Медитация Лятно слънцестоене

Времето на Лятното слънцестоене е изключително мощен магичен период, подходящ за предсказателни, трансформиращи и планиращи дейности. Луната е нарастваща в знака Лъв и е подходяща за набиране на сила, допълване, развитие, подобряване чрез добавяне, разширяване, разгръщане, реализиране. Елемент огън. Време за съзидание, /огнени/ пърформънси и обществени изяви.

 

С луната в Лъв ще дойде и желанието и смелостта за големите проекти, за грандиозните начинания, а също и за нестандартност, лидерство и помпозност. Ако планирате дейности свързани със сцена и публика или пък очаквате популярност и блясък на вашите идеи – сега е моментът да им дадете тласък; можете да ги модифицирате смело, така че да отговарят на желанието ви да бъдат забелязани и оценени от мнозинството. Периодът е подходящ за проекти, които улавят и се подхранват от общественото внимание, от уникалността и стила си, или мащаба на творческия размах. Тук няма място за колебание, използвайте мощта на Лъва, за да предприемете действие, да бъдете независими, да подобрите имиджа си, да предизвикате публиката, да изиграете ролята си или да поставите вашето необикновено излъчване в центъра на своята вселена. Дори нещата, започнати на шега, може да се окажат сполучливи, поради трансформиращата сила на огнената стихия. Подходящо е за PR-кампании, промоции на нови продукти и услуги, реклама и всякакви неща, които изискват специално осветяване, сценично поведение или декорация.
 
Нарастващата луна в Лъв може да ви накара да преодолеете вътрешната си нерешителност и да проявите неочаквани за вашата половинка страст, настойчивост и пищност в любовните ви отношения.

Избягвайте дребнавостта, споровете, нечестните ходове и упорството – те са изключително лоши съюзници при луна в Лъв. Пазете се и от прекалено разточителство и предприемане на необмислени ходове, свързани с разходване на пари и материални средства. Не подавайте ухо на ласкателства и не взимайте решения под влияние на комплименти.

 

Елементът Огън, който се свързва и с Лятното слънцестоене, носи енергичност, творчество, напрежение, импулсивност, преобразяване. Апогей на мъжката ян енергия.

Лятното слънцестоене е точното време за насочване и канализиране на енергията в желаната от нас посока и цел. Сега е и времето за гадаене, наричане и изработване на защитни амулети.

 
В здравословен план чувствителни са сърцето и кръвоносната система, а също и диафрагмата. Можете да получите сърцебиене, високо кръвно, безсъние, нервност, раздразнение или превъзбуда. Ако страдате от подагра или сърдечносъдови заболявания – възможно е да се обострят. Избягвайте тежкото физическо натоварване и щадете сърцето.

 

Активни са сърдечна и гърлена чакра.

Лятното слънцестоене, комбинирано с луна в Лъв е много добър период за медитация за лечение и трансформация, за защита, за събуждане на творческата сила, за свързване с вътрешното дете. Подходящо време за работа над връзката родители-деца, укрепване на волята, (само)усъвършенстването, вярата в себе си, подтика и решителността, предаността и силата, куража, защитниците, устойчивостта в конфликти, отношенията – с другите, себе си и природата, вътрешния огън на живота и сътворяването, самопречистването, пречистването и дълбоката трансформация, силата на преминаване от едно състояние в друго – по-висше, свещените огньове, защитните ритуали.

 
Медитацията е в група, водена с глас. Ефективно време около час, плюс време за споделяне.

Ще отделим и време за личния ни оракул според предпочитанията – руни, таро, И Дзин.

 

Алекс Ефисен

Алекс Ефисен

„Мълчана вода“ е авторски проект на Алекс, който тя създава през 2009 година и продължава надграждането му поради спецификата на самата идея. Той обединява страстта й към българските корени на езотеричните практики с холистичната философия, която подкрепя различния ракурс към духовното познание, като се фокусира върху приложимостта му в ежедневието и толерира динамиката и обновлението в съвременния процес на духовно развитие на човека.

 

Форма за контакти

За да се запишете за участие в наше събитие, моля попълнете формата по-долу, като полетата имейл и телефон са задължителни.

Ще се радваме да споделите с нас ефективни методи за медитация или успешни енергийни практики, както и всичко, което ви вдъхновява по пътя на хармоничното свързване със себе си и другите.

Ако имате въпрос относно нашите услуги, ще се радваме да Ви отговорим.

     Използвайки този формуляр, вие се съгласявате със съхраняването и обработката на данните от този уебсайт.      Използвайки този формуляр, вие се съгласявате със съхраняването и обработката на данните от този уебсайт.        Използвайки този формуляр, вие се съгласявате със съхраняването и обработката на данните от този уебсайт.