МЕДИТАЦИЯТА В РИТУАЛНИТЕ ПРАКТИКИ

МЕДИТАЦИЯТА КАТО НАМЕРЕНИЕ И ЗАЩИТА

 Практически уъркшоп

 

Медитацията е динамичен процес на промяна на нивото на енергия в тялото. Когато се постигне желаната промяна в тялото, се осъществява и промяна на средата, в която функционираме.

Често медитацията се прави за релакс и естествено възстановяване на силите на организма и психиката, т.е. не се очаква специфичен ефект. Но също така може да се прави и с определена цел и определено намерение.

Колкото е по-ясно намерението и колкото повече кореспондира на емоционалната нагласа на човека, толкова по-забележими са резултатите. Затова понякога една цел може да бъде постигната бързо и ефикасно – когато сме в емоционален и психологически синхрон с нея. А понякога може да отнеме време за постигане на този вътрешен резонанс с въпросната цел.

Ритуалните практики или т.нар. магически практики също целенасочено променят статуса на енергията в тялото и/или външен предмет, който да подпомогне съответния процес в тялото и средата. На практика външният помощен предмет може да служи за агент в средата за постигане на желаното намерение. В тези случаи медитацията се явява съществена част от този процес, разбирана като променено ниво на съзнанието, което позволява да се постигне това.

 

За кого е този уъркшоп

Подходящ е за хора, които се интересуват от медитация и я възприемат като интегративен елемент в живота на човека, но също така и като инструмент за желана трансформация с много широко приложение в нашето ежедневие; от здравословното състояние на нашето физическо тяло, психика и емоции, през взаимоотношенията с нашите близки, приятели и колеги, до процесите на взаимодействие със средата, в която живеем и работим.

Не е задължително да имате опит в медитацията или ритуалните практики, достатъчно е да имате желание да прилагате този незаменим инструмент в ежедневието си и да се наслаждавате на предимствата от практическото му приложение, както в личния, така и в обществения живот.

 

Защо да участвам

Чрез практиките в уъркшопа можем:

 • Да постигаме желаните цели с определено намерение;
 • Да изграждаме защита на физическо и енергийно ниво;
 • Да редуцираме стреса и напрежението и да трансформираме неудовлетворяващи взаимоотношения;
 • Да подобрим здравословното си състояние;
 • Да се научим да релаксираме тялото и ума по подходящ начин;
 • Да достигаме медитативно състояние, чрез разнообразие от техники;
 • Да подобряваме паметта, фокуса и концентрацията си;
 • Да повишим интуицията, самосъзнанието и самочувствието си;
 • Да развием активността на лявата /творческата/ мозъчна половина и да създадем по-креативен и по-цялостен подход към реалността;
 • Да въздействаме пряко върху обкръжаващата ни среда.

 

Какви са методите на този уъркшоп

Всеки един от методите е изпробван на практика от преподавателя в продължение на години работа, както с групи, така и индивидуално, и е доказал ефективността си в медитацията и в ритуалните/магическите практики.

Използват се техники на релаксацията, визуализацията и концентрацията, като се ангажира естествената активност на мисловната енергия с атрактивни за рационалната мисъл образи.

Промяната на резонантната честота на мозъка позволява да се постигне на практика реално въздействие върху средата, както и на самото тяло, с цел баланс на естествената ни енергетика, физическо здраве и благоденствие.

Комплексът от визуализации надгражда постепенно фокуса към собствените ни енергийни потоци в тялото, като не позволява на ума да се разсейва с мисли и го кара да се свързва все по-устойчиво с енергията на собственото ни тяло и да я управлява в съответствие с желаното намерение.

Този подход гарантирано улеснява концентрацията и подобрява ефективността на медитативния процес, дори когато нямаме зад гърба си голяма практика.

 

Уникалното в уъркшопа

Съчетанието на подбрани техники за медитация и ритуални практики за гарантиране на ефективни резултати за постигане на цели и въздействие.

Изцяло практическо приложение за всяка от техниките, лесни за самостоятелна работа, и дългосрочни резултати във времето.

Съобразяване на практиката с  лунните фази и други планетарни транзити, които управляват естествените цикли в природата, за оптимален ефект.

 

Практически ползи от уъркшопа

 • Дава уникални пътища за собствена ритуално-медитативна практика чрез разнообразие от техники;
 • Да знаем коя техника за какъв специфичен резултат в ритуала работи;
 • Да разберем за себе си кога и как да медитираме в съответствие със собствените ни биоритми и планетарните транзити, подпомагащи процеса;
 • Да избираме „помощници“, които съдействат за изпълнението на поставените цели;
 • Да поддържаме енергийния си баланс, вътрешното равновесие и цялостност;
 • Да се наслаждаваме на по-пълноценен и щастлив живот.
Алекс Ефисен

Алекс Ефисен

„Мълчана вода“ е авторски проект на Алекс, който тя създава през 2009 година и продължава надграждането му поради спецификата на самата идея. Той обединява страстта й към българските корени на езотеричните практики с холистичната философия, която подкрепя различния ракурс към духовното познание, като се фокусира върху приложимостта му в ежедневието и толерира динамиката и обновлението в съвременния процес на духовно развитие на човека.

 

Форма за контакти

За да се запишете за участие в наше събитие, моля попълнете формата по-долу, като полетата имейл и телефон са задължителни.

Ще се радваме да споделите с нас ефективни методи за медитация или успешни енергийни практики, както и всичко, което ви вдъхновява по пътя на хармоничното свързване със себе си и другите.

Ако имате въпрос относно нашите услуги, ще се радваме да Ви отговорим.