Медитация водена с глас - техники и ползи

Какви са ползите от медитацията
 • Да релаксираме лесно тялото и ума;
 • Да подобрим паметта, фокуса и концентрацията си;
 • Да повишим интуицията, самосъзнанието и самочувствието си;
 • Да подобрим здравословното си състояние;
 • Да развием активността на лявата /творческата/ мозъчна половина и да създадем по-креативен и по-цялостен подход към реалността;
 • Да балансираме двете мозъчни полукълба;
 • Да се свързваме с по-дълбоките нива на нашата същност;
 • Да постигаме желаните цели;
 • Да намираме креативни и подходящи за нас начини за решаване на житейски проблеми;
 • Да работим върху взаимоотношенията си с близки и колеги;
 • Да въздействаме пряко върху обкръжаващата ни среда.

 

Медитацията използва техники, които улесняват релаксацията, концентрацията и визуализацията, като ангажират естествената активност на ума с атрактивни за рационалната мисъл образи.

Комплексът от визуализации надгражда постепенно фокуса към собствените ни енергийни потоци в тялото, като не позволява на ума да се разсейва с мисли и го кара да се свързва все по-устойчиво с енергията на тялото и да я управлява в съответствие с желаното намерение. Сливането на тези естествени енергии води до лек преход към по-дълбоки нива на съзнанието и медитативно състояние.

Промяната на резонантната честота на мозъка позволява да се постигне на практика реално въздействие върху средата, както и на самото тяло, с цел баланс на естествената ни енергетика, физическо здраве и благоденствие.

Този подход гарантирано улеснява концентрацията и подобрява ефективността на медитативния процес, дори когато нямаме зад гърба си голяма практика.

Заповядайте да споделите ваши изпитани техники за медитация като се регистрирате тук.

Ако желаете да си запишете час за индивидуална медитация, пишете ни на office@malchanavoda.com 

 

Алекс Ефисен

Алекс Ефисен

„Мълчана вода“ е авторски проект на Алекс, който тя създава през 2009 година и продължава надграждането му поради спецификата на самата идея. Той обединява страстта й към българските корени на езотеричните практики с холистичната философия, която подкрепя различния ракурс към духовното познание, като се фокусира върху приложимостта му в ежедневието и толерира динамиката и обновлението в съвременния процес на духовно развитие на човека.

 

Форма за контакти

За да се запишете за участие в наше събитие, моля попълнете формата по-долу, като полетата имейл и телефон са задължителни.

Ще се радваме да споделите с нас ефективни методи за медитация или успешни енергийни практики, както и всичко, което ви вдъхновява по пътя на хармоничното свързване със себе си и другите.

Ако имате въпрос относно нашите услуги, ще се радваме да Ви отговорим.

   Използвайки този формуляр, вие се съгласявате със съхраняването и обработката на данните от този уебсайт.   Използвайки този формуляр, вие се съгласявате със съхраняването и обработката на данните от този уебсайт.    Използвайки този формуляр, вие се съгласявате със съхраняването и обработката на данните от този уебсайт.