Лятно слънцестоене

Медитация и ритуал

Медитация и ритуал на Лятното слънцестоене ще се състои на 21 юни от 19.30 ч. в София.

Лятното слънцестоене е изключително мощен магичен период, подходящ за предсказателни, трансформиращи и планиращи дейности. Луната е нарастваща, в знака Лъв, и е благоприятна за реализация на вече започнати проекти, за допълнителен тласък и сила, за да се сбъднат и проявят. Елемент огън, подчертана Ян енергия. Време за блясък, щедрост, слава и мощ; време за светлина, празнуване и изобилие, съзидание и /огнени/ пърформанси.

С луната в Лъв ще дойде желанието и смелостта за големите инициативи; както и подчертано влияние при публични изяви. Подкрепя творчеството и сценичните умения, кариерата, управлението, лидерството. Сега е моментът да направите медийна или друга обществена изява, където да представите успешно под светлината на прожекторите свои творби или дейности и да оберете овациите на публиката. Бъдете щедри, великодушни и благосклонни, но се пазете от разточителство, високомерие, твърде много лустро и лицемерни приятелства. Поемайте умерени рискове. Идеите ви днес ще се приемат добре. Не забравяйте, че спектакълът на живота е истинският спектакъл.

Подходящо е да работите с деца и да се забавлявате заедно с тях, а също и да ги чуете какво имат да ви кажат – може да ви разкрият тайни от техния свят. Бъдете толерантни и търпеливи, ако ви провокират.

 
Активни е сърдечна чакра. Изключително мощни днес ще са огнените и слънчевите визуализации – можете да ги използвате за цялостно зареждане, за активиране на жизнената и творческата енергия, както и за лечение и трансформации на негативи. Ако ви допада, използвайте вибрациите на „огнени помощници”, като например запален огън на открито или в огнище, директна слънчева енергия или червени полускъпоценни камъни, като: рубин, карнеол, червен халцедон, гранат. Луната в Лъв подпомага себеизразяването и отстояването на личните възгледи. Свържете се с качества като благородство, чест, уважение, откровеност, респект, сърдечност, независимост, отговорност, воля.
 

Елементът Огън, който се свързва и с Лятното слънцестоене, носи енергичност, креативност, напрежение, импулсивност, преобразяване. Апогей на мъжката ян енергия, дълбока връзка със себе си, с вътрешния огън и разбирането на това кой съм аз. Лятното слънцестоене е точното време за насочване и канализиране на енергията в желаната от нас посока и цел. Сега е и времето за гадаене, наричане и изработване на защитни амулети.

В здравословен план чувствителни са сърцето и кръвоносната система като цяло. Възможно е да се покачи кръвното налягане.

Лятното слънцестоене, комбинирано с луна в Лъв е много добър период за медитация за лечение и трансформация, за лична защита и за събуждане на творческата сила, както и изграждане на личен авторитет. Подходящо за укрепване на волята, (само)усъвършенстването и вярата в себе си. Подпомага устойчивостта в конфликти, разпалва вътрешния огън на живота, пречиства и дълбоко трансформира.

Медитацията е в група, водена с глас. Тя ще продължи около един астрономически час, като е предвидено и допълнително време за увод, споделяне и излизане от процеса.

Тази медитация ще бъде съпътствана и с ритуал за сбъдване. Помислете кой е огънят, който разпалва духа ви в момента. Материалите за ритуала са осигурени.

Ако желаете, можете също да донесете свои кристали и да ги заредите по време на медитацията.

Кога: 21 юни от 19.30 до 21.30 ч.

Къде: София, ул. Париж 7

Водещ: Алекс Ефисен

За информация и регистрация използвайте формата за контакти по-долу, като оставите и телефон за връзка. Местата са ограничени и предварителното записване е задължително. Моля потвърдете вашето участие до 18 юни. На посочения от вас имейл ще получите потвърждение за регистрация.

 

 

Алекс Ефисен

Алекс Ефисен

„Мълчана вода“ е авторски проект на Алекс, който тя създава през 2009 година и продължава надграждането му поради спецификата на самата идея. Той обединява страстта й към българските корени на езотеричните практики с холистичната философия, която подкрепя различния ракурс към духовното познание, като се фокусира върху приложимостта му в ежедневието и толерира динамиката и обновлението в съвременния процес на духовно развитие на човека.

 

Форма за контакти

За да се запишете за участие в наше събитие, моля попълнете формата по-долу, като полетата имейл и телефон са задължителни.

Ще се радваме да споделите с нас ефективни методи за медитация или успешни енергийни практики, както и всичко, което ви вдъхновява по пътя на хармоничното свързване със себе си и другите.

Ако имате въпрос относно нашите услуги, ще се радваме да Ви отговорим.