поведение, както и да се сбогувате с предразсъдъците; да сте отворени към чуждо мнение и алтернативи в подходите.

В здравословен план Водолей управлява глезените и прасците, схващанията, спазмите, крампите, разширените вени и циркулацията на кръвта.

Медитацията е с цел дълбоко навлизане в себе си, осъзнаване, фокусиране, трансформиране, подобряване чрез изследване.

Може да си донесете кристали, бижута или малки предмети от естествен материал за зареждане по време на медитацията.

 

Кога: 10 февруари от 19.00 до 21.00 ч.

Къде: София, частна локация.

Вход: 25 лв.

Водещ: Алекс Ефисен

За информация и регистрация използвайте формата за контакти по-долу, като оставите и телефон за връзка. Местата са ограничени и предварителното записване е задължително. Моля потвърдете вашето участие до 8 февруари. На посочения от вас имейл ще получите потвърждение за регистрация и локация.

 

Как протича медитацията

Започваме с кратък увод за фазата на луната и други значими транзити, какви са особеностите на енергетиката на деня, които можем да използваме, за да подкрепим личния си процес и чисто житейски въпроси от ежедневието.

След това преминаваме към същинска медитация, която продължава около 55 минути. Медитацията е водена с глас от начало до край. Инструкциите са кратки и ясни и плавно превеждат състоянието на ума от будно към релаксирано и дълбоко медитативно.
Започваме с дихателна практика, която цели да отпусне тялото и да успокои ума, като го концентрира върху телесната ни енергия. Без прекъсване постепенно се преминава към визуализации в енергийните центрове на тялото, фокусирайки ума върху тях, като ангажира мисловната енергия в работа с естествените енергийни потоци в тялото и така осигурява по-дълбоко медитативно ниво.

След плавно излизане от процеса на медитация имаме време за споделяне и въпроси, ако са възникнали такива.

Медитацията се води от опитен треньор с над 25 години практика.

 

Алекс Ефисен

Алекс Ефисен

„Мълчана вода“ е авторски проект на Алекс, който тя създава през 2009 година и продължава надграждането му поради спецификата на самата идея. Той обединява страстта й към българските корени на езотеричните практики с холистичната философия, която подкрепя различния ракурс към духовното познание, като се фокусира върху приложимостта му в ежедневието и толерира динамиката и обновлението в съвременния процес на духовно развитие на човека.

 

Форма за контакти

За да се запишете за участие в наше събитие, моля попълнете формата по-долу, като полетата имейл и телефон са задължителни.

Ще се радваме да споделите с нас ефективни методи за медитация или успешни енергийни практики, както и всичко, което ви вдъхновява по пътя на хармоничното свързване със себе си и другите.

Ако имате въпрос относно нашите услуги, ще се радваме да Ви отговорим.